reactie la ovamit
pentru fetele care au luat ovamit, va rog, daca aveti timp
desi am luat doar doua pastile, am o presiune pe ovare, ma inteapa, mi s-au umflat sanii si sunt fierbinti, imi vajaie capul, urechile, imi este greata, imi vine sa vomit, uneori am senzatia ca voi cadea din picioare sau chiar de pe scaun
este normal?
recunosc am o saptamana groaznica la job si si mai groaznica acasa, asa ca nu stau bine cu potriveala dar asta e!
nu prea am timp
Raspunsuri
anis spune:
Ti-am raspuns si la aspirante,da e normal , sa te intepe ovarele...ca doar ajuta sa dezvolte ovamitul foliculii...si uneori ai si starea de greata,bufeuri ...numai cand te doare fffffff tare e vorba de hiperstimulare, ceea ce nu e cazul la tine...il iei doar de 1 zi, si cantitatea e ok. Analizele tale hormonale cum au iesit? Si la eco ,inainte de stimulare cum erau foliculii?
Altceva ,daca ti-e asa de rau,vb cu dr tau, sa-ti dea altceva, clostbygytul de ex,poate il suporti mai bine.
Medicamentele de stimulare nu sunt vreo placere,macar sa dea Dumnezeu sa iasa ceva cu ele!
AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
CODRINA spune:
Draga Damdana,
Am luat si eu ova-mit luna asta si la echo aveam 2 foliculi mari (2,2 cm) pe ovarul drept si unul de 1,8 cm pe stangul. Dupa cele 5 pastile de Ovamit am facut si Pregnyl pentru declansare ovulatie. Acum nu stiu ce o sa iasa, dar cert e ca am o stare de rau (grata, voma, putin diaree, ameteli, lipsa de putere, somnolenta) si sunt in ziua 27. Nus tiu daca e de la trat. sau am facut o indigestie.
Eu am mai facut trat si cu Clostilbergyt (sau cum se scrie...) si am avut reactii mai urate (desi era doza minima, ca si in cazul Ovamit-ului) chiar imediat dupa ce am luat pastilele (balonare, dureri burta, hisperstimulare) dupa care am facut trat pt. inhibitie ovariana (Orgametril). Acum, cu Ovamit-ul nu am avut deloc probleme imediat dupa trat, ci acum, cand mai am o zi si trebuie sa vina rushii. Sau poate am o indigestie?????
Pupici,
Codrina
GeorgianaI spune:
Codrina, nu cumva este cu ochisori?
Eu am luat clostibelgyt luna trecuta 1/zi, dar anu am avut asa reactii. Luna asta iau 2/zi si sper sa nu am reactiile voastre.
Pupici.
infofun spune:
Codrina, cum a mai spus cineva pe aici nu cumva o fi un bb care te "chinuie"? Eu sper ca asa e, bafta multa, si sa auzim de bine!!!
Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!
CODRINA spune:
Fetelor ,
Va multumesc mult pentru incurajari, dar nu as vrea sa ma imbat cu apa rece asa cum am mai facut-o, ca dupa aia tare e rau...cand speri si apoi iti vine, parca e ca o palma peste ochi...
Imi este asa de somn, ca imi vine sa m-a intind peste tastatura si sa inchid ochii. Cred ca as adormi imediat....
Oricum, daca maine (ziua 28) nu imi vine, voi face un test fiindca nu m-am mai simtit asa de rau niciodata. Parca sunt ametita, nu pot citi, nu ma pot concentra.
Va mai tin la curent.
Pupici,
Codrina
Rozi spune:
quote:
Initial creeata de dandana
desi am luat doar doua pastile, am o presiune pe ovare, ma inteapa, mi s-au umflat sanii si sunt fierbinti, imi vajaie capul, urechile, imi este greata, imi vine sa vomit, uneori am senzatia ca voi cadea din picioare sau chiar de pe scaun
este normal?
Citeste si pe prospectul medicamentului ce reactii poate da. Daca te incadrezi acolo, inseamna ca nu trebuie sa te sperii. Doar daca faci foarte "urat" trebuie sa te ingrijorezi.
Si eu am avut oareshce senzatii nashpa, din pacate mi-am facut iluzii degeaba.
Sanatate si mult succes!
Lorelai spune:
codrina, tinem pumnii sa fie cu ochisori.
reactii nashpa am avut si eu la 1 pastila pe zi dar nici o reactie la 2 pe zi. depinde de organism. e normal sa ai reactii adverse dar, din cite stiu eu, apar cind iei pastilele, in zilele 3-7, nu spre sfirsitul ciclului. ovamitul a stimulat ovarele sa elibereze folicului, nu ar trebui sa mai simti ceva in ziua 28. valentina are dreptate, poate e bebe.
Lorelai
CODRINA spune:
Fetelor,
Azi mi-au venit rushii (ziua 28). E ceva maroniu-roze, nu e rosu dar sunt sigura ca asa ghinionista cum sunt, nu mi se poate intampla mie miracolul sa fiu insarcinata si sa m-a "insemneze" - sau cum se zice la "pata de implantare".
Asa ca zilele astea sunt in depresie cu ganduri negre, dar o voi lua de la capat luna asta cu Ova-mit. Foliculi am avut, Pregnyl am facut, s-a constatat echografic ca am ovulat, am prestat cand trebuia, nu stiu ce mai trebuia sa fac....
Poate ar fi fost bine sa iau niste Utrogestan din ziua 16 si sa fi facut un test zilele trecute. Nu stiu ce sa mai fac....Am sa mai fac analiza pt Chlamidia, desi nu stiu sigur ca din cauza ei nu poti ramane insarcinata (ci doar sa pastrezi sarcina, iar eu nu raman deloc).
Haide ca v-am facut capul "toaca".
Pupici si mai vorbim,
Codrina
GeorgianaI spune:
Codrina, nu te supara inca.
sa-ti spun ce mi-a zis dr mea:
Eu am fost samabata la ea, pentru ca imi venise CM si nu imi venise, nu stiu daca ma intelegi. Adica avenit mai mult maro decat rosu, si rosu ce a fost au fost cateva puicaturi si ceva opieliti, in rest nimic. M-a tinut 3 zile, ceea ce la mine era foarte putin.
Dr a zis ca s-ar putea sa fie sarcina, ca unele organisme asa reactioneaza dupa stimulare (au am luat closti, care mi s-a spus ca are aceeasi compozitie ca si ovamid, doar ca este facut de alta firma, lucru confirmat si de dr.).
Deci, oparerea mea este sa rumaresti foarte atent cum iti vine, in ce cantitate.
Iti dau sfat, nu trebuie sa tii cont de el, dar eu asa am patit.
Poate nu am fost foarte coerenta, dar si eu abia am venit de la spital si mi-a factu dr o injectie si de abia ma tin pe picioare.