Salut!Chiar am citi acum un aarticol pe 121.ro si mi-am adus aminte de intrebarea ta!Ccopiez aici esentialul:
"Descoperirea organelor genitale externe proprii se face din curiozitate, in procesul de cunoastere a corpului, baietii mai devreme, pentru ca organele lor genitale sunt vizibile, pot avea erectii precoce, fetitele mai tarziu - organele genitale sunt ascunse. Autostimularea genitala determinata de curiozitate este instinctiva si conditionata de placere - si astfel apare masturbarea la copil. Ea este de obicei fara orgasm, fara fantezii coitale si este mai frecventa si mai precoce la baieti. Este un fenomen normal in dezvoltatea psihosexuala care insa nu trebuie incurajat, dar nici reprimat cu brutalitate - atitudinea negativa exprimata este contraproductiva, cunoscuta fiind tendinta copiilor de a face invers decat li se cere ca manifestare a independentei lor. Cea mai utila metoda este focalizarea atentiei pe un alt subiect - este luat in brate, i se arata o jucarie."
LAURA www.tourettesyndrome.co.uk/xmas/tree1.gif" border="0">
Eu sunt convinsa ca de la giardia face asa, si apoi s-ar putea sa jeneze ca o ti prea infofolita.
Masturbarea stiu de la o educatoare ca apare (dar nu neaparat la toti copii) pe la 4-5 ani.
Sa fim fericite