Mamica de Mai-Iunie (44)
Raspunsuri - Pagina 8
Irinel spune:
Monet sa iti traisca sotiorul sa fiti fericiti alaturi de frumusica voastra! Mersic de incurajari.
Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
Christina spune:
Ralu, felicitari! sa-ti traiasca printesa si sa aduca numai clipe de bucurie.
Monet, la multi ani sotului! frumos cadou! si-al meu ofteaza dupa un televizor de-ala.
Nally, frumoase poze si dragut copil. Dar ma intreb cand ai timp de conceput site-uri.
Irinel, baietelul meu e cu o saptamana mai mare ca al tau dar si noi avem aceleasi probleme ca tine. Citeam insa intr-o carte ca bebeii sunt de 3 feluri: calmi, moderati si activi. Banuiesc ca ai nostri fac parte din ultima categorie. Autorii cartii zic ca poti sa afli din ce categorie face parte copilul tau facand un mic test. Cand copilul tau e adormit incearca sa-l ridici din patut, sa-l asezi pe spate sa-l acoperi cu o paturica si sa-l dezbraci. Daca doar se foieste (squirm) putin si apoi adoarme la loc ai un bebe calm, daca se agita (squirm and fret) putin dar totusi adoarme singur ai un bebe moderat iar daca e activ dupa ce-ai facut testul bebele tau trebuie leganat ca sa adoarma la loc.
Madutza, mersic frumos de raspunsuri. Foarte educativ. Noi inca ne straduim sa ne facem un orar cat mai similar cu cel din ziua precedenta dar fara prea mult succes.
piatra lunii spune:
Buna,fetele,
Ralu, sa-ti traiasca fetita si sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea!
Sunt si io chiauna de somn, de asta si scriu rar, ca si a mea fetita cred ca e dintre bebeii activi, doarme putin, azi noapte s-a tot foit,nu.-s ce-a avut, oricum noaptea a mea nu doarme asa mult cum ziceti voi aici ca dorm ai vostri, neintrerupt. Iar baita,ce,credeam c-o moleseste si-o face sa doarma, da' de unde,cre' ca seamana cu bunica-sa, care zice ca pe ea la fel baia o invigoreaza :))
Monet, la multi ani sotului tau!
Nally, faine poze, da' zic si io la fel, cand ai timp, se vede ca ai bebel cumintel :))
Hehe Christina, nu indraznesc sa fac testul ala, ca asta-mi mai trebuie, daca am reusit s-o adorm :))
a mea nu chiar plange cand suge, da' se agita si atunci, chiar ma intrebam de mai e vreun bebe care sa faca asa, strange din picioruse, da din maini, isi da capul pe spate (ma termina, cu asta, asa facea de mica-mica), geme cumva, sau socate sunete... or fi tot colicii de vina.
nu ma mai intind la vorba, desi as mai zice, da' io cand ea e nitel linistita nu stiu ce sa fac mai intai, sa mananc, sa fac dus, sa citesc ceva pe internet, sa mai calc ceva, de cand imi propun sa dau cu aspiratorul si n-apuc...
Anacami, bravo tie c-ai fost tare la nastere, si ca nu ti s-a parut chiar asa de rau fara epidurala, eu am zis ca doare rau de tot, epiziotomia insa nici n.am simtit-o, de fapt taietura, sau coaserea, insa am simtit-o apoi timp de vreo 3 sapt de plangeam de durere... oricum, eu nu pot uita durerile alea de nastere, si nici macar cand mi-a pus-o pe bebelina pe piept n-am fost prea impresionata, eram prea epuizata,ma bucuram numai ca s-a terminat toata durerea aia, si de contractii, si de expulzie.
va pup, Doamne, ce somn imi e...
alina33 spune:
Helo fetelor,v-am pierdut vreo 2 luni.N-am mai stiut pe unde sunteti.Eu am nascut mai devreme pe 29 aprilie si ...surpriza e baietel!E frumos si mi-e tare drag.Spuneti-mi unde aveti link-uri cu pozicile bb-cilor vostri sa ii vad.
Noi am avut probleme cu suptul si am invatat deabia cind am ajuns acasa din spital.Dupa 2 sapt mmi-a rec pediatra galactogil si am reusit sa ma mulg 100 ml de la 20 cit puteam in spital.Numa acum de cind nu mai iau mi-a mai scazut productia.Am sa incerc sa imi pun doar 1 ling la cana sa vad daca are efect.Beau ceaiuri multe dar tot la 6 ore reusesc sa fac sufi lapte sa se sature!
Voi cum sunteti?
Va pupam
Alina si bebe Dragos
http://www.inarad.ro/dragos
madutza spune:
Alina, bine ai revenit! Sa iti traiasca Dragoselul. Mie mi-e frica sa iau Galactogilul ala, sa nu provoace dependenta.
