Apa din care se face laptele pt bb

Apa din care se face laptele pt bb | Autor: Marina

Link direct la acest mesaj

Fetele aveti idee ce fel de apa plata pot folosi pt laptele praf a lui bb? Stiu ca o prietena din Norvegia era inebunita acum vreo 2 ani sa caute apa fara nitrati parca (nu stiu de ce nu erau buni). Voi ce apa folositi? Sau la ce anume trebuie sa fiu atenta?

Multumim frumos
BB Mariutza si Marina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Marina, noi am folosit IZVORUL MINUNILOR. Asa m-au sfatuit... tot la Giulesti! Eram innebuniti, caram zilnic litri de apa plata!!! Faceam si laptele praf si ceaiul cu apa plata! Toata nebunia asta a durat pana cand au facut copiii vreo 3 luni. Dr. pediatra mi-a zis ca me stresez prea tare; sa fierb apa bine, bine si sa le fac cu apa de canal.
Si, sa stii ca nu am avut nici cea mai mica problema cu ei. Au 10 luni si o saptamana si sunt foarte, foarte sanatosi!
Este adevarat, ca apa difera mult fata de Bucuresti(la Cta).
Acum le dau apa plata, doar sa bea. Si tot IZVORUL MINUNILOR.
Sa-ti traiasca fetita, sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea! Nu am apucat sa te felicit pana acum! Te felicit si pentru numele pe care i l-ai ales. Si pe fetita mea, pe langa Andreea, o mai cheama si MARIA. Este un nume superb!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Noi la inceput am folosit apa fiarta si racita dupa care m-am gandit mai bine si am inceput sa folosesc apa plata si la lapte si la papi.Eu folosesc ce gasesc:Dorna sau Izvorul Minunilor.
Cum te simti in postura de mamica?Ai laptic la bebita?
Noi avem un an de experienta in postura de mamica,asa ca bombardeaza-ne cu intrebari.

Gabi si Simonica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Eu folosesc si acum apa plata Carpatina, la inceput foloseam apa plata Santal. Important este sa scrie pe ea microbiologic pura

Sa fim fericite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Marina,

La apa plata trebuie sa te uiti la PH. Cu cat e mai mare, cu atat apa e mai buna pt organism.
Oricum cumpara apa plata "de firma", adica Izvorul alb, Dorna, Izvorul Minunilor, Borsec, etc.
Am auzit ca unele firme imbuteliaza apa de la robinet si o vind ca apa plata - Firmele cu renume nu cred ca-si permit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mumulina spune:

si pe mine ma intereseaza subiectul foarte mult. pe sticla scrie "microbiologic pura", deci apa e ok din punctul asta de vedere, dar sarurile pe care le contine sunt bune ptr rinichii lui bb?

,don'soara Alex si bb Teo

Mergi la inceput

Mumulina,

Chestia cu "microbiologic pura" poate fi doar marketing. De aceea sfatul meu este sa cumperi de la firmele cunoscute, cu traditzie care chiar sunt controlate si verificate.
Ca o extra masura de sigurantza (pe care am folosit-o si eu la inceput, cand Andrei era mic) poti fierbe apa plata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Apa de la robinet...fiarta minim 10 minute. Cand nu am apa fiarta in termos...mai incalzesc din aia plata (izvorul alb). Si mie mi-e cam nush cum de sarurile alea si rinikii lui

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liv spune:

Pe aici se gaseste apa speciala pentru bebelusi, putin mai scumpa decit laptele... O vreme am cumparat de aia, ca o mamica grijulie ce sint. Intr-o zi am mers la pediatru si mi-a zis ca n-am ce face sa car toata ziua apa de la magazin, e apa obisnuita, sterilizata. Comertz! Apa de la robinet este calcaroasa, dar este foarte buna (e adusa de la munte, vreo 40 de km distanta de München), asa ca o fierb (poate nici n-ar trebui) si copilul n-are nimic. Acum 3 luni am fost pe-acasa si am folosit atit apa plata (nush ce firma era), cit si apa de la robinet, fiarta. Nici atunci n-am patit nimic rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coryna spune:

Eu am folosit si folosesc si acu, la cereale apa plata Bucovina.

Mergi la inceput

Din pacate apa "potabila" de la robinetele din Bucuresti pe langa faptul ca cateodata miroase a balta statuta si are o culoare cel putin dubioasa... daca ii faci elecroliza ai sa descoperi cate imporitati are...
Eu nu am avut curaj sa-i dau lui Andrei apa de la robinet... si nu as sfatui pe nimeni sa o faca --- dar aici chiar si apa plata poate fi pentru unii un lux pe care nu si-l pot permite --- --- din ciclul "Se intampla in Romania "

Mergi la inceput