Tarhonul
Raspunsuri - Pagina 2
mamicaluitheo spune:
eu pun tarhon si la ciuorbele cu carne sau legume nu numai la ciorbita de cartofi sau fasole.
atentie. a nu se pune prea mult ca este foarte foarte aromat
andreea mami lui theo si florin
http://community.webshots.com/user/mamicaluitheo
Mik spune:
E drept, in Moldova nu se prea foloseste tarhonul.
Saru'mana Elena ca m-ai invatat cum sa-l pun la borcan, caci am in gradina si-l pastram uscat.
In Franta am invatat sa-l pun in :
- sosul de salata, crud si taiat, daca aveti si putin otet basamic e si mai bun
- in maioneza rece pentru pestele rasol
- in sosul cald (stil sauce bearnaise) : dupa ce am fript carnea de pui in unt sau in ulei, deglasez tigaia calda cu putin mustar si smintina lichida, apoi pun frunzutele de tarhon si acopar.
Mik.
Ina Stan spune:
Iata si un secret al conservarii tarhonului: iainte de a fi pus cu otet se opareste 2-3 min cu apa clocotita. I se intensifica aroma si se pastreaza mai bine. Apoi se scurge, se pune in borcan si otetul peste( de la ardeleni- cetire)
Iata si-o reteta de salata cu tarhon inventata de sotul meu
Varza alba taiata fideluta, un morcov ras, maioneza, sare, piper, tarhon din otet, si chiar o lingura de otet aromat. Se amesteca si se pot umple cu salata asta rosii sau ardei grasi( la care desigur ati scos cotorul).
Se servesc cu succes si la musafiri!
enik spune:
Ca sa-si pastreze bine aroma tarhonul se pune in borcanel cu sare multa. se foloseste la tot felul de ciurbe , tocanita, depinde ce iti place.
ionela-roxana spune:
Fetelor intradevar tarhonul se foloseste foarte mult in ardeal!Eu am in permanenta cate un borcanel de tarhon in otet in frigider!
da un gust foarte bun mancarii,eu il folosesc la ciorbele cu afumaturi,ciorbe cu orez si carne,ciorba de lascute,si la tot ce trebuie acrit!
Merita sa-l incercati!
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela