Copilasi de ian-feb 2003 unde sunteti?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

ce s-a intamplat cu bebeii nostrii de ian-feb? nu mai spun nimic?

Sinzi si David
Poze NOI-NOUTE cu David la 20luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenacristina spune:

Buna, fetelor!
Ma bucur ca am gasit printre voi si mamici de copii de 20 de luni. Chiar credeam ca ei sunt trecuti la "copii mari" si nu-si mai gasesc locul printre discutiile despre bebei.
Mi-ati dat ideea s-o cantaresc si s-o masor si eu pe Ana (5 feb 20030, nu am mai facut-o de mult.
Si mie mi se pare ca mananca destul de putin, dar am pus lipsa de chef pe seama aparitiei caninilor.
Ce le mai dati voi sa manance la puii vostri? Si cat? Ca eu mai am si doua gemene de 6 ani si, cum gatesc destul de dietetic si pentru noi, cei mari, le cam dau aceeasi alimentatie la toti. Dar ma gandesc sa nu o fi alimentat pe cea mica prea mult cu mancare "pentru cei mari" si din cauza asta sa-i fi disparut apetitul, ca in ultima vreme, ceea ce mananca fara mofturi e doar laptele cu nesquick, pe care-l bea in cantitati industriale(cam 750 ml/zi - 3 cani). E drept ca nu mai accepta nici un alt fel de lactat, efectiv o pacalesc cu cate 1/2 lingurita de branza prin fructe, sa nu o simta, dar numai atunci cand are chef sa manance pasat, ca le vrea intregi.
Cu cele mari am avut intotdeauna probleme cu mancarea, dar nu stiu cum, s-au obisnuit sa manance - acum sunt mari :) - chiar daca nu vor (a devenit un "rau" necesar mancarea asta, ca stiu acum ca e nevoie de mancare pentru a avea energie), dar la cea mica nu exista sa-i dau o lingurita mai mult decat vrea. Nu merg nici avioane, nici pitici, nici animale, nimic. Daca nu vrea, nu vrea si pace.
In rest... e mare, face de toate, se ia cu cele mari si e o nebunie sa le privesti si sa te joci cu ele.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Sa va scriu ce a mancat Steafn al meu ieri. La 02.00, a vrut lapte, 280ml cu cereale. (Dorna rosu). La 08.30, cand s-a trezit, 200 ml suc de portocale si mere. La 11.30, 150 ml ciorba de pui si legume si ~100 ml iaurt, putina paine. La plimbare, pe la 13.00 a mancat un covrig impletit, cu susan, o felie mare de sunca de pui (m-a vazut cand am cumparat si nu am avut alta sansa decat sa ii dau...) si doi biscuiti (idem). La culcare, pe la 14.30, a mai bagat 200ml de lapte cu cereale. Dupa ce s-a trezit, la 17.30, a mancat 150 ml mancarica de cartofi cu putina carne si un galbenus de ou, o felie de branza topita Hochland (ii dau foarte rar) si putina paine. Pe la 19.00 a mancat cateva bobite de struguri. La culcare, 21.30, 280ml lapte cu cereale.
Asta ieri.
Azi, nu a mai mancat in timpul noptii. La 08.30, cand s-a trezit, 280 ml lapte. La 11.00, 200ml suc de portocale si mere. La 13.30, 150 ml ciorba de pui cu paine si 100ml iaurt. La 17.30, 200 ml iaurt cu cereale si o lingurita de miere. Pe la 19.00, putina paine cu putina sunca de pui. Apoi, la 21.30, 280 ml lapte cu cereale.
Deci apetitul lui este cu toane. Il las cum vrea el... Uneori ma ingrozesc si eu de cat de putin/ mult mananca. Asta este. Sa fie sanatos.
Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Eu am avut probleme in ultimul timp(inundatie,zugravit.
In doua saptamani,fetita mea a facut un progres foarte mare.Vorbeste de dimineata pana seara si intelege ce spune.face propozitii din cr in ce mai complexe si corect pronuntate:"mami a dat miee u Miita" sau "mami a dat miee si unt u Miita"sau"catelu papa oase"sau"tati e a seviciu,ine diseara acasa".Cand o intrebi cum o cheama raspunde "Maria" sau ,uneori :Eva Maria.Acum descrie obiectele si incepe sa faca diferenta dintre mare si mic.Zice:cocosu are coada rose i mare" si imediat"gasca are coada mica".Incepe sa articuleze cuvintele "gastele"la plural.Oricum,acum suntem prinse de diferenta mare -mic si de numarat pana la patru.La numarat,apelam la 4 piticuti,trei iepurasi,doua gaste si o maimute puse gen piramida.Eu ii repet :avem o maimuta,doua gaste etc.Este prinsa in continuare cu cartile cu animale,fructe ,mijloace de transport.Nici n-am zugravit bine ca a pictat din nou peretii.Ne pune sa desenam cu creta diverse animale afara.
Adora topoganul,ar vrea pe unu mare,dar i-am explicat ca acolo se dau fetitele mai mari.Nu sta sa o dau in leagan:sta un minut pe scaun apoi o aud"veau a scaunu baben(galben)sau verde".Parca este un papagal:repeta tot ce spunem(deja am renuntat la anumite cuvinte in fata ei).De vreo 2 zile a inceput sa puna intrebari,formulate un pic diferit de noi:"pantaonu rosu unde e?" sau "perna adastra(albastra),unde e?".
Este un copil foarte curios si acum parca e un papagal efectiv(ma repet,dar spun eu ceva,hop si Mariuca repeta).Stie ce papa diverse animale("catelu papa oase","hitototamul papa pesti",""gaina papa aunte(graunte)","ursu papa miee(miere)"etc,lista e lunga-lunga).Face diferenta dintre noapte si zi.Cand o culc,ridic storul si ea zice "e noapte-noapte".
Noi ii zicem "piticutul stie tot",uneori am impresia asta.Zice si ea "pitiutu stie tot".Pare sa stie ce insemna "tot".La sfarsitul mesei,imi da farfuria si zice "Miita a papat tot".Si mananca intr-adevar tot.Eu simt ca se apropie de 15 kg,dar la ea nu se cunoaste ca este inalta.Ceilalti ii dau sigur 2 ani,mai ales ca vorbeste foarte bine.Este greu pentru mine,dar repet tot ce spune ea gresit.Oricum,mai nou spune un cuvant de cateva ori pana il aduce la forma cat mai apropiata de cea corecta.
Seara vrea neaparat sa doarma pe "perna adastra(albastra)mare" si te topesti cand incepe sa cante"Mos ene,mos ene,ine e la gene"sau"melc,melc"sau "nani ,nani ,puiu(acum zice corect pui)mamii".
Nu stiu de unde,mie imi zice fie "mami" ,fie "mama mia"(exact forma asta).Lore si MAriuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cindobols spune:

