Ce pot face doua maini dibace?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Dragelor,
Multumesc mult pentru aprecieri!

"Pastorala" (dupa tabloul cu acelasi nume al lui Francois Boucher) a fost extrem de greu. A avut cca 50 de culori si 6 planse si tin minte ca am lucrat la ea 1 an. Am avut o mare satisfactie cand am terminat-o.

La parintii mei mai am vreo 10 goblenuri pe care le voi fotografia cand o sa ajung la ei si o sa vi le arat (prin august).

Adriana - mamica lui bb Rares (13feb.2004)
http://community.webshots.com/user/ad_risnov

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Cum as putea sa invat si eu sa fac goblenuri? Eu nu stiu sa fac decat mileuri si dupa ce am umplut casa si am cadorisit pe toata lumea cu chestii d-astea, acum daca as mai face, ar sta in vreun sertar. Asa ca mi-ar place sa invat si eu sa fac goblenuri si haine, dar cine sa ma invete pe mine?

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilicris spune:

Scumpa mea nu este nici-o filozofie. Daca ti-a placut sa crosetezi si daca ai reusit sa faci acest lucru n-ai de ce sa nu poti lucra si goblenuri. Este ceva sublim dupa parerea mea.Se coase doar o jumatate de cruciulita din aceea care se lucra pe etamina cu fiecare culoare in parte. Ata se pune in doua. Cere-mi amanunte si ti le voi da cu cea mai mare placere.
Liliana, Cristina si Claudiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Oana si Adriana, super goblenurile!! Bravo voua!! Eu apreciez tare mult pe fetele care lucreaza!
Si eu am lucrat destul de multe mileuri, pulovere pentru mine, am si cusut destul, din pacate nu se mai poarta chestiile astea cusute,dar de cand am terminat liceul nu am mai avut timp sa corsetez, desi imi place foarte mult. Goblenuri nu am incercat din lipsa timpului.

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilicris spune:

Cele mai super sunt acelea cu schema sunt originale dar poti incepe cu cele pictate. Sunt mai bune pentru inceput. Fetelor cele care v-ati etalat goblenurile. Sunt supeeeeeeeer!!!
Felicitarile mele. Dar haideti sa vorbim si despre alte lucruri frumoase care se pot face cu manutele noastre doua. Ce ziceti de tricotaje. M-ar interesa un sfat despre o cuvertura crosetata din alpin sau altceva, daca stiti vreun model care merge mai bine pentru asa ceva. Sau cine stie vreun site cu reviste de specialitate, cu modele, linkuri ceva???
Liliana Cristina si Claudiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Eu zic, cine vrea sa faca goblenuri ca poate incepe direct cu modele de pe schite, nu pictate, eu asa am facut, si surorile mele la fel, si te obisnuiesti imediat. Sunt mult mai frumoase pe panza alba, am vazut si peste pictura si nu ies la fel de frumoase.
Vorbiti, fetelor de altceva, eu nu ma bag!

oana si bb din burtica (11 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by lilicris
Ce ziceti de tricotaje. M-ar interesa un sfat despre o cuvertura crosetata din alpin sau altceva, daca stiti vreun model care merge mai bine pentru asa ceva.

Lili, am tricotat si eu doua paturici, una pentru mama soacra si una pentru sotz. prima am facut-o cu enshpe patrate cusute impreuna la final, fiecare cu model si combinatie de culori diferite, iar la a doua am tricotat patru fasii lungi (ca un fular foarte lat) pe care le-am cusut impreuna dupa aceea. una am lucrat-o in negru si doua nuante de gri, design mai modern asa, iar a doua in nuante de bej si verde pe model norvegian sau cum se zice, ala inspirat de puloverele pentru munte.

dar acuma ma framanta chestia cu goblenurile, as vrea sa cos si eu macar unul daca as intelege cum sa lucrez cu fir pe jumate (doar imi imaginez, teoretic), pana acum am lucrat doar in punct de cruciulita si am folosit materialul ala care nici nu mai stiu cum se numeste, un fel de etamina dar foarte foarte deasa. ma uit la Oana si Adriana ce iese din mainile lor si mor de drag, vreau si eu :))

fetele, dar broderie coaseti? eu am incercat o data, demult, broderie sparta si am abandonat ca nu-s asa experta. tot ce fac am buchisit in carti, n-am avut pe nimeni sa imi arate si asa e ceva mai greu. dar brodez "plin", imi place enorm, cum ziceati si voi nimic nu se compara cu placerea aia de a sta in sufragerie langa sotz, el la teveu sau cu o carte in mana, io cu acu', sa mai si ploua afara, sau niste canticele dragute la aparat...ce mai, imi place teribil. de curand mi-am luat un kit de cusut cu "panglici", nu stiu cum ii zice pe romaneste, dar probabil ca ati vazut perne cu niste broderii in relief, nu cu atza, ci cu panglici inguste de matase? ei, aia incerc eu sa invat acum, am facut doar o rama de tablou si merge usor, sper sa ajung la dibacia de a face o rochie pentru papusa...

spor la migalit

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

hai sa va arat si eu o chestie, poate va da vreo idee cum puteti inrama sau folosi goblenurile si broderiile. eu am facut asta cu un kit, am cumparat o cutie cu proiectul, adica aveam tot ce trebuie in cutie, doar am cusut strugurele si dupa aia am asamblat tablouasul. din pacate n-am cum sa va arat mai multe ca eu tot ce fac le dau cadou. mama, ce pofta de lucru mi-ati facut :))

http://community.webshots.com/user/anamaudi100
(ultimul, cu strugurii)

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Chiar imi place rama aia, conchita! Poate ne vinzi si noua pontul pe PM de unde ai luat-o. M-am uitat si la pozele cu Bucuresti, si uite asa mi-a pierit cheful de a merge acasa...Si strugurii mi-au placut tare! E usor goblenul, daca vrei iti dau adresa de unde sa faci comanda, ca in fiecare pachet cu panza, ata si schita sunt si instructiunile, iti arata cum sa cosi.

oana si bb din burtica (11 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Oana si Adriana, sunt foarte frumoase goblenurile voastre!

De ani de zile nu am mai lucrat nimic si, dupa ce v-am citit, simt cum au inceput sa ma manance mainile . "Pasiunile" mele au fost croitoria si tricotajele. Dar tare mult mi-ar place sa am rabdare si timp sa cos barem un goblen...

Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro

Mergi la inceput