Intoarcerea in Romania

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joe spune:

Danutza - gargarita

Nu cred ca TOTI au o situatie materiala foarte buna - insa confortul exista numai prin simplul fapt ca nu ai de-a face cu aceeasi functionari scarbiti cand ai nevoie de o hartie de la primarie si cand iti platesti toate cele on-line - fara sa te mai duci la cozi - si sa mai fii nevoit eventual sa pleci si mai devreme de la serviciu ca sa mai prinzi deschis la... Telefoane de ex.

Si pentru ca am fost poate putin confuza - nu m-am referit la cineva anume de pe acest forum cand am spus de exaltare - ci m-am gandit la prieteni de-ai mei - din Canada sau Germania - care exact de asa ceva dau dovada!

@ pork - nu am vazut sa nege cineva lipsa vietii sociale! Ce-ti veni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

quote:
Originally posted by satany

eu sint rapida..nu mi-a placut niciodata in ro si nici in dk..as pleca, da' nu stiu unde..scotia ma atrage inexplicabil

nu zau? :P

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Dl Pork are dreptate ca se bate apa in piua.....dar chestia cu lipsa socializarii din Ca sau tara alfa nu prea tine. Teoria lui Guestus este ca nu ai cum sa faci socializare fara sa cheltuiesti. Nimeni nu recunoaste aici ca cel din Ro cind aterizeaza in tara alfa are transformarea valutei in cap pt ani de zile....de ex...1 bere = 5 USD = 200 000 lei = 10 beri Ciuc. Sau 1 saptamina in Aspen = 1500 USD = 1 luna la Predeal. Si mai mult...cel din Ro trebuie sa imbogateasca WUnion...sa trimita bani acasa cu comision mare....sa stringa sa cumpere citeva ha la tara....sa renoveze apt din Ro..sa invite rudele pe banii lui...etc etc. Si uite asa romanul este unhappy de noua viata.
Un englez nu se plinge de socializare...el merge la ski..la baruri scumpe....in weekend in Florida...etc etc.
Astept sa vad citi ma injura dupa postarea asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joe spune:

quote:
Originally posted by Guestus

Dl Pork are dreptate ca se bate apa in piua.....dar chestia cu lipsa socializarii din Ca sau tara alfa nu prea tine. Teoria lui Guestus este ca nu ai cum sa faci socializare fara sa cheltuiesti. Nimeni nu recunoaste aici ca cel din Ro cind aterizeaza in tara alfa are transformarea valutei in cap pt ani de zile....de ex...1 bere = 5 USD = 200 000 lei = 10 beri Ciuc. Sau 1 saptamina in Aspen = 1500 USD = 1 luna la Predeal. Si mai mult...cel din Ro trebuie sa imbogateasca WUnion...sa trimita bani acasa cu comision mare....sa stringa sa cumpere citeva ha la tara....sa renoveze apt din Ro..sa invite rudele pe banii lui...etc etc. Si uite asa romanul este unhappy de noua viata.
Un englez nu se plinge de socializare...el merge la ski..la baruri scumpe....in weekend in Florida...etc etc.
Astept sa vad citi ma injura dupa postarea asta

O sa te dezamagesc - dar nu am de ce sa te injur!
Adica am recunoscut ca noi am sacrificat intr-o oarecara masura concediile - pentru ca le cam facem in tara (si pe verificatelea - ne costa mai mult decat un concediu oriunde in Europa o excursie de-asta in tara), nu pot spune ca vizita celor de acasa ne pune pe butuci - financiar vorbind - si nici nu ma gandesc sa le refuza asa ceva - soacra mea de exemplu - daca nu ar fi venit anul trecut - anul asta nu am mai fi putut s-o aducem din motive de sanatate - de inteles la varsta ei!
Dar in rest nu ducem lipsa de amici - romani sau nemti si chiar un cuplu de polonezi - insa nu e acelasi lucru. Nu e vorba de bani - o iesire seara la film si restaurant cam o data la 2 sapatamani (cu copii lasati cu baby-sitter) - ne permitem toti - desi frecventa e mai mult de o data pe luna in ultima vreme - dar nu merge!
Nu aveam acelasi stil de umor - iar eu urasc sa explic bancurile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Ideea este clara...tot la tine in tara este mai bine....dar de aici si pina sa spui ca tara alfa unde traiesti acum este o mare mizerie este drum lung. In primul rind nimeni nu se intreaba daca bastinasii sint de acord cu sederea ta acolo....heheheh....asta este alta poveste....oricum putin respect trebuie sa ai. Si culmea este ca si astepti 3-5 ani sa iei cetatenia. Pt ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Inainte de a muri au vorbit la telefon (nu se stia ca o sa 
moara) si femeia i-a spus singurului ei copil:"Mama, nu vreau sa vii 
daca o sa mor. Daca nu m-am putu bucura de tine si de nepotei toti 
acesti an, nu vreau sa imi vegheati sicriul." A fost singurul repros
 pe care i l-a facut mama lui in 8 ani de Canada.

