cat de exacte sunt ecografiile?

cat de exacte sunt ecografiile? | Autor: picea

Link direct la acest mesaj

buna, fetelor,
haideti sa va spun de ce am ales acest subiect. in februarie am nascut prin cezariana un baiatel, care a murit dupa 2 zile. motivul mortii: prematur. doctorul nu a luat in considerare examenele ecografice si m-a operat cu o luna mai devreme. toate ecografiile imi spuneau ca nasc intre 22-24 martie 2004, iar el m-a operat pe 22 feb. cezariana a ales-o el spunand ca am sarcina pelviana si ca este mai bine pt.copil. cand m-a deschis copilul era intors. cand i-am reprosat ca m-a operat mai devreme a zis "sa nu ma incred in ecografii, nu sunt decat niste statistici". acum se naste o alta intrebare: cat de multa incredere sa ai in doctori? nu e mai bine sa te duci la mai multi pana ei o decizie? eu am avut incredere deplina in el. a fost primul copil am crezut ca stie ce face. dupa lauzie cand m-am dus la control nici nu si-a mai adus aminte de mine.
va multumesc pentru timpul acordat
P.S. daca va descopeream mai devreme situatia ar fi fost cu totul alta acum.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Imi pare rau pentru ce ti s-a intimplat .Doctorul un dobitoc.
Cum adica el ti-a dat termen cu o luna mai devreme?Nici nu trebuie eco pentru asta ,se ia de la ultimul ciclu si se face calulu .LA eco ,greutatea bb nu poate sa ti-o dea exact dar felul cum bb este asezat in burta si multe altele se vad.La eco tridimensionala se vede si mai bine.DAca are miini ,picioare,toate organele etc.E timpit.Eu am vazut un caz la tv cind bb s-a nascut fara un picior ,cu citeva malformatii.Toate astea se vad la eco.Insa doctorul dobitoc .Alfel nu stiu cum sa-i zic.DAca vezi ce eco fac astia aici.In 3 min s-a terminat eco.Si a mea s-a nascut cu suflu sistolic(nimic grav).DAr daca doc, ii masura bataile inimii sunt sigura ca isi dadea seama.
In America am vazut tot asa la tv cum doc i-a facut operatie la bb cit era in burta la mama.Deci se poate vedea la eco.Si bb de ce a murit dupa 2 zile.Pina la urma ce a avut?Prematur?PAi se mai nasc bb si la 8 luni.Nu stiu ce s amai zic.Sunt revoltata.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Imi pare foarte rau Picea pentru cele intamplate.Dumnezeu sa-l odihnesca pe ingeras.
Orice medic priceput stie sa 'citeasca' o ecografie si sa dea sfaturi.Eu intotdeauna am cerut si o a doua parere, nu m-a multumit doar una.Nu stiu ce sa-ti mai zic, orice ar fi durerea din sufletul tau persista.Multa tarie iti doresc

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'

http://www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html
Iubi si Phillip (6.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_oona spune:

Imi pare sincer rau pt cele intamplate,condoleante!
Cat despre doctor,cum au spus si fetele este un dobitoc.Ecografiile intradevar sunt exacacte,dar trebuie "citite"de opersoana apta pentru acest lucru.Iti dau un exemplu:doctorul verisoarei sotului meu si-a putut da seama dintr-o ecografie,de faptul ca baietelul ei nu poate urina din cauza unei pielite care acoperea gaurica.I-a facut o operatie si totul a fost o.k.S-a nascut complet sanatos.
pupici

Elena&baby girl(DPN 24oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Mie doctorita mi-a spus asa: singura data care conteaza este cea calculata dupa ultima menstruatie. De ce? Pentru ca un copil nascut din doi parinti de cate 2 metri inaltime si 100 de kile nu se va compara niciodata cu unul nascut din parinti minioni. Iar estimarile ecografului sunt bazate intr-adevar pe niste date statistice, care nu se potrivesc intocmai la toti bebeii.
La mine, de-a lungul sarcinii, data estimata de echografii a variat intre 16 august si 14 septembrie, din cauza evolutiei copilului, care n-a urmat graficul standard.

Acuma, profesionalismul medicului tau nu-s eu in stare sa-l judec, tu stii mai bine cum s-a purtat si ce ar fi putut face, tot ce pot sa-ti spun este ca nici un medic serios nu ia in considerare data nasterii estimata de ecograf, ci o calculeaza pe cea "clasica", legata de ultima menstruatie.