Pietricico, si mie mi-e frica sa fac testul, desi a mea este destul de linistita, nu imi vine sa o trezesc.
Mona, Lamulti ani pt. Sean!
Lia cred ca este cea mai cuminte fetita de pe-acilisa.
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
MariaG spune:
fetele, a dormit puiul meu azi noapte aproape 7 ore, manca-l-ar mama pe el de marait. si a mai motait si de la 5 pana la 7 dupa care am mancat si ne-am pus pe marait pana la 10 cand am mancat iar si acum dormim frumos ca am adormit pe mama (sunt patul lui preferat). Ieri febra nu a facut si nici macar nu a plans prea mult, vreo doua ore adunate peste zi, da' n-a prea dormit (adica a dormit vreo 4 ore toata ziua) si eu n-am inchis un ochi si eram asa de somnambula ca m-a pocnit plansul in parc ca abia mai impingeam carutul, in fine, a trecut.
Eu cred ca nu doarme bine peste zi si din cauza ca sunt eu foarte agitata, nu stiu ce am de vreo saptamana ca ma enervez cumplit cand vad ca nu mai apuc sa fac nimic prin casa, aseara m-am certat si cu tati de aiurea. M-am hotarat sa caut pe cineva sa vina sa ma ajute macar odata pe saptamana ca eu nu mai apuc sa si calc, sa si fac mancare, sa si fac curat, sa si dorm, parca e la nebuni aicea la mine. ce ziceti?
Irinel, asa facea si al meu pana i-am luat suzeta si dupa aia s-a mai linistit. Nu cred ca ii era foame (nu putea sa-i fie foame la 10 minute dupa ce a mancat) da' vroia sa suga intr-una si i-am luat-o si am rezolvat o parte din probleme adica sta treaz da' macar nu e asa de suparat.
Mona, sa-ti traiasca Sean.
Christina, al meu e clar din ultima categorie, nu indraznesc nici sa-l intorc de pe burta pe o parte cand doarme ca se trezeste si nici prin gand nu-i trece sa adoarma de unul singur, daca l-as mai si schimba mi-as bate cuie in cap singura. Asta e, probabil plateste bietul copilas pentru nervii mei din timpul sarcinii.... sper sa ma ierte.
Pietricico, asa face si al meu din cand in cand, eu cred ca se screme, da' m-a cam exasperat cu scremutul asta al lui ca e activitatea lui de toata ziua si daca nu ii iese incepe sa planga de ciuda (asa imi pare mie). Am descoperit ca se mai calmeaza daca il pun la mine in poala cu spatele spre mine si ii tin o mana pe burtica, dar ca orice remediu care a functionat cu Alex al meu ma intreb cat o sa tina si ce-o sa mai inventez dupa aia.
Mai vroiam sa va intreb daca ati observat o scadere a cantitatii laptelui cand sunteti obosite (mai obosite decat de obicei, desigur)
va pup
Maria si Alex
piatra lunii spune:
Maria, eu am observat ca daca nu dorm am lapte putin, ba chiar intr-o zi m-am dus si am luat lapte praf, sa fie in casa, ca era o perioada cand nu dormeam cam deloc, nu ca nu as fi vrut, desigur, si aveam senzatia ca nici n-am ce sa-i dau bebicei, sa pape. Oricum acum beau si cate o bere fara alcool pe zi, sau/ si ceai de anason,etc. - ieri am luat si io galactogil, si o sa iau din asta, macar o data pe zi, sau macar cand cred ca-i nevoie.
madutza spune:
Maria, cred ca toate mai avem zile d-astea. Si eu am observat scaderea productiei cand sunt obosita, chiar am postat un subiecat pe tema asta luni, la femina intim. citeste raspunsurile. important este sa nu te mai stresezi. eu cred ca este o idee excelenta sa iti iei o femeie in casa, chiar si de 2 ori pe saptamana. eu la fel as fi facut daca nu se bateau mamicile care sa ma ajute. eu nu vroiam sa le chem, ca sa le menajez si vroiam sa imi iau femeie, dar te intelegi cu ele?
acum ii dau printesei sa suga dintr-un san gol, ca a mancat toata dimineata si deja da lapticul afara de prea-plin, asa ca acum sta la tzitzi dar nu mai papa. am pacalit-o, sa se digere laptele vechi intai. am facut bine?
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
MariaG spune:
Madutza as vrea si eu sa vina mama da' uite ca nu poate saraca ca e tare departe. Vezi ca nu prea exista san gol ca ei produc lapte intr-un chiar daca doar un firicel.
Maria si Alex
anacami spune:
Nu stiu cat de eficace va fi Galactogilul, de abia am inceput de aseara. Cica nu are efecte secundare si este facut din extracte naturale.