Buna mamicilor si bb-lor!
Am venit si eu sa ma mai laud cu Iulia.
De vreo 10 zile nu mai folosim pampars nici afara(eu cred ca e o mare realizare).Am vazut ca nu uda scutecul asa ca am renuntat sa-l mai pun si ... pana acum e bine; nu face afara, asteapta sa ajungem la olita.
Va plangeati ca nu prea mananca copilasii dar cred ca nu aveti ce face, pentru ca au o personalitate....
Cu Iulia am avut putine probleme cu mancarea, dar am avut. Au perioade cand mananca f bine si altele mai putin bine. Iulia mananca bine dar mai putin cantitativ fata de primul an(si am citit ca asa se intampla in mod normal). Poate asta sa fie motivul ingrijorarii voastre. Iulia mananca aprox asa: la 8: 220ml lapte, pe la 9 paine cu sunca sau branza si un suc de fructe sau ceai(la cerere) pe la 13 ciorba sau supa si felul 2 (ceva cu carne sau ficat sau branza); pe la 17 un iaurt cu fructe sau o prajitura, pe la 20 branza, sunca(fara paine) sau mamaliga cu branza(ii place ff mult) si pe la 21,45 laptele. Pe parcursul zilei mai rontaie biscuiti sau chips sau chiar bomboane (spre disperarea mea)dar nu am ce face ca ne intalnim cu alti copii si... e si ea copil. A, am uitat de fructe dimineata o banana iar dupa masa struguri( "sture" cum zice ea)sau mar. Mai nou dimineata ma duce la camara si nu se lasa pana nu primeste bomboane (m&m)nimic altceva nu e bun. Ii pun cateva pe o farfurie si cand termina spune"Gata.Nu mai este" "tata muine"(asta am tot repetat asa ca asteapta sa vina tata maine cu altele)
De ieri imi raspunde la intrebarea cum te cheama:"Iuia" si adauga"Bonto". E tare scumpa! Are f multe cuvinte in vocabular, mai putin in propozitii dar repeta tot ce e nou. Seara la culcare face prezenta: unde-i tata? unde-i Ade? unde-i... iar eu raspund pentru fiecare in parte iar ea adauga "a nani" si apoi incheie "toti a nani".
Va pup mamicilor si sa va creasca mari copilasii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

