SA FIE PEDEPSITI VIOLATORII ....
Raspunsuri - Pagina 6
frunzaverde2 spune:
quote:
Originally posted by maryam
De aceea mi-se pare ca ideea asta cu reabilitarea nu are rezolvare, pentru ca trebuie sa tratezi cauza nu efectul.
Tocmai la asta ma refer si eu : cit timp nu tratezi cauza, violatorul nu va intelege nimic din pedeapsa si va recidiva sau altii ca el vor continua.
In nici un caz nu am vorbit de "reabilitare", ci doar de preluarea lor sub ingrijire medicala, pentru ca un om echilibrat si normal constituit din pdv psihic, nu ajunge la astfel de acte.
Mi se pare prea simplu sa iei viata cuiva (cu ce drept ? legea talionului ?) in loc sa incerci sa distrugi raul de la radacina.
Violatorii sint intr-un procent destul de ridicat dintre cei care au fost ei insisi violati.
Daca era atit de simplu pe cit incearca unii sa ma faca sa cred,cum de cei care i-au crescut nu au stiut sa le inculce ideea de bine si rau, pedeapsa si responsabilitate, cu atit mai mult cu cit aveau propriul exemplu ? Adica fiind ei insisi violati stiau ce inseamna aceasta suferinta pentru cel care devine victima. Si totusi au trecut de partea adversa, din victima devenind violatori.
Victima din trecut creste cu un psihic fragilizat. Daca nu i s-a acordat suportul medical si moral necesar in calitate de victima, macar cind ajunge violator sa fie luata in consideratie. Si uneori tocmai asta cauta, in mod inconstient, inexprimat.
Iar pentru copilul violat oricum nu se mai poate intoarce timpul inapoi, ce a fost distrus nu va mai putea fi reparat, nici macar prin moartea, tortura sau mutilarea violatorului.
Cind violatorul e tatal copilului, acesta din urma poate chiar cadea intr-un sentiment de culpabilitate (comportament recunoscut de psihologi), datorita raportului de autoritate copil-adult (copilul crede ca e vina lui si ca el ar fi provocat adultul sa treaca la act), sau datorita faptului ca prin dezvaluirea situatiei, familia se destrama, tatal e pedepsit (si mecanismul de gindire al copilului reactioneaza altfel decit al adultului : el nu se simte victima, el doar sufera, dar se va considera responsabil de ceea ce a declansat in jurul lui)
If you want to win you have to learn to be a master of the game.
frunzaverde2 spune:
quote:
Originally posted by palmyrah2002
dar spune-mi sufletul unui copil,cine il mai trateaza?
Mai poate fi SALVAT?Crezi ca va reusi vreodata sa treaca peste aceasta trauma?Eu nu cred.Cristina
Si crezi ca moartea violatorului va schimba cu ceva traumatismul ireparabil al victimei ?
palmyrah2002 spune:
DA !
Va sti ca s-a facut dreptate.
Altfel,il va vedea pe omul care a abuzat de el liber bine mersi,rinjindu-i in fatza sau mai rau abuzind de alti copii!
Cristina
infofun spune:
La inceput am raspuns sub primul impuls si de aceea revin:
Poate ca moartea nu este o solutie, dar nici tratamentul nu este. Cum pot sti doctorii sigur, daca acel barbat care aparent s-a vindecat cand este eliberat, trezindu-se printre atatia copii nu va dori acelasi lucru? Sa ne gandim ca acest comportament ar fi ca un drog, de cele mai multe ori aproape toti cei ce se intorc de la tratamente recidiveaza si iau din nou drumul de la capat. Si omul care este bonav psihic sau are un comportament deviant, nu-l poti cunoaste in dajuns de bine chiar doctor fiind, asa ca nimeni nu este sigur ca este vindecat,decat in momentul eliberarii cand se vede liber si nepazit. Si atunci ce facem riscam?!
