test de sarcina
Ce teste de sange pot fi facute pentru determinarea sarcinii ? Pe scurt , am facut un test care e vag pozitiv si ma gandeam sa nu fie influentat de faptul ca am luat utrogestan, adica nu-mi fac sperante ca mi-am mai facut si e tare rau cand pici de sus. Eu sint pacienta dr. Protopopescu , azi aveam programare dar m-au anuntat de la medsana ca nu vine si ca urm data disp e 30 iunie . E clar ca nu am cum sa astept atat . Am sunat sa intreb daca pot face un test de sarcina fara programare si mi-au zis ca sint zeci (!!) de teste de sarcina facute de ei si ca trebuie sa imi recomande un medic. Care medic nu au nici unul disponibil pana luni. Am intrebat daca macar un medic generalist mi-ar putea recomanda asa ceva au zis ca nici nu se pune problema . Ma asteptam la mai multa intelegere , e vorba doar de o intrebare de cateva minute , mai ales ca aveam o programare la un medic de-al lor pentru azi , care nu s-a anulat din vina mea.
Deci am facut un singur test a aparut o a doua liniuta slaba , am multe zile de intarziere (si n-ar fi prima oara, deci nu inseamna nimic ) si vreau sa fac un test de sange care sa indice clar , dar nu stiu cum se cheama .
Aveti idee unde m-as putea duce in alta parte eventual ?
Multumesc mult
Raspunsuri
Tia spune:
testul se numeste beta-hCG, teoretic daca il platesti, nu ar trebui sa-ti ceara nici o recomandare.
succes, eu cred ca e cu okisori
Tia spune:
stiu ca in regim de urgenta - in aceeasi zi, dar s-ar putea sa platesti mai mult. mergi pe www.medsana.ro sau mai incearca un telefon, acum stii exact ce sa intrebi
kita spune:
PSj, .
Analiza se numeste HCG costa 350.000. la Medicover; rezultatul in 24 ore sau 230.000 rezultatul in 3 zile lucratoare.
Si Medsana face. Du-te la o clinica sigura. Iti tin pumnii!!
Succes!
Kita (Alina)
anemona spune:
Utrogestanul nu da test de sarcina fals pozitiv! Doar Pregnyl, in caz ca ai facut.
Eu cred ca cea cu care ai vb la telefon s-o fi referit la zeci de teste de urina, pt ca de sange este doar beta-HCG. Il poti face fara recomandare, iar rezultatul se poate da si pana seara daca iti recolteaza pana in ora 12.
psj spune:
Eu chiar am intrebat de teste de sange si mi-a zis ca ea nu e de specialitate , doar preia apelurile . O sa ma duc pana la pranz .
Mersi mult ,m-ati salvat.
Paula
Felicia spune:
Buna fetelor,
Daca tot a venit vorba de testul de sarcina am si eu o nelamurire.
Am facut 2 teste de sarcina si la amandoua cea de-a doua liniuta era foarte usor vizibila. Desi ciclul trebuie sa-mi vina abia pe la sfarsitul saptamanii am vrut totusi sa fac testul asta dar m-a bagat tare in ceata, nu stiu ce sa cred, sanii mi s-au umflat ca niciodata inainte de ciclu dar testul nu este clar pozitiv.
Vi s-a intamplat la vreun test de sarcina cea de-a doua liniuta sa se vada cat de cat si sa nu fie sarcina? Nu stiu daca intelegeti, adica foarte putin vizibil. Asta s-a vazut imediat.
Voi ce parere aveti? Eu nu cred ca e sarcina.
Felicia
PatriciaArdeleanu spune:
Felicia, in a cita zi dupa ovulatie ai facut testul? ele cam dupa 7 zile ar fi ok sa le faci. Depinde si cit a durat pina s-a facut vizibila linia, cit scria pe prospect. Mai asteapta 2-3 zile si repeta testul sau fa-ti un hcg singe.
Patricia
Felicia spune:
Pai sa-ti zic cum a fost.
Dupa calculele mele , adica dupa temperatura, ovulatia s-a produs in ziua 12 de la ciclu, adica pe 01.06. Pe 02.06 am fost la ecograf si acolo mi-a zis ca aveam 2 folicul de 4-5 mm pe ovarul stang si un chist (folicul?) de 23 mm pe ovarul drept. Cu 2 zile inainte am avut niste intepaturi la ovare si m-am gandit ca o sa se produca ovulatia, de aceea m-am si dus sa fac ecografia dar la ecogram mi s-a zis endometru liniar, fara imagine de sac ovular ceea ce inseamna ca nu s-a produs ovulatia desi temperatura a crescut de la 36.8 la 37 si s-a mentinut asa pana acum, ieri aveam 37.2.
Nu inteleg nimic, de ce creste temperatura daca nu e ovulatie?
Din ianuarie pana acum de cand imi iau temperatura dupa presupusa ovulatie temperatura ramane crescuta pana imi vine ciclul.
Acum nici nu stiu cand a fost ovulatia sau daca a fost, desi temperatura a crescut.
Ce mi se pare curios e ca mi s-au umflat tare sanii, ca niciodata.
Cea de-a doua liniuta care e slab vizibila s-a vazut imediat. Acum o sa astept sa vad daca-mi vine ciclul, parca nu-mi vine sa ma intep asa repede.
Felicia
kita spune:
Si la mine a iesit destul de vag a doua liniuta (eram in a 30 a zi, si eu am ciclu de 26 de zile), si la dr. ginecolog cand m-am dus sa- arat isprava mi-a spus asa: daca a doua liniuta a iesit in primele 15 minute e sarcina, iar daca a aparut mai tarziu (ceva de genul ai lasat betisorul pe undeva si peste jumatate de ora ti-au cazut ochii pe el) nu este sarcina. Eu am facut testul barza, dar cica unul din cele mai bune este Femina, cel care se poate face la orice ora a zilei, nu neaparat dimineata.
Asa ca in zilele urmatoare astept sa ne dai o veste buna!
Kita (Alina)