'Donatie' pentru gradinita
Sunt Andrada, mama a 2 fete gemene care implinesc 3 ani in iulie. De dimineata am fost sa ma interesez ce acte imi trebuiesc pentru a le inscrie la o gradinita de stat. La sfarsitul cererii de inscriere este trecut Donatie pentru gradinita in valoare de.......
In afara de faptul ca nu mi se pare normal... asta este situatia, si o sa ma supun. Problema mea este cat ar trebui sa dau pentru un copil (normal, am 2 cereri)? Ati mai intalnit asa ceva? Avand in vedere ca ma costa gradinita pentru un copil 40.000 lei pe zi, iar activitatile facultative se platesc separat(dans, calculator, engleza). Se pare ca aceasta (donatie) nu e in fiecare luna.
Multumesc si va rog
Raspunsuri
ENYA spune:
La noi s-a numit "taxa de sponsorizare"...si a fost in valoare (as putea sa zic "impusa") de 700.000 lei.
Amalia si Vladi
diana904 spune:
Anul trecut cind am vrut sa o inscriu pe Catinca la gradi de stat taxa de sponsorizare mi-a spus sa fie cit vreau dar nu mai putin de 1,5 milioane. Pina la urma am renuntat la gradi respectiva asa ca n-am mai platit.
janib spune:
La noi la gradi se da o "taxa" numita fondul gradinitei, ni se elibereaza o chitanta pentru banii pe care ii dam in general 500.000 lei pe an bani care se regasesc apoi in dotarile gradinitei, in carticele lor, in saltele in lenjerie de pat ( de ex. cand ne-am intors din vacanta de Paste am gasit holurile garnisite cu dulapiore din pal pentru fiecare copil in parte.... Cam asa cred eu ca in mare s-au investit banutii nostri. (A am uitat le-au pictat curtea interioara a gradinitei si au facut un foisor in care stau vara cand e cald da ploua.) Stiu ca poate o parte din bani s-au mai cernut dar eu sunt multumita de ceea ce au facut cu banii.
MariaM spune:
Da ..si noi am avut o "donatie"....dar a ramas la optiunea noastra...
eu am dat 500.000 lei...
Maria&Vladut
zulu spune:
Multumesc pentru raspunsuri!
Si eu ma gandeam la ceva intre 500.000 si max 1 mil (mai ales ca in cazul nostru este *2)
Le inscriu la gradinita nr.225 (cred) din str. Izvorul Muresului sect.4
Daca stie cineva ceva de aceasta gradinita, bune sau rele, va rog spuneti-mi!
Multumesc!
Banti spune:
Si eu am dat acum 2 ani la o gradinita de stat "sponsorizare" impusa de 600.000 lei. Directoarea nu a uitat sa mentioneze ca cei care ajuta gradinita au prioritate la inscriere. Insa fetita mea a fost doar o luna acolo si "sponsorizarea" nu am mai primit-o inapoi.
Ioana
Cary spune:
Noi avem FONDUL GRADINITEI de 500.000 lei pentru care ni se elibereaza o chitanta.Acest fond il platesc de regula la 15 sept.cand incepe propriu-zis gradinita.
bubutzu spune:
Si la noi s-a numit "sponsorizare"si am fost "bucurosi" ca am scapat cu 2.000.000 lei(nu stiu daca e pe an sau pe toata perioada cat va face gradinita); am uitat sa va spun, e gradinita cu program prelungit,poate de aceea e suma mai mare.
de la Cristina si Mihai(2ani si 6 luni)
grati.ela spune:
Buna! Acum 2 ani donatia a fost de 2 mil, anul trecut de 2,5 si anul acesta este de 3 milioane. Evident, asta e suma minima directoarea mentionand ca sunt unii care dau mult mai mult. Gradi arata dragut, ceva banuti din donatii au trecut si pe la dotari dar multi parinti cred ca o suma frumusica nu are acoperire. Chitanta am primit. Oricum, sotul meu ar fi multumit daca la banii astia ar fi si educatoarele multumite dar ele ne reamintesc permanent ca nu vad nimic din acesti bani. Gratiela mamica Ozanei.
furni spune:
Acum 3 ani, noi am dat 2 milioane, sponsorizare la inscriere. Nu a avut nici o legatura cu fondul gradinitei (la care se cotizeaza anual) si nici cu fondul clasei (la care se cotizeaza in functie de necesitati). Nu are caracter obligatoriu dar tinand cont ca inscrierile la aceasta gradinita nu se fac decat prin recomandari nu ai cum refuza.
In sfarsit, am terminat cu gradi, din toamna la scoala, dar tare mi-e ca "am scapat de dracu si dau de tac-su". Va pup.