Bebelusi de Martie-Aprilie 2004 (5)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirinda spune:

buna ziua tuturor!!!
sa va spun ce paranoica sunt! acum vreo 2 zile am fost in parc si din vorba in vorba cu o femeie mai in virsta, am aflat ca ea este baby-sitter si am intrebat-o daca mai are vreo prietena sau cunostinta in zona dispusa, ca eu din octombrie trebuie sa ma duc la munca. Mi-a zis ca se intereseaza, azi m-a sunat una din partea ei, a venit si pare ok - curata, a mai ingrijit 6 nepoti, are o fata studenta, a lucrat pe calculator la un institut al armatei. Eu, care n-am pe nimeni si caut peste tot, am inceput acum ca ii las cheile pe mina, nu ca as avea cine stie ce in casa, dar na!, ca ii las copilul, ca daca il lasa sa plinga, eu cum o verific daca are grija de Ana mea...sotul a zis ca-s nebuna, ca pe oricine as gasi, tot asa ar fi, de unde sa stiu, o s-o testam mai tirziu, venim mai devreme, vedem cum reactioneaza copilul cind o vede...asta e, daca vreau sa creasca linga mine, ca daca as lasa-o la mama, n-ar fi nici o problema, doar ca as vedea-o odata la 2 saptamini si asat nu suport!
Mai bine risc, oi gasi si eu pe cineva pina la urma! voi cum faceti? aveti pe cineva din familie sau apelati la agentii?

sa raspund si eu la continuarea sondajului:


1. nici eu n-am o regula, cind incepe sa zgarie rau, si nu uit, ca trebuie s-o prind cind nu doarme si nu da din maini. Eu ma ingrozesc cind le vad negre pe dedesubt, de ce oare, ca doar umbla mai putin ca mine si eu nu le am asa, ba le mai baga si in gura…am inceput s-o spal de 10 ori pe zi pe maini, voi cum faceti?
2. tati e asa si asa. Cind vine de la munca si are timp liber, mai mult sta sa se joace cu ea, dar mai putin s-o spele sau s-o schimbe. In rest, daca il rog, ma ajuta, si la mincare, curatenie, dar nu din proprie initiativa, probabil spera ca poate le fac eu. Problema lui e ca s-a speriat, ca am fost si plecata cu Ana la parinti si n-a vazut-o decit in week-end si a inceput sa plinga cind avrut s-o ia in brate. Asa ca a inceput sa stea linga mine cind o alaptez, cind ii fac baie, o schimba si iese cu ea afara acum. Hahaha, i-e frica!!!
3. nu-i vorbesc chiar tot timpul, o mai las si singura, sta in patut si gingureste cu maimutoii ei, vreau s-o obisnuiesc sa stea si asa. Nu-i vorbesc stilcit, nu vreau sa invete asa cuvintele, imi place cnd incearca sa ma imite si ii ies doar singurele sunete “ngg” si “aaa” pina la urma, imi place ca daca maraie si ma aude vorbind, tace…si multe altele
4. de la mine simtul artistic, inclinarea catre limbi straine, dans si muzica, de la tati ambitia de a fi mereu primul, ochii albastri si puterea de munca.
5. de la mine delasarea si indiferenta, de la tati timiditatea si lipsa de socializare decit in cercul lui restrins de prieteni.
6. eu o pun intr-o parte, statea in prima luna, acum sta numai pe spate, “exploder” ca bine zicea Micky…pe burta, la fel, o pun in fiecare zi cite putin si plinge, mai nou se intoarce singura, trebuie s-o supraveghez tot timpul.

Roxana, ai primit pozele noastre?
Miocky, ai dreptate, parca e mai multa animatie ca inainte...Diana ce-o mai fi facind, sau a mai intrat cind am fost eu plecata?

pupici,


Miri si Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Roxana aveti tot timpul din lume...noi nu ne grabim Oricum deja ne-ati uimit cu tot ce ati facut!

Mickyy, ma bucur ca s-a schimbat totul intre voi...si la noi e din ce in ce mai bine...tata parca a innebunit, numai pentru noi face totul si nu stie ce sa mai faca sa avem tot ce ne trebuie sa nu ducem lipsa de nimic...e un dulce!!!

Mitzura...eu spal hainitele cu mana si le spal cu Ariel, nu folosesc nici un detergent special pentru copilasi...cel mai important e sa calci hainitele!!!

Eu am avut Pampers Extra dry marimea 2...si pe astea le-am folosit doar in prima luna...poate totusi vor fi bune si cele marimea 1...

