sarcina si aspirina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionicutza spune:

NU ASPIRINA, mai bine Paracetamol sau Algocalmin

Ionicutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Mie mi s-a recomandat din start baby aspirin (doza aceeea mica asa cu mspunea cineva mai sus) sau aspirina de copii sum se mai numeste. Scopul a fost pentru fluidizarea sangelui, adica reducerea riscului de formare de cheaguri. Mi-a fost recomandata tot cu titlu preventiv ca si Progesteronul de altfel, numai ca trebuie s-o iau pana i nsapt. 33-34 de sarcina. In doza asta ea nu e daunatoare, din contra, eu am citit la vremea aceea (pentru ca am fost foarte sceptica legat de aspirina asta care mi-a fost recomandata) si am gasit studii facute pe grupuri de femei care au luat baby aspirin in sarcina si grupuri de control (care nu au luat) si se pare ca la multi indicatori (de genul: avorturi spontane, nasteri premature, nasteri normale/cezariene etc.) grupul celor care au luat aspirina era mai bun.
Poate ca in doza mare aspirina este daunatoare (poate ca fluidizeaza prea tare sangele si poate produce hemoragii), dar eu sunt in sapt. 29 acum si am luat pana acum baby aspirin fara nici o problema. Am avut o sarcina exemplara pana acum (bine, asta nu inseamna ca a fost meritul aspirinei, ci doar ca aspirina nu mi-a provocat nici o neplacere).

28+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput