Pedeapsa cu moartea/Eutanasie/Avort

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

quote:
Originally posted by Donia

Am cunoscut multi copii in carucioare cu rotile si sunt inteligenti, veseli, radiaza bucurie si normalitate. Altii nu sunt atat de inteligenti, poate nici nu vorbesc, dar ochii lor sunt vii, comunica... Stiu foarte bine cat de greu le este parintilor, dar pentru asta este vinovata societatea care nu stie sa se poarte cu copiii cu handicap. Ma refer aici si la statul roman, care pare a fi total indiferent la nevoile acestor persoane, dar si la fiecare dintre noi care ne ferim ochii la vederea unui copil cu handicap. Ei sunt si se simt normali. Noi de ce nu-i putem vedea la fel?

Aici as mai dori sa adaug ca cel mai bun teoretician din lume, dupa Einstein, este un handicapat locomotor Stephen Hawking.

Pe langa deficienta locomotoare, mai are si multe alte boli pentru care o alta mama ar fi facut avort.

Este foarte comod sa faci avort.

Rapunsul meu este "nu" pentru toate.

dar cum a spus Donia "Dar, in final, marturisesc ca accept dreptul fiecarei persoane de a decide, fie in privinta eutanasiei, fie a avortului, atata timp cat ia o decizie informata."

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

subscriu, Ralucami
Sunt teme mult prea complexe ca sa le amesteci

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Despre avort sunt multe de discutat!!!
cum facem diferenta intre o femeie care avorteaza in urma unui viol si una care o face pentru ca nu vrea un alt copil???
Sa le tratam la fel?
Sinzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Cu pedeapsa cu moartea nu sunt de acord, inchisoare pe viata da.Avortul ma ingrozeste, dar l-as gasi acceptabil daca fatul ar avea malformatii ori in urma unui viol.Oricum, e o decizie traumatizanta.Iar in ce priveste eutanasia, as fi pentru doar daca persoana suferinda o cere, deci e constienta. Daca nu e constienta si altii decid in locul ei mi se pare omor.Asta e parerea mea.
Ramona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

"Aici as mai dori sa adaug ca cel mai bun teoretician din lume, dupa Einstein, este un handicapat locomotor Stephen Hawking.

Pe langa deficienta locomotoare, mai are si multe alte boli pentru care o alta mama ar fi facut avort." (c) lucia_cs

As dori sa mentionez doar ca boala lui Hawking s-a declansat in jurul varstei de 18 ani. Prin urmare argumentul de mai sus in cadrul discutiei de fata este invalid.

Cu stima,
Tata Alin.

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

quote:
Originally posted by Mona_B

.Avortul ma ingrozeste, dar l-as gasi acceptabil daca fatul ar avea malformatii ori in urma unui viol.Oricum, e o decizie traumatizanta.
Ramona

Dar sufletelul ala mic ce vina are ca se naste in urma unui avort, ca pana la urma el sufera cel mai tare, nu? si la el trebuie sa ne gandim. Si daca gandim etic,tot crima este, iar pentru viol exista si pilula de a 2-a zi, cred ca toata lumea stie, nu trebuie neaparat sa se ajunga la avort.

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Pedeapsa cu moartea sunt deacor cu ea, daca un nemernic face rau copiilor sau altor fintze omeneshti doar pt distractzie si sa se simnta el bine.
Avortul Daca este facut pe mmtive medicale, pt a salava mama sau nu a da viatza la un copil ffff rau bolnav, cu doar 1% shanse de supravietzuire sunt deacord.
Eutamasie daca este vorba despre o persoana care nu are nici o shansa se supravietzurie pe cont propriu, sunt deacord

Gabbriela & Julian web

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lolipop Lady spune:

quote:
pentru viol exista si pilula de a 2-a zi, cred ca toata lumea stie, nu trebuie neaparat sa se ajunga la avort.

Nu sunt asa de sigura ca toata lumea stie de existenta pilulei de a doua zi; si daca se stie, ma indoiesc ca toata lumea are acces la ea la timp. Ce te faci cu o persoana care locuieste in locuri izolate? Ma indoiesc ca la dispensarul din Cucuietii de Padure se prescrie aceasta pilula. Acelasi lucru este valabil si pt tarile sarace din Africa, Asia, etc.

Pilula pt a doua zi este accesibila in societatile moderne.

Mergi la inceput

Hai sa fim seriosi!!!!!!
Cine naiba se gandeste a doua zi dupa ce a fost violata sa ia o piula??? Cred ca e ultimul lucuru pe care il ai in minte!!!
Si oricum cel care sufera ajunge sa fie copilul...
Si eu eram de parere la inceput ca domane fereste cum sa faci un avort? Apoi am ajuns in spitalul judetean constanta (acum cativa ani) unde la etajul 9 erau copii pana intr-un an abandonati de mame...erau unul avea 11 luni nici nu statea in fund!!! Erau uzi, flamanzi si nici nu stiau sa planga, pentru ca degeaba o faceau! M-a impresionat la culme! Acum poate nu mai este asa, cred ca s-au schimbat multe, dar oricum copiii sufera in continuare din cauza unor "mame" care nu sunt in stare sa evite o sarcina nedorita, sau desi imi e foarte greu sa rostesc cuvantul asta : sa faca un avort!!!
Ce e mai de condamnat: sa lasi un copil sa se chinuie fara parinti, sa aiba o viata ingrozitoare...sau un avort???
Era mai bine cand erau interzise avorturile ca mureau femei facandu-si chirutaje singure in baie? Nu cred!!!
Desi mi se rupe inima pentru fiecare avort despre care aud, eu cred ca din 2 rele, trebuie aleasa cea mai putin rea!!!
Sinzi

Mergi la inceput

Aici as mai dori sa adaug ca cel mai bun teoretician din lume, dupa Einstein, este un handicapat locomotor Stephen Hawking.

Pe langa deficienta locomotoare, mai are si multe alte boli pentru care o alta mama ar fi facut avort." (c) lucia_cs

Da, el a avut noroc, dar gandeste-te si la ceilalti care sunt nefericiti, si care si-ar fi dorit sa nu existe...
Oricum depinde foarte mult de sacrificiile pe care e dispus un parinte sa le faca! De exemplu ar aduce pe lume un copil cu simptomul Down? sau cu spina bifidia?
Am avut o cunostina care a avut un baiat (nu stiu ce boala avea) dar stiu ca era o leguma, nu putea sa se miste, nu vorbea, nu avea sentimente...a trait 18 ani (doctorii nu ii dadusera sanse nici pentru 1 an), timp in care parintii au slujit pe langa el, il hraneau cu mancare pasata, il schimbau ca pe un bebelus si ce e mai rau ca nu mai avea timp si pentru celalalt copil care a fost foarte nefericit si neglijat!!!
Si mai stiu pe cineva cu 2 gemeni, unul perfect si unul intaziat mintal si cu handicap locomotor. Amndoi niste ambitiosi, cel cu probleme si-a depasit statutul si e un luptator, demn de admirat si exemplificat, dar sufera ingrozitor ca nu poate sa faca mai nimic, si il vede pe fratele lui ca face tot ce el nu poate, e tare trist! Nu poti generaliza...depinde de parinti...
Oare va fi fericit copilul sau nefericit? E bine sa aduci nefericire pe lume?
Sinzi

Mergi la inceput