Revin si cu restul de intrebari dar ma cheama datoria!


http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/claudia_floarea/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Mitzura nu mai continui sa-ti scriu ca ti-a postat Roxana tot ce ai nevoie pentru un copilas la 2-3 luni, de aici alegi cam ce crezi tu ca iti va fi util... Sarcina placuta si o nastere cat mai usoara iti doresc

Aveti fetelor mare dreptate, eu chiar ma bucur cand ntru pe net si vad ca am ce citi, nu ca altadata cand abia dupa cateva zile reuseam si noi sa trecem la o pagina noua.

Miri eu nu-mi fac probleme de astea ca am cu cine sa-l las, dar sa stii ca si eu as fi asa paranoica! Dar intr-un fel decat sa-l vezi o data la 2 saptamani e mai bine sa iei pe cineva...totusi poti sa o testezi cumva!!!

Uite ce nebuna sunt! de aproape 2 ore stau imbracata ca doar doar se trezzeste piticul si iesim la aer, dar ghinion, vad ca nu vrea nicicum sa se trezeasca

Diana a mai dat pe aici, doar ca nu are net si trebuie sa mearga la vecini...


http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/claudia_floarea/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Io’s rupta de oboseala, am iesit cu moatza la plimbare si nu stiu ce mi-a venit sa fac un tur complet in jurul lacului Titan, am zis sa vad si eu cat ii de mare…….si sincer e mareeeeeee…..mi-a luat vreo 2 ore sa ajung din nou de unde am pornit….asa ca presimt ca ma pandeste o febra musculara de numa numa….. Da’ macar atata miscare sa fac si eu, ca alta sansa sa dau jos ce mi-a mai ramas din kg. de dupa nastere nu prea am. Plus ca mai nou am descoperit ciocolata aia alba cu efect ice cooling de la Kandia (yamiiiiiiiiiii ) si manac cate una pe zi .

Mitzura, nastere cat mai usoara si bebe voinic si sanatos! Hai sa-tzi mai raspund si eu la intrebari, desi vad ca ti-au mai raspuns si fetele inainte.

1. In prima luna pediatra m-a sfatuit sa-i spal hainele cu sapun in loc de detergent, iar daca le bag la masina sa folosesc sapun lichid. Nu stiu motivul dar eu asa am facut primele saptamani, le bagam in masina la 40 de grade si in loc de detergent am folosit sapun lichid si n-am avut nici un fel de probleme cu ea pana acum, nici o iritatie a pieli, nimic altceva. (acum i le spal cu detergent normal, la masina de spalat).
2. cand am nascut eu pampers marimea 1 nu existau pe piata, asa ca I-am luat marimea 2 pe care I-am folosit doar in primele 3 saptamani dupa care am trecut la 3 pe care-l folosesc si in ziua de azi. Stiu ca la un momentdat I-am luat in loc de pampers fixies (alta marca de scutece) care erau ceva mai mici si am avut ceva probleme cu ei pentru ca ii veneau exact in dreptul buricului si cum nu-I picase inca bontul ombilical erau tare incomozi (frecau mereu zona). Asa ca eu zic sa iei de rezerva si catziva pampersi mai mari, oricum presupun ca poate sa vina sotul si sa-tzi mai aduca dupa ce nasti una alta, ca sigur vei descoperi ca iti lipseste sau ai uitat sa iei ceva .
3. In maternitate, cele mai importante “obiecte” au fost:
- pampersii
- servetele umede
- crema hidratanta pentru bebe (mai toti copii au pielea uscata cand se nasc)
- sapun si eventual sampon pentru baitza
- manusi (era toata zgariata pe fatza pana I-au pus manusile) sau daca nu ti-e teama ia-I direct forfecutza de unghii sa I le tai acolo
- hainute eu n-am avut nevoie, dadeau de la spital desi ma lasau si cu ale mele daca voiam neaparat.
Dupa ce m-am intors acasa, cele mai importante au fost (in ordinea in care-mi vin in minte, si nicidecum a importantei):
- caditza si cosmeticele pentru baie (sapunul, samponul, uleiul de corp) plus 2-3 prosopele care sa fie ale ei (mie aproape mereu imi facea kk pe unul din ele dupa baie asa ca trebuia sa am mai multe.
- hainutele (eu n-am tinut-o infasata aproape deloc pe moatza mea) : body-urile sunt cele mai bune pentru ca acopera si spatele, desi sunt ceva mai greu de imbracat, pantalonasi, bluzite, etc (aici tu singura decizi cu ce vrei sa il imbraci pe bebe). Plus cateva scutecele, o paturica daca vrei tu, o perintza dar mica (nu-I bine sa il ti pe bebe cu capul pe perna ca-I poti deforma coloana)
- pompita de nas (desi poti sa te descurci si fara ea)
- forfecuta de unghii
- baneocil (parca asa se cheama, e o pudra care-I foarte buna pentru buric pana ii cade)
- termometru de baie (desi eu dupa primele 2 intrebuintari mi-am dat seama cam care trebuie sa fie temperatura apei si deja nu-l mai folosesc)
- spirt, vata, comprese sterile
- o masuta de infasat sau o alta masa care sa poata fi transformata in loc pentru schimbat scutece (desi poti sa o faci si in pat, dar e mai greu)
- preferabil un cos cu capac unde sa aduni pampersii (nu-I strict necesar dar e util)
- o veioza sau alta lumina de veghe
- un casetofon care sa mearga in surdina In primele saptamani ca sa o obisnuiesti cu zgomotele
- daca nu alaptezi, probabil biberoane, lapte praf, oale pentru sterilizat, habar n-am ca eu nu I-am dat niciodata formula pana acum la moatza mea.
Cam astea-mi vin acum in cap la capitolul urgente. Cat despre carucior si patut, mie mi se pare mai important caruciorul (o sa iesi cu ea afara repejor si o sa vezi cat de incomod e sa o cari in brate) si abia apoi patutul pentru ca-n primele saptamani poti sa o ti cu tine in pat (aici parerile difera, dar eu am tinut-o langa mine pana la 2 luni dupa care am mutat-o in patutul ei, e mult mai comod daca alaptezi)