Dupa mine asta denota foarte mult egoism din partea parintilor. A vrea sa-ti tii copilul langa tine cu orice pret, dupa mine e egoism. Unde mai pui, sa-i adresezi si cuvinte de genul "sa nu vii sa ma veghezi" - la modul ca nu merita, adica asta a vrut a fi o pedeapsa pentru fiul ei. Ce fel de sentimente materne poti sa nutresti pedepsindu-ti copilul pe patul de moarte? In nici un caz unele pure...

Cine face copii doar ca sa aiba cine avea grija de ei la batranete sau sa aiba cine sa le aline batranetile, dupa mine, isi alege o motivatie gresita de-a avea copii.

21+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns satany spune:

quote:
Originally posted by chatonel

nu zau? :P

Toulouse, la ville rose

ma, nebunici..tu ce cauti la..copii?..ha?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

quote:
Originally posted by Danutza Mamaruta

Dar stiti ceva, vorba e nu cum ne merge prin strainatate sau ce ne place sau nu la tara in care locuim. Pentru asta sunt alte subiecte. Si ma bucur ca cei care nu vor sa se intoarca in Romania si sunt impacati acolo unde se afla au hotarit sa nu intervina. De fapt, cum imi scria cineva pe mail:"Acum vezi de fapt cine nu si-a gasit locul acolo unde e. Cine scrie la subiecte de genul asta ca nu e interesat de intoarcerea in Romania, dar el intra la un subiect cu un titlu atit de sugestiv, ba chiar isi mai gaseste timp si sa polemizeze..... hmmm. Mare semn de intrebare. Pe mine nu ma intereseaza moda, deci nu o sa intru niciodata la subiecte despre moda. Sau si daca arunc o privire "superioara" nu voi raspunde la subiecte despre moda. Pentru ca nu ma intereseaza. Clar?"

Danutza Mamaruta, noi, cei care nu gasim o solutzie in intorcerea in Romania intram aici, pe subiectul asta, doar pentru a incerca sa va facem sa “deschidetzi bine ochii” sa nu ganditzi numai cu sufletul ci si cu mintea, sa intzelegetzi ca dezvoltarea unei economii se bazeaza in primul rand pe factorul demografic, ca numai explozia demografica “baby boom-arii” din Nord America a ridicat economiile respective acolo unde sunt acum…. Ca baby boom-erii apropiindu-se de pensie, economia Canadiana (si cea Americama – prin filtrul Canadian) a gasit din timp solutzii la mentzinerea nivelului economic ridicat prin deschiderea portzii emigrarii massive. Si asta numai cateva exemple.
Cate din preocuparile de mai sus se regasesc in economia Romaneasca?
Care este cresterea demografica in Romania ultimelor decenii?
Regula de baza a unei economii este cererea si oferta. Nu degeaba in aceasta definitzie CEREREA este pe primul loc. Ce cerere prevezi tu in Romania de maine? Crezi ca aici este numai o chestiune de munca, suflet si vointza… nu, nicidecum.
Nu trata orice mesaj diferit de al tau cu formula “cine nu e cu noi e impotriva noastra”. Oamenii vor sa va ajute sa facetzi o alegere gandita din toate punctele de vedere. Cred ca atitudinea cea mai corecta este de a multzumi tuturor care isi pierd timpul sa-si expuna punctul lor de vedere pe subiectul deschis de tine si – dupa o reflectzie profunda – sa iei decizia cea mai buna pentru tine.

Cu tot respectul pentru toata lumea,
Caroline

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Guestus

Si culmea este ca si astepti 3-5 ani sa iei cetatenia. Pt ce?

pentru ce astepti atitia ani sau pentru ce si-o ia?..fi si tu mai explicit

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by try

Cine face copii doar ca sa aiba cine avea grija de ei la batranete sau sa aiba cine sa le aline batranetile, dupa mine, isi alege o motivatie gresita de-a avea copii.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
21+ sapt DNP 31 oct.

corect, dar asa gindesti tu acum ca inca n-ai sau ai copii mici..cind vei deveni batrina, singura si neajutorata n-o sa mai fii asa intelegatoare..in fond, constient sau nu, toti facem copii sa ne "oglindim" in ei, sa-i formam cum dorim si cum consideram noi ca e mai bine, cum n-am avut noi parte, sa ne perpetuam specia si mai ales..genele....desigur ca exemplul dat suna egoist si rautacios, dar este REALITATEA si orice parinte (c-o spune sau nu) ar simti la fel, iar tu..inca nu realizezi..mai vorbim cind vei fi babutza..

Mergi la inceput