Noi am fost nitzel cam racite si am amanat vaccinul antigripal pana saptamana viitoare. Zilele astea am papat cam putin, asa ca am ramas tot la...15 kile (poate sa fi sarit un pic, dar nu am mai cantarit-o). Avem 90 de cm, vorbim toata ziua - pe limba noastra, fireste. Pentru "acasa" nu spunem decat mama, tata, alo, uite, "coco" si alte cateva maruntzishuri.
In schimb ne bucuram ca am renuntat definitiv la pampers si am reusit sa nu facem nici o "bucurie" in pantaloni pana acum, nici ziua nici noaptea.
Pupici,
Miki si bebe Pitzy

http://www.babiesonline.com/babies/p/pitzica/

Mergi la inceput

Cum ati reusit voi sa renuntati la pampersi ca desi David spune inainte sa faca caca de fiecare data :"fac caca", nici sa nu auda de olita sau toaleta...fuge de ele de parca il musca de fund!!! De fiecare data cand il pun sta drept, teapan de parca il ustura fundusorul cand sta pe colac...si daca face minunea si se aseaza, mai mult de 5 sec nu are rabdare sa stea. Acum nici nu prea imi mai bat capul sa il pun, il intreb: "vrei sa mergem la toaleta" si el "nuuu".
In rest cu mancarea tot asa rau. David mananca asa (cand mananca bine)
dimineata 100 ml de lapte de soia, si juma de felie de carnita sau tofu (sau un ou)
la pranz juma de castronel de ciorba sau felul 2...si daca suntem norocosi mai papa cateva lingurite dintr-un danette
pe la 17,00 mai mananca un fruct (nu neaparat)
si seara o felie de paine cu tofu, sau carnita, sau cerelale cu lapte de soia...
Acum de cand nu mananca mai nimic le-a redus pe toate la jumatate.
In schimb bea cu 200 de ml de ceai in plus. (el bea pe zi in mod obisnuit cam 300 ml de lichide cu lapte cu tot)
Eu nu stiu de unde creste ...are acum 11.600kg si pediatra l-a masurat cu 89 cm, eu cred ca are 88cm...
A inceput sa vb mai bine, si mai legat, insa sunt inca multe cuvinte pe care le poceste sau are denumiri inventate de el , de ex ciocolata e katzi, struguri sunt gaona, kiwi este uik...

Sinzi si David
Poze cu David si Cora nebunatica

Mergi la inceput

Nu mai spuneti nimic? Ce mai fac bebeii de 20-21 de luni?
David a invatat sa mearga pe tricicleta, da de cateva ori din pedale apoi oboseste...

Sinzi si David
Poze cu David si Cora nebunatica

Mergi la inceput

Salut mamicilor!
Draga sinzi_ana, daca vrei sa scapi de pampars trebuie sa-l pui in chilotei. Daca este constient ca se uda si il deranjeaza atunci continua, in 2-3 zile maxim o saptamana va dori sa foloseasca olita, daca nu il deranjeaza inseamna ca nu e momentul si atunci lasa-l in pace si mai incearca mai incolo. E adevarat ca primele zile o sa stergi covor, parchet, canapea sau mai stiu eu pe unde, dar eu zic ca merita efortul. In prima zi am sters si am schimbat 3 randuri de haine, a doua zi tot 3 dar in ziua a 3-a doar o data m-a pacalit. La inceput o puneam pe olita la interval de 2-3 ore, pana s-a obisnuit cu ideea si ii tot spuneam vezi ca nu ai pamp sa nu faci pe tine ca te uzi. Acum imi spune ea cand are nevoie si se si abtine pana ajunge la olita. Pe strada nu vrea sa faca asa ca deocamdata ne plimbam pe aproape de casa astfel ca in cel mult 15 min sa ajungem la olita.
Se mai intampla si mici accidente cand e prea ocupata cu joaca si atunci uita sa spuna si scapa o picatura dar apoi zice "ude" si mergem la olita si continuam.
Spune-ai ca nu vrea sa stea mai mult de 5 sec pe olita. Asa era si Iulia la