Alimente pentru perioada de lauzie

Alimente pentru perioada de lauzie | Autor: gdina1001

Link direct la acest mesaj

Buna,

sunt un proaspat tatic si as dori sa-mi spuneti cam ce alimente are voie mamica pe perioada lauziei si ce nu are voie.

Din ce stiu eu ar avea voie supe , lactate, mere, banane,compot, suc natural,ceva mezel si nu are voie cartofi, mazare, varza,rosii, castraveti,salate.
Nu stiu nimic despre peste, icre, smantana.

Am inteles ca alimentele pot influenta calitatea laptelui.

In perioada asta sunt un mic bucatar si nu stiu spre exemplu pentru felul 2 ce ar merge.

Pizza are voie? Sau panarame de la MCDonalds?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

In primul rans sa-ti traiasca copilasul si sa fie sanatos, iar voi sa fiti mandri de el.
Pai ii trebuie mancare consistenta:gen friptura, snitele si pestele e foarte bun. daca nu esti expert la bucatarie roaga o prietena de familie sau mamica ceva sa faca niste snitele din piept de pui sau un gratarel tot cu pui (cumperi tu carnita si ingredientele).
De asemeni proaspata mamica trebuie sa bea foarte multe lichide, apa plata, nu minerala. Sucurile naturale sunt bune, dar sa aiba grija a nu-l strice pe bebe la burtica de la ele. De asemeni depinde cum a nascut. Daca a nascut natural, trebuie sa aiba grija sa nu se constipe, deci multe lichide si ceva iaurt. Pe de alta parte se spune ca painea constipa... NU se consuma alimente condimentate (gen salam sau altceva cu miros de usturoi) tare pt ca pot schimba gustul lapticului pt BB. Mai degraba muschiulet sau pastrama.
Sanatate multa si cred ca cel mai bine ar fi mers subiectul la capitolul "parintii intreaba..." sau "clubul scutecelor.."
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dandanescu spune:

Taticule ai grija de bebe frumuselul si de mamica frumoasa si nu iti mai pierde timpul prin bucatarie....lasa soacrele printre oale,au voie chiar si vecinii.

Sa fiti iubiti !
Mamica Daniela si Minunea ei, Dania (Melitza)
Vezi pozele noastre aici : http://community.webshots.com/user/dandanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Eu as spune, din experienta proprie: cruditatile sa nu fie in exces.
O rosie langa snitzelul recomandat de Gabriela nu cred ca-i asa rau!
Eu am consumat cartofi sub forma de piure, salata orientala( cu mai putina ceapa sa nu dea gust laptelui).
M-am ferit de fasole, varza, mazare.

CriXia
http://community.webshots.com/user/crixia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Nu stiu mai de unde venitzi cu idei de-astea: nu are voie cartofi...ce inventzii sunt astea? Pai cum sa nu aiba voie sa manance un piure, eu asa ceva nu am mai auzit sincer!

Pai hai sa nu mai mancam nimic acum....dar ce are un piure?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Nu-i da Mc Donalds daca esti un mic bucatar,asta-i clar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Cred c-a vrut sa scrie fasole nu cartof.
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmelica spune:

Sa manance de toate si mai ales ce-i place, ca nu are ce sa-i faca rau. Ceea ce mamei ii face bine nu are cum sa-i faca rau bebelusului. Eu vorbesc din proprie experienta, dar recunosc ca nu am mancat varza si fasole.
Oricum din alimentatie nu trebuie sa-i lipseasca lactatele, fructele si legumele.

Pofta buna la amandoi !

Carmelica si puiuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Tot ce-i place, DAR!!! fara ceapa, usturoi, condimente ca strica gustul laptelui, fara varza, fasole, conopida, gulii, mazare ca baloneaza, in loc de prajeala de preferat fiert, deci mancare usoara! Grija cu mezelurile, eu am mancat numai salam sunca pt. ca nu e foarte condimentat, si e totdeauna proaspat, se vede pe culoarea lui!
Am putut sa beau si lichide carbogazoase ca ai mei nu aveau colici, dar asta era norocul nostru!!!
Felicitari si multa sanatate tuturor!

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput