Intrebam, cautam - ordinea sa o pastram :):)
Raspunsuri - Pagina 5
sheherezada spune:
Pentru elena_oona
Se separa albusurile si se bat pina se obtine o spuma tare,pe urma se adauga celelalte ingrediente inclusiv galbenusurile.
Pofta buna.
sheherezada
Daria spune:
Imi poate spune cineva unde pot gasi retete pentru madeleines. Am citi la un moment dat dar acum nu le mai gasesc.
Tocmai am primit o forma si vreau sa o incerc.
Multumesc,
& Maria (3 ani)
www.ldd.home.ro/MARIA.HTM
tinatache spune:
caut retete de prajituri cu fructe, tarte sau placinte, in special cu capsuni ca la noi inca mai sunt. stie cineva pe unde sunt? thx!
Cristina
slakje spune:
Buna Mari!
Gogosi:
Faina 1kg, drojdie 50g (gist-in olandeza) lapte 250 ml, 3 oua, zahar 150 g, sare, ulei 280 g, zahar pudra 100g.
Dizolvi drojdia in putzin lapte caldutz.Adaugi putzina faina si putzin zahar si lasi sa dospeasca.Acoperi cu un stergator de vase.Cand a crescut adaugi ouale, restul de lapte, faina, zahar si sare, framantzi bine si lasi din nou la crescut.Cand e gata crescut aluatul:
Faci gogosile din aluat pe care le prajesti in ulei, le scotzi si le pudrezi cu zahar!
Este ce cautai? Sper ca da!
Pofta buna si spor la facut gogosi!
Gabbriela spune:
Fetelor vreau sa va multzumesc pt retzetele de zacusca. Am facut zacusca ieri si mi-a ieshit delicioasa... multzumesc inca o data
Gabbriela & Julian web
AYUMI spune:
Caut retete pentru mazare.As vrea sa mananc niste mazare,dar nu stiu in ce fel sa o gatesc.Ma ajuta cineva?
slakje spune:
Draga Ayumi eu fac mazarea in felul urmator: Mazarea o fierbi bine dar tu mai potzi cumpara si direct fiarta in borcan in Japan.
Daca o fierbi tu, sau daca o cumperi direct fiarta tot una e, doar iti ia mai putzin timp daca cumperi la borcan caci mazarea fierbe greu.
O ceapa taita marunt o calesti usor in putzin ulei, pui mazarea fiarta cu putzina apa din apa in care a fiert sau cu apa ei din borcan daca o cumperi la borcan peste ceapa calita putzin, pui un kub knorr sau o linguritza de vegeta sau ce ai tu acolo in Japan ,o linguritza de sos de rosii, lasi la fiert la foc mic si cand crezi ca e ceapa fiarta(nu trebuie lasat mult) daca e prea moale sosul faci un maglavais din o lingura mare de faina + putzina apa o mesteci bine inainte si o torni peste mazare cand incepe sa se ingroase mesteci incontinuu cu lingura de lemn sa nu se faca cocoloase.
La sfarsit pui marar daca ai, ii da un gust bun, daca nu ai nu e nimic.
Gata!Sper sa-tzi iasa buna!
Alina.
Irimell spune:
quote:
Originally posted by slakje
Draga Ayumi eu fac mazarea in felul urmator: Mazarea o fierbi bine dar tu mai potzi cumpara si direct fiarta in borcan in Japan.
Daca o fierbi tu, sau daca o cumperi direct fiarta tot una e, doar iti ia mai putzin timp daca cumperi la borcan caci mazarea fierbe greu.
O ceapa taita marunt o calesti usor in putzin ulei, pui mazarea fiarta cu putzina apa din apa in care a fiert sau cu apa ei din borcan daca o cumperi la borcan peste ceapa calita putzin, pui un kub knorr sau o linguritza de vegeta sau ce ai tu acolo in Japan ,o linguritza de sos de rosii, lasi la fiert la foc mic si cand crezi ca e ceapa fiarta(nu trebuie lasat mult) daca e prea moale sosul faci un maglavais din o lingura mare de faina + putzina apa o mesteci bine inainte si o torni peste mazare cand incepe sa se ingroase mesteci incontinuu cu lingura de lemn sa nu se faca cocoloase.
La sfarsit pui marar daca ai, ii da un gust bun, daca nu ai nu e nimic.
Gata!Sper sa-tzi iasa buna!
Alina.
Alina,.Ayumi, si eu fac la fel mazarea numai ca in loc de sos de rosii (nu pot sa maninc rosii) pun o lingura de faina si putina smintina si marar tocat...iese albicioasa si la gust o minune.
Pofta buna!
slakje spune:
As vrea sa va rog sa-mi spunetzi si mie cateva feluri in care pot gati prazul.
Va multzumesc!
Alina.
Marianar spune:
quote:
Originally posted by slakje
As vrea sa va rog sa-mi spunetzi si mie cateva feluri in care pot gati prazul.
Va multzumesc!
Alina.
la Retete de Post:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5777 si la Arhiva:
http://www.desprecopii.com/forum/forum.asp?ARCHIVE=true&FORUM_ID=13
gasesti cateva retete