Fetele din USA, poftiti la o barfa!!! (21)
Raspunsuri - Pagina 3
piciulica spune:
Buna Liliana, sarcina usoara in continuarea si incearca sa te odihnesti un pic pana la marele eveniment. Apoi nu prea o sa mai ai timp...
Apropo cum te descurci cu concediu de maternitate? Mie imi este destul de greu desi am noroc ca sunt in NJ si mai pot sa imi iau si de la statul NJ ceva concediu.
In legatura cu viza fetelor eu zic ca e mai bine sa nu spuna chia orice la interviu. Am o prietena care a nascut la 5 luni si i-au refuzat viza mamei ei asa ca .... Apoi au intervenit cu acte de la doctori ca sa poata sa obtina viza.
polux spune:
Anamaria, te cred ca s-au saturat ei de teme, dar sincer nici nu s-au omorat prea mult nici in timpul anului. Pentru unii dintre ei e vacanta de asta toamna. Cei mari realizeaza un pic mai bine. Eu predau la high scool, deci cativa dintre ei trebuie sa si termine.
In legatura cu concediu, hahaha, ce gluma buna...fara plata 6 saptamani, dar cum la mine coincide cu vacanta care si asa era neplatita...e acelasi lucru.
Liliana
Gabbriela spune:
Buna fetelor, am trecut si eu pe aici numai sa va salut si sa va urez o zi buna si multa sanatate.
polux sarcina ushoara incontinuare.
Gabbriela & Julian web
Ina Stan spune:
Bonjour si numai bine la toata lumea! (Ce sa fac, mie mi-a placut mai mult franceza, si-acum trag...).
Trecu inca o saptamana si sper ca cel putin pentru unele, sa se apropie cate-o vacanta, ca sa ne povestiti si noua cum a fost.
As avea si o mica intrebare: mi s-a zis insistent, de o cunostinta, ca nu cumva sa ma laud la vreun interviu, sau scoala, ca am facut facultate, daca nu se cere clar asta. Cica as avea mai greu posibilitatea sa gasesc job, sa avansez, si nu le place, cred ca vrei sa le iei locul. Ati avut careva probleme din cauza asta? Nu ca as vrea eu sa ma laud,(ca oricum am terminat acu douaj'de ani), iar vorbareata nu sunt, si in engleza incerc pe cat pot sa n-o iau pe alaturi.
Sa scriu in Resume ca am doar liceul, sau la alte aplicatii pe care le pun si unde mi se cere clar sa trec ce scoli am, sau cand sunt intrebata direct? De unde sa stiu ce le-ar conveni mai mult?
E sau nu valabil sfatul primit? Poate pe parcurs apare ceva mai bun in firma respectiva, si eu cum o cotesc sa spun ca: stiti, am avut si post de conducere, sau am studiat si asta la scoala.
Multumesc si sa fiti sanatoase/sanatosi cu totii. I pup you
ocebine spune:
In opinia mea, eu ar trece toate studiile. Nu stii cind te poate ajuta sa avansezi. Daca nimeresti la o companie care promveaza din interior vei fii trecuta cu vederea daca nu treci tot.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg
aida_o spune:
da, si eu zic ca nu-i nici o "nenorocire" daca iti treci studiile. cit despre trecutul cu vederea, slava Domnului ca americanii nu se uita numai la diplome, si esti foarte apreciat daca ajungi sa le demonstrezi ca ai o minte "brici". pe bune
oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date
polux spune:
Ina, in opinia mea prietena sau cunostiinta ta te-a sfatuit foarte bine. Hai sa-ti spun si de ce. Ma dau exemplu pe mine care cu doua mastere, unul in Franta si unul in Romania sunt "overqualificate" or nu am "american experience". Adevarul este ca trebuie sa-ti "fabrici" un pic rezumeul in functie de pozitia ptr care optezi. Nu-ti face probleme ca dupa aceea daca se iveste ceva nu sunt neaparate studiile , ci "mintea brici" vorba Aidei. Si nu-ti spune nimeni nimic daca le dezvalui ca ai si studii, bineinteles la momentul oportun.
Iti repet, e opinia mea, si am invatat acest lucru pe propria piele.
Oricum bafta!
Si apropo, daca ai pe cineva care te ajuta sa intri undeva, nu mai are importanta asa mare ce scri in rezume, asa ca poti spune adevarul.
Liliana
kim222 spune:
Subscriu si eu la cele spuse de Polux si asta tot din propria experienta. Si eu mi-am fabricat CV-ul in functie de pozitia pentru care am aplicat.
Evident asta se aplica in general pentru cei care nu au facut studiile aici , pentru restul este un pic altfel....
Succes!
Laura Takacs spune:
Fetele, subscriu si eu la opinia cu "fabricatul" in functie de pozitie. Cat priveste "declaratia" studiilor, pune-le acolo, sunt destule fete la noi care au college si sunt secretare, asa ca nu poate strica, vorba aia ca apa sfintita. Daca nu ai experienta americana, "geaba tudiile", ca pt ei nu prea conteaza. Iar cu laudatul, iti dau exemplul lui taica=meu, care si-a etalat toate cunostiintele fara ezitare. Si a avut numai de castigat. Ca s-ar putea sa dai peste vreunul la care sa i se para ca te lauzi, pai mai bine sa te creada "isteata" deact toanta.
Mult noroc!
Ina Stan spune:
Fara sa stiu am cam urmat sfatul vostru, Polux si Kim 222. Multumesc! Ca stiti voi, curajul disperatului...Noroc ca lucreaza Barbatelul si nu-s chiar tare disperata. Dar asa m-a dus si pe mine mintea! Sa ma "adaptez" un pic postului, ca in RO am facut destule. Exp. americana ioc, caut si eu primul job, si sunt zile in care as aplica si pt.Driver, doar sa nu mai stau in casa. Noroc ca inca n-am Driver licence si tre' sa ma abtin. Dar o s-o rezolv si pe asta cumva.
Sper sa reusesc si sa va dau intr-o zi o veste buna.
Multumesc Ocebine, Aida O, Laura Takacs. Am pus bine la bibilica totul si o sa incerc sa ma orientez. Va tuc dulce