Portretul tanarului tatic roman
Raspunsuri - Pagina 2
Rodica spune:
Vrem sa vorbeasca taticii!!!!
Sa ne spuna cum se implica, sa stim si noi cum sa le scoatem ochii la ai nostri!!!

frunzaverde2 spune:
quote:
Originally posted by casandra
------------------
Eu nu am impresia ca in Romania, aceeasi munca, prestata cu aceesi calitate, este retribuita diferentiat pe sexe. Oricum, nu cred ca un barbat castiga mai mult doar pentru ca e barbat.
Nu stiu cum e in Ro dar in Franta e recunoscut oficial la nivel national ca la un post si pregatire identica, un barbat cistiga cu 15 pina la 25% mai mult decit o femeie. Numai pentru faptul ca e barbat ! oricit de aberant ar parea, e o realitate.
If you want to win you have to learn to be a master of the game.
mariailin spune:
Tati lui Vladut este tati care se joaca cu el, care ii face tot felul de jocuri, ii pune desene animate il cearta cand trebuie, il duce in parc si se ingrijoreaza cand nu-i merge bine.
In rest nu schimba pampersi daca nu trebuie si nu face multe altele enumerate de voi pentru ca EU SUNT MAMA si chiar copilul ma prefera la schimbat, la spalat, la nani. Si da, el aduce mai multi bani si sta toata ziua la servici. Dar noi stim ca ne iubeste si suntem totul pentru el.
Maria
P.S. Tatal meu s-a jucat cu mine si mi-a facut tot felul de jocuri si jucarii, ma apara de mama
si pentru mine a fost tatal perfect. N-am asteptat niciodata mai mult de la el
she_wolf spune:
Tatal meu a fost si este un tata si un sot foarte bun, implicat, care a ajutat-o intodeauna pe mama la tot ce era de facut in casa. Daca mi-a schimbat scutecele, habar n-am, nu-mi amintesc. 
Sotul meu/tati al lui Cristi face urmatoarele: baita (de la bun inceput, eu i-am facut baita doar in cazuri exceptionale); ii schimba scutecul cand are timp (in special dimineata cand eu mai zac putin in pat si seara la culcare); iese la plimbare cu noi in week-end si uneori si in timpul saptamanii, seara; se joaca cu el, il mai si cearta...
In plus, ma ajuta mult la curatenie si la bucatarie.
Nu-i da sa manance, nu-l plimba de unul singur, nu-l culca, nu l-a leganat niciodata, nu-i prepara lapticul (a facut asta doar la inceput) si nu-i face mancare, dar eu am mai mult timp si este normal sa ma implic mai mult, nu? Daca le-ar fi facut si pe astea, eu ce mai faceam?!? Plus ca merge la serviciu, in timp ce eu stau acasa.
Una plus alta, mi se pare ok, este destul de implicat, vrea sa-l invete sa joace fotbal si alte chestii dintr-astea, sa se uite impreuna la desene animate, sa-i citeasca seara la culcare etc...dar toate la timpul lor. ![]()
Cam asa este la noi...
Claudia si
Cristi
marius spune:
Eiii...am citit si primul si ultimul mesaj..pana la al meu. Cred ca ar trebui facuta o mica diferentiere. Intai de toate un aspect particular. Prima senzatie a mea a fost aceea ca nu este corect un subiect de tipul tatal cartof. Lezeaza cu voie sau fara voie persoanele de sex masculin pt ca sunt barbati si taticii in acelasi timp. Au venit raspunsurile... care ma asteptam sa vina. NU au venit insa acele raspunsuri care erau asteptate cu adevarat. Probabil vor apare. Nu de la taticii cartofi ca sa parafrazez. Dupa cum stiti, cei ce stiti ma numar printre taticii de pe www.desprecopii.com. Nu voi discuta despre mine.
Acest subiect insa este real. Haideti sa incerc sa explic de ce.
1. Exista o clasa destul de mare de barbati care merg la serviciu (ok), beau o bere cu prietenii(..ok), aduc salariul acasa (ok)....si gata. Punct. Exista multi barbati de acest gen.
2. Exista si multi altfel.
Exista insa si multi de "DAR" si pro si contra.
- Barbatul din societatea moderna are o tendinta de a prelua sarcini(atribute) ale femeii?
- Femeia din societatea contemporana are tendinta de a prelua sarcini care altadata erau considerate ale barbatului?
- Se schimba structura psihologica sociala in societatea actuala?
...barbatii fac baie copiilor, barbatii fac de mancare, barbatii ies cu copii la joaca, barbatii calca hainele, barbatii pun hainele la uscat, barbatii merg la cumparaturi, barbatii fac in casa curat.... si asa mai departe o sinteza scurta de activitati care ....nu mai suprind pe nimeni daca sunt facute (si)de barbat. Mai mult chiar ei...barbatii(adica si eu cum ar veni
- incerc sa ma detasez de ideea ca sunt barbat acum), nici nu mai sunt foarte surprinsi de aceste activitati...nici ei nici altii....mai mult apar mesaje ..scrieti ca sa stiu ce sa le cer....bine ca am aflat...
, si asa mai departe.