Hai ca am sters-o din nou de pe net, am plecat sa-mi vizitez cumnata si verisoara…zbyeee. Poate ne vedem diseara pe chat ca eu am ceva treaba pe net la noapte (m-a pus mama sa-I pun CV-ul acolo si presimt ca o sa am de furca cu el).


Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

http://community.webshots.com/user/mickyyyy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Mickyyy te plangi ca ai umblat 2 ore, dar inchipuieti ca eu imping caruciorul ala timp de 3-4 ore pe zi...deja calcaiele mele sunt praf..nu pot sta afara pe banca de exemplu ca fiului meu nu-i place sa stea, adora sa fie zguduit

Mie imi convine sa ne intalnim diseara...sper doar sa ne lasa ingerasii nostri...poate vin si celelalte fete...

Si apropo de pofta de dulciuri...si eu , imi vine sa mananc numai dulce, doar ca ma straduiesc sa slabesc si mananc doar legume si fructe


http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/claudia_floarea/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Roxana am vazut modificarile pe care le-ati facut!!! Super! Imi place mult de tot!!! Bravo voua!!!!

http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/claudia_floarea/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirinda spune:

fetelor am fost la control si alta acum! Ana are capul cam mic in comparatie cu ceilalti BBici! auzi, cam mic, dar mie imi place, n-as vrea sa fie vreuna ca Liana Stanciu de exemplu! aoleu, poate are vreun neam pe-aici! si a mai zis ca s-ar putea sa aibe ceva la sold, ca pliurile de la piciorul drept erau mai maricele ca la stingul, am vazut si eu cind mi-a aratat, pina acum nu s-a vazut nimic. Dar a zis ca nu e grav, ii face ecografie si vede exact. Voi ati facut eco la BBici? ca marti mergem, ii face si la cap, am intrebat de fontanela aia, ca ma pusese Simone pe jar cu banutul ei si a zis ca e normala, de asta am scapat!
Miri si Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

Un pic repejor imi bag si eu nasul pe aici,desi sint peste cap de ocupata ,cu ...ca maine e ziua cea mare..vin BUNICII!!!parintii mei,care sint deja innebuniti de fericire,stau cred cu bagajele la usa si numara orele pina o sa-si vada nepotica cea scumpica!!
Catalin a scuturat tot prin casa,Dumnezeule,nu stiam ca am strins atita jeg,dar eu am fost cam puturoasa si sincera sa fiu,cine e treaza Amelie,nici nu-mi arde de altceva decit sa ma giugiulesc cu ea.Am apucat insa sa fac o ciorba de perisoare..mmmm!!
Va pup si va doresc toate cele bune!
Claudelu mic si dragut,poate apar si eu pe messenger,la ce ora faceti prezenta?
pupici

Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

eu nu pricep cum sa pun zilele de nastere in calendar!.Cine isi face pomana cu mine sa-mi explice?

Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

M-am gandit eu ca tu esti cu pregatirile si cu emotiile, ca doar vin bunicii sa-si vada nepotica. SA te lasi rasfatata macar acum cat ai cine sa te rasfete la maxim...PROFITA!!!!!

Dai click pe una dintre datele de nastere si sus in dreapta vezi ca scrie ADD EVENT, dai click si acolo va trebui sa scrii datele care ti se cer, dupa care dai save si GATA! Sper ca te-am lamurit!!!

NU stiu cand ne strangem, mie imi convine oricand, chiar si acum ca printisorul meu acum doarme dus...


Claudia si Raul(01.04.2004)

http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/claudia_floarea/my_photos

Mergi la inceput