compot pentru iarna

compot pentru iarna | Autor: ana.state

Link direct la acest mesaj

Anul asta m-am hotarat sa le fac compot pentru la iarna... Am ladita cu visine, am zaharul, am borcanele... dar n-am idee cum se procedeaza dupa ce pun compotul in borcane. Cand pun capacele, cum sterilizez... Ma poate ajuta cineva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Fructele spalate se aseaza in borcane. Peste ele se adauga zahar( depinde de fruct si marimea borcanului) si o lingurita de zahar vanilat, se umple borcanul cu apa si se infileteaza capacul sau se leaga cu celofan (eu folosesc borcane cu capac, sunt mai sigure decat cu celofan). Borcanele se pun intr-o oala, apoi se adauga apa pana la nivelul capacului si se pun la fiert. Din momentul in care au inceput sa clocoteasca se mai lasa 15 min. Succesl este garantat :) Eu si acum mai am compot de visine de anul trecut, este super

Compot de visine: borcan 800g - 3 linguri zahar
Compot de cirese, caise, piersici, prune: - borcan 800g - 2 linguri jumate de zahar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Mariana, saru mana de retete!
Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana.state spune:

Iti multumesc mult, Mariana. Acum ma duc sa ma apuc de treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

Eu folosesc
-3kg. visine
-2l apa
-500g.zahar
Fierb siropul intr-o oala de 4-5 l apa+zaharul, adaug putina lamaie si cand totul clocoteste dau drumu la visinele spalate si apoi uscate si dupa 1-2 min. inchid focul.
Separat pregatesc in cuptor borcanele sa fie cat mai fierbinti si torn compotul in ele, si le capsez sau le pun un ciolofane dupa care le pun capacele cu filet, si le invelesc cu ceva pana a doua zi, fara sa mai fie nevoie de sterilizare.
In borcane pun multe visine si siropul care este foarte concentrat cat cuprinde si in momentul consumarii combin cantitatea de compot-sirop cu inca pe atata apa sau apa minerala.
Avantajul este ca poate rezista si doi ani fara sa se altereze sau acri, si in combinatie cu apa minerala obtineti un suc natural super indicat mai ales copiilor.



Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Unde tineti aceste borcane?La bloc prea cald,nu fermenteaza?N-am facut niciodata ,nu numai din acest motiv...dar suna tentant si pare usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

quote:
Originally posted by dulcetica

Unde tineti aceste borcane?La bloc prea cald,nu fermenteaza?N-am facut niciodata ,nu numai din acest motiv...dar suna tentant si pare usor.

dulcetica



Eu le tin in balcon(stau a bloc). Am un balcon pe NE . Stau foarte bine, au rezistat si 2 ani - mai mult nu le-am tinut

Mergi la inceput