....femeile nu mai stau de foarte multe ori cu copiii acasa, merg la serviciu, de foarte multe ori castiga mai bine decat partenerul lor sau decat chiar o clasa de salariati barbati, este o realitate sa vezi femei in diferite forme de organizare si conducere, femeile au ajuns sa faca politica, devin primarite, consiliere... manager... avocate... oameni de afaceri cu succes, femeile nu ajung sa mai faca curat, sa mai spele, sa mai faca de mancare...sau nu mai au putere... sau nu mai au chef... sau ... sau..sau.
..sa se schimbe societatea? Devine ea in evolutie...altfel? Se schimba reperele? Poate.
Marius (www.desprecopii.com)
dpintilie spune:
"Implicat? Macho? Tandru? Gelos? Pasional? Posesiv? Familist? Lenes?"
Intrebarile au mai mult de a face cu "partenerul de viata", nu atat de mult cu taticul... Ma rog, nu conteaza...
In primul rand consider ca numarul taticilor tineri ne-implicati in ziua de azi e categoric mai mic decat cel al celor implicati. Nu cunosc prea multi tatici tineri care sa poata intra in categoria "cartofarilor". Cum de s-a ajuns la asta? In primul rand e vorba de o civilizare a romanilor, de o acceptare a faptului ca femeia poate sa aiba o cariera(aici ma refer mai mult la tinerii din Romania) lucru care atrage dupa sine imposibilitatea femeii de a face absolut tot in casa...Si cred ca cel mai important factor este cel financiar...In Romania totul e scump, salariul unui singur partener nu mai e suficient. Ce se intampla e o adaptare a cuplurilor tinere la viata economica a Romaniei. Doua salarii in casa sunt categoric mai bune decat unul
. Si atunci nu prea le ramane taticilor de ales, trebuie sa se implice si in treburile casnice, in cresterea copiilor. Cu cat salariul mamei e mai mare, cu atat implicarea tatilor e mai mare
Glumesc, evident...
"..sa se schimbe societatea? Devine ea in evolutie...altfel? Se schimba reperele? Poate."
Nu stiu daca se poate numi evolutie, inca nu am o imagina clara si totala asupra pro-urilor si contra-urilor situatiei actuale...Eu zic ca e adaptare si o abordare cat de poate de practica a vietii in Romania...
La noi in casa situatia sta asa: amandoi castigam bine, amandoi suntem implicati in cresterea copilului si rezolvarea problemelor din casa. De ce? Pentru ca suntem practici... ![]()
A, mai este inca un aspect deosebit de important.Respectul fatza de partener! Nu mai conteaza ce ai invatat(ca barbat) acasa, la mama, in momentul in care vezi ca sotiei ii este greu sa le faca pe toate, trebuie sa fii un adevarat "bou" sa stai deoparte si sa nu-ti pese.
,Dana si Andrei(12 dec 2003)
http://community.webshots.com/user/dpintilie
danielac spune:
quote:
Originally posted by joxy
Cred ca este o impresie gresita ce o lasa tanarul tatic. Noi nu luptam pentru imaginea de tata-eroin asa cum umbla mamele.
De ce iti lasa mamele impresia ca lupta pentru a deveni eroine???
poate ca sunt unele care o fac, dar te rog nu generaliza...
ca sa poti generaliza trebuie sa ai argumente solide si valori pe masura!!!
quote:
De ce nu stiu sa skimbe scutece ? poate fiindca in Romania mamele stau cu copii acasa in proportie de peste 90%. Tatal este cel care aduce bani acasa. El este protejat de mama/sotie, el este cel care asista si se implica mai putin din cauza timpului redus pe care il petrece cu copilul.
ba stiu sa schimbe scutece (mare lucru!!! pe langa munca pe care o presteaza ei!), dar cei mai multi nu vor sa o faca din comoditate...
nu este o regula ca tatal sa aduca mai multi bani in casa, exista si mame care fac asta si totusi au si grija de copiii lor!
in privinta faptului ca este protejat de mama/sotie, ai dreptate, este o chestie "innoculata" de biserica, zic eu, de religie, ca barbatul trebuie sa fie protejat...
quote:
Cred ca tine si de varsta pe care o are tatal si de numarul copilului.. primul, al 2-lea.. Tine de familia/mediul in care au crescut cei 2 parintzi.
Cu respect,
Florin
"Give me what I want and I'll go away."
Cred ca aici ai dreptate, tine sigur de fiecare ce fel de crestere are din familia de provenienta!!!
Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac
tata lu Toma spune:
Nu va suparati prea tare pe mine dar eu nu inteleg ce urmareste sa demonstreze subiectul asta, desi am recitit si mesajul initial si raspunsurile voastre (inclusiv ale moderatorilor).....
Va rog sa ma lamuriti si pe mine.
Multumesc,
Vlad - un roman de 36 de ani / tatic de aproape 3 ani
desprecopii spune:
Tata lui Toma, nu astept decit o discutie sincera. Incerc sa adun mai multe opinii.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
A_Iulia spune:
Da, cred ca e prea greu sa gasim in membrii DC multe persoane care sa se preteze la descriere...
Nu zic ca nu exista, ci doar ca putini sunt printre noi...
Mi-am listat tot "portofoliul" de prieteni si cunostinte, dar tot nu am gasit pe cineva sa se potriveasca profilului...
Poate si de aia toate raspunsurile sunt exact pe dos fata de mesajul initial.
Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004