Imi pare tare rau de baietelul tau si de experienta prin care a trebuit sa treci... Cred ca in momentul in care ai o suspiciune legata de ginecolog este foarte bine sa cauti si o alta parere.

http://community.webshots.com/user/r0isin
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Picea, imi pare nespus de mult si nici nu imi pot inchipui durerea ta.

Poate poti sa il reclami cumva pe acel doctor sa nu se mai intimple si la altcineva la fel. Stiu ca asta nu iti diminueaza durerea ta dar poate salvezi viata unui micut nevinovat.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Doamne Picea!!! Dumnezeu sa-l odihneasca!
Asa ceva nu am mai auzit pana acum!
Si eu am avut sarcina cu probleme care a trenuit urmarita cu atentie si inca de la 8 luni imi tot spuneau ca maine nasc, dar uite ca micutul meu nu a vrut sa iasa decat prin cezariana, pentru ca am depasit cu 2 saptamani termenul...dar nici la mine nu prea a luat in considerare termenul care mi s-a dat la eco, dar imi calcula cu calendarul...de unde atat incompetenta si nestiinta pe capul medicului tau...Si cum se poate sa nu-si mai aminteasca de tine??? Doamne ce oameni mai sunt e pamantul asta!!!
Nu l-ai dat in judecata???
Dar totusi chiar de a fost prematur nu erau motive sa moara! Cand am fost in spital era o tipa care nascuse o fetita de doar 800 grame si erau de 6 saptamani in spital, dar micuta era sanatoase, ba chiar a pus 1.100g pe ea...

Imi pare rau pentru pierderea suferita!!!

http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/claudia_floarea/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Initial creeata de picea

el m-a operat pe 22 feb. cezariana a ales-o el spunand ca am sarcina pelviana si ca este mai bine pt.copil. cand m-a deschis copilul era intors.

Imi pare extrem de rau pentru pierderea suferita. Am citat partea respectiva a mesajului pentru ca nu-mi inchipui cum doctorul n-a fost in stare sa-si dea seama cum este pozitionat copilul - pentru asta nu-i nevoie de echografie, e suficient un control local pe care pana si o moasa il poate face. Daca era cu capul in jos inseamna ca puteai sa astepti pana la termen si sa nasti normal... Iarta-ma, nu vreau sa intorc cutitul in rana, dar sunt foarte revoltata din cauza acelui doctor care s-a "ocupat" de nastere. Ar fi trebuit sa se "ocupe" si cineva de el ca nu se stie cate greseli din astea a facut si cate poate o sa mai faca! E ingrozitor!

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Si eu am nascut mai devreme pentru ca la echo mi s-a spus ca e copilul prea mare si eu prea mica, si cum am vrut sa nasc natural mi s-a recomandat o inducere. DAvid a avut 3.600 si 53cm, nu prea mare, dar a avut ruptura de clavicula si cordonul in jurul gatului, daca as mai fi asteptat poate nu ar fi supravietuit. Uneori mai au si ei dreptate!!! La mine cred ca a fost mai mult noroc decat compententa!!
Imi pare foarte rau ca a trebuit sa treci prin asta, dar daca era doar cu o luna mai devreme trebuia sa fie destul de dezvoltat sa nu aiba probleme!!!
Suntem alaturi de tine...toate cele bune
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Coondoleante!.Imi pare foarte rau,cred ca este groaznic sa-ti pierzi copilul din cauza unui imbecil de doctor.Eu pot sa-ti spun din experienta mea ca ecografiile sint foarte exacte daca sint efectuate de persoane special pregatite pentru asta.Ecografista..ca sa ii spun asa,se ocupa numai de asta mi-a inregistrat ecografia pe caseta video astfel incit am putut viziona bb-ul de cite ori doream.E o amintire superba.O zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Este foarte trist si greu de trecut peste asa ceva. De 5 luni nu pierd nici o emisiune care are subiect nasterea. In cazul tau daca am inteles bine ai nascut cu o luna mai devreme, asta nu este un motiv pt ca sunt f multi copii care se nasc prematur si chiar cu probleme serioase si traiesc. Cind am nascut prima oara era cu mine in salon o tipa care nascuse la 7 luni si a plecat cu copilul dupa 4 zile, la reality tv am vazut copii nascuti la 5 luni care au trait.
Oricum eu am fost la 2 eco (cabinete diferite) care mi/au dat doua DPN diferite cu diferenta de 3 saptamini. Cred ca cel mai exact este acela facut de dr. in functie de data menstruatiei.
Poate in cazul tau un rol foarte important l/au avut medicii neonatologi care au preluat copilul imediat dupa nastere, ei ar trebui sa explice cauza acestui tragic eveniment.
Cu sincere pareri de rau ......

Mergi la inceput