Topic... jucaus

Topic... jucaus | Autor: n/a

Link direct la acest mesaj

Dragele mele fetite cu codite, cu suvite, cu carlionti sau cu breton propun un nou topic unde sa postam linkuri de jocuri, enigme, sfaturi ale dezlegarii jocurilor, etc.
Femeie fiind, nu mi-au placut niciodata jocurile violente, cu zmei, balauri, ucigasi in serie, cu tot felul de dihanii pe care trebuie sa le ucizi, sa le bati, sa le impusti...lenesa fiind nu mi-au placut nici jocurile sportive (fotbal, handbal, hockey, polo, box...)...insa de jucat...mi-a placut sa ma joc! Ador enigmele, jocurile cu detectivi, questurile, unde nu trebuie sa te lupti cu nimeni, nici sa tragi cu pusca cu luneta, nici sa dai cu facaletul, ci trebuie doar sa gandesti, sa cauti solutii. Mi-au mai placut si sim-urile (jocurile de simulare) in care esti un personaj, ai o anumita suma de bani, o casa si trebuie sa castigi bani, sa-ti cauti job, sa investesti banii, etc...
Totodata, lucrand prin scoli si gradinite in Canada, am observat ca aici copiii se joaca pe calculator de la varste extrem de fragede (18 luni incepand). Astfel invata sa-si coordoneze miscarile ochi-mana (monitor-mouse), invata sa recunoasca si sa numeasca culorile, formele, cifrele, literele, etc. Exista o droaie de jocuri educative concepute pe varste.
Ma gandeam ca pe acest topic sa ...ne jucam!
Fiecare poate posta linkuri cu jocuri interesante, descriind tipul jocului, categoria acestuia, eventual solutii, descrieri, opinii...
Pacat ca jocul meu preferat, Syberia, nu se poate juca online! Este un joc superb, in care o avocata din SUA vine in Europa sa preia o fabrica. Intre timp, proprietarul fabricii moare si ea trebuie sa-i descopere pe mostenitorii acestuia. Aici incepe o adevarata aventura...va trebui sa gaseasca anumite chei, planuri, indicii in micul orasel unde se afla fabrica (unele dintre indicii se afla ascunse in cimitirul oraselului)...pentru a putea construi un tren...cu care pleaca prin Europa in cautarea mostenitorului pierdut. In fiecare gara incepe o noua aventura...noi indicii, noi enigme...Este un joc superb! Daca reusiti sa vi-l procurati, vi-l recomand cu toata caldura!
In alta ordine de idei, cateva linkuri de jocuri cu enigme foarte dragute pe care le puteti juca online:

1. Crimson room:
www.ebaumsworld.com/crimsonroom.html

2. Viridian room:
www.fasco-cs.com/works/viridian/index_e.html

3. The mystery of time and space
www.albartus.com/motas/

Doua jocuri-enigme pentru pusti (personajul principal e motanul Garfield):

1. www.garfield.com/fungames/scavengerhunt/scavengerhunt.html

2. www.garfield.com/fungames/scavengerhunt2/scavengerhunt2.html

Un joc sim (simulare a vietii reale) unde locuiesti intr-un mic orasel si trebuie sa : studiezi, faci sport, castigi bani, cauti job...etc...poti alege sa fii cinstit si corect, poti deveni un mic gangster al lumii interlope...cum iti asterni, asa dormi! Mie mi s-a parut tare dragut!

www.ebaumsworld.com/simdaynight.html

Un joc in care esti detectivul si anchetezi o crima:

www.otterarchives.com/bountygame.html

Doua site-uri cu jocuri pentru copii (matematica, engleza, franceza, arte, geografie, etc)

www.humperlinks.co.uk/educational.html - pentru anglofoni

www.jeuxpourenfants.org - pentru francofoni

Huh. Cam atat pentru azi. Abia astept sa postati si voi adrese sau comentarii de jocuri draguse!

"Work like you dont need the money, Dance like no one is watching, Love like you have never been hurt before." -Mark Twain

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Super subiectul. Cu "Camera stacojie" m-am chinuit si eu dar nu i-am dat de capat! Asa ca am lasat-o balta. Jocurile cu Garfield le-am facut si eu, m-am chinuit ceva la ele, dar sunt superbe, imi plac la nebunie. Asa ca daca vrea cineva sa le joace si doreste un picut de ajutor, sa ma contacteze pe PM.

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Inca ceva: pentru amatorii de quiz-uri sau teste de logica, recomand site-ul www.psihoteste.ro Mult succes!

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Multumesc Vektros
Nu am link-uri, dar ma voi "lupta" cu cele date de voi. Apreciez foarte mult ca le puneti aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misticgirl spune:

Sunt foarte dragute jocurile. Mai vrem!!!
Imi plac tare mult si as mai vrea niste link-uri daca cineva mai stie,va rog!

Claudia 16 sapt, DPN 5 dec.

Mergi la inceput

Acum depinde de gustul fiecaruia. Mie insa cand ma plictisesc imi place sa intru pe www.miniclip.com Au o gramada de jocuri si unele dintre ele sunt chiar reusite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Va mai dau linkuri in weekend, fetelor!
Acum un alt joculet in care, pas cu pas trebuie sa decodati, sa traduceti limba unor extraterestri mici si draguti.
http://www.abc.net.au/gameon/tork/torkgame.htm

"Work like you dont need the money, Dance like no one is watching, Love like you have never been hurt before." -Mark Twain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Am terminat si eu primul joculetz cu Garfield. Mey e bestial!!!! Ma apuc si de al doilea, deci adio somn pe noaptea asta. Fetele va astept cu link-uri noi!
Raluca cea obsedata de questuri

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

nici eu n-am linkuri, dar mi-a placut Broken Sword. am capatat cd-ul de la un nepotzel si m-am luptat cu el vreo luna

http://community.webshots.com/user/yasmintarakci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

eu intru cu placere pe www.freearcade.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Un alt site cu jocuri: http://www.t45ol.com/reflexion.php

Mergi la inceput