Parerea mea este ca ar trebui sa se ia masuri si acesti "oameni" sa fie inchisi intr-o clinica in care, daca nu i se face o operatie chirurgicala macar sa fie injectati, cum spunea cineva pe aici ca sa nu mai aiba dorinta de sex.
Iar daca ar fi copilul meu astfel(Doamne fereste) as fi de acord ca el sa fie inchis undeva si sub tratament sa i se faca acea operatie chirurgicala de care am vorbit mai sus+injectarea, iar el daca s-ar vindeca ar realiza atrocitatea comisa si nu i-ar pare rau de faptul ca nu va mai putea face sex. Dar daca nu esti constient de raul comis atunci poti condamna pedeapsa primita.
Insa sunt cazuri in care oameni normali sub influenta drogurilor sau alcoolului fac astfel de fapte si acestia nu violeza copii ci in general femei, in acest caz nu cred ca ar trebui aplicata pedeapsa de mai sus, ci ar trebui inchisi si tratati de alcoolism sau droguri+injectati cu acea substanta prin care nu mai ai pofta de sex. Oricum de multe ori acestia din urma regreta atat de mult fapta comisa, incat chiar ei spun ca merita pedeapsa cea mai grea. Si fac asta pt. ca sunt normali atunci cand nu sunt beti sau drogati.
Asta insa nu este o justificare!!!
Cel mai grav este atunci cand sunt violati copii, minori, baietiei.
Si mai grav este atunci cand sunt acuzati cei care nu au comis o asemenea fapta!!! De aceea acest subiect este ff amplu si ar trebui discutat in amanunt fiecare lucru si caz. Iar pedepsele pe masura!
Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!
http://community.webshots.com/user/GabrielaHope
casandra spune:
-----------------
mihaisiro:
Nu ai inteles bine.
Spuneam "daca violatorul ar fi tatal copilului", deci partenerul meu.
--------------
Am inteles ca tu ne-ai propus sa ne imaginam ca violatorul este copilul, nu partenerul nostru. Te rog, chiar sunt curioasa, cum crezi tu ca ar trebui pedepsit copilul tau, daca la randul lui si-ar viola copilul, copilul lui, nepotul tau?
anda141 spune:
Eu zic ca daca ar fi omorati nu ar fi pedepsiti suficient pentru ce au facut, mai bine inchisi pe viata cu aplicarea a cat mai multe pedepse fizice sa simta si ei, si sa le taie instrumentul ala nenorocit din prima, sa stea toata viata asa, eu zic ca asa ar fi mai bine pedepsiti, ar suferi mai mult decar daca ar fi omorati, ca atunci sufera o secunda si le trece 
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816
frunzaverde2 spune:
quote:
Originally posted by casandra
-----------------
Am inteles ca tu ne-ai propus sa ne imaginam ca violatorul este copilul, nu partenerul nostru. Te rog, chiar sunt curioasa, cum crezi tu ca ar trebui pedepsit copilul tau, daca la randul lui si-ar viola copilul, copilul lui, nepotul tau?
1 / intr-un mesaj am spus : cum ati reactiona daca violatorul ar fi copilul vostru ?
2 / in alt mesaj am spus : daca violatorul copilului meu ar fi tatal copilului (deci partenerul meu) ...
iar ca sa raspund la intrebarea ta :
traumatismul nepotului meu oricum e ireversibil
violatorul (deci copilul meu) merita inchisoarea (si nu pe 2-3 ani) dar neaparat ingrijire medicala - psiholog, psihiatru, pshihanalist...
Ce m-ar interesa in cazul lui (nu vorbesc de nepotul violat) e motivul pentru care a reactionat asa.
Daca a fost si el violat si eu nu am stiut-o pina atunci ?
Daca are alte probleme si nu a actionat in deplinatatea facultatilor mintale cum se spune si are nevoie de luarea sub observatie medicala ?
(de ex : e cazul celor atinsi de psihoza maniaco-depresiva, care pot avea comportamente total necontrolate, de care nu sint constienti in momentul in care realizeaza actul - si asta poate fi sinucidere dar la fel de bine poate fi violul, pentru ca e vorba de o pulsiune ; sexuala intr-un caz, nesexuala - in altul).
Dar moartea nu !
Pentru ca nimeni nu are nici un drept de viata si de moarte asupra altcuiva.
Impartasesc opinia celor care considera ca viata e de la Dzeu, deci el singur poate decide cine si cind se va sfirsi.
Sint de acord, suna sinistru, si asta poate face obiectul unei alte discutii. Pentru ca riscam sa ajungem la concluzia ca Dzeu a hotarit ca acel copil sa fie violat, deci traumatizat toata viata (asa i-a fost soarta), pentru ca riscam sa consideram ca Dzeu a hotarit ca cineva sa se sinucida (de ex : dupa ce a fost violat ) si dezbaterea ia alta turnura pentru ca aici intervine liberul arbitru care ne-a fost lasat.
Dar deja ma indepartez de la intrebarea ta.
Elenalove27 spune:
quote:
Initial creeata de palmyrah2002
Imi cer scuze pt.titlul cu litere mari, dar sint revoltata la culme!
Violatorii de copii trebuie OMORITI!
Iertati-ma va rog,nu sint pentru pedeapsa cu moartea,dar nu vad ce altceva poti face unui ticalos fara suflet care violeaza un copil de 4 ani.
Sa luam atitudine impotriva acestor monstri,sa ne constituim intr-o organizatie care sa lupte pentru PEDEPSIREA IN PIATA PUBLICA a acestora!
http://www.ziuaiasi.ro/main.php
Inca o data va rog sa ma scuzati,dar nu pot sa cred ca asa niste indivizi au voie sa traiasca printre noi!
Cristina
Sunt de acord cu pedeapsa cu moartea si mai ales in cazul cind un criminalul omoara suflete nevinovate de copii.
Am postat si la noul subiect cum si in ce conditi sunt de acord si de ce.
Si asta este parerea mea personala
Elena
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui
Alvaro-Daniel
(web1)(www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2)Poze la 6 luni WOW
casandra spune:
Fragment din "Evenimentul Zilei", referitor la un pedofil, prins de curand:
------------------
Portret de pedofil. Marc Dutroux s-a nascut la Bruxelles la 6 noiembrie 1956. Parintii sai, ambii profesori, il bateau frecvent, spune el. Dupa divortul parintilor, fuge de acasa si duce o viata de vagabond. La 18 ani el isi cistiga piinea prostituindu-se in locurile frecventate de homosexuali, ceea ce nu l-a impiedicat sa se si insoare ulterior. Numeroasele amante din tineretea sa l-au descris drept un tip fermecator, dar si abil manipulator, dornic sa impuna un control total asupra celor din jur. In 1986, este arestat pentru violarea unor fetite si condamnat trei ani mai tirziu. El are norocul sa scape dupa trei ani de inchisoare in cadrul unui program guvernamental care prevedea monitorizarea pedofililor reintegrati in comunitate. Asa cum s-a dovedit, faptul ca se afla teoretic sub supravegherea politiei nu l-a impiedicat pe Dutroux sa rapeasca sase fete.
.....
Ca si cind toate acestea nu ar fi fost de ajuns, in aprilie 1998, Dutroux a reusit sa evadeze din cladirea tribunalului din Neufchateau.
-------------------
Cat timp un om a comis o astfel de crima, nu ai nici o garantie ca nu se va intampla din nou, ca nu va aparea un program de reabilitare, ca nu se ca da vreun decret prezidential, ca nu va fi repus in libertate, pentru a viola din nou. Moartea lui nu ar fi indreptat raul deja facut, dar era o asigurare ca nu va face rau si altora.
palmyrah2002 spune:
Chiar acum vroiam sa postez acelasi mesaj!
Uite "ce bine i-au facut cei trei ani in inchisoare si programul de reabilitare a pedofililor" : A mai nenorocit 6 copii!
Cum putea fi oprit acest monstru sa mai faca rau?
Fara cuvinte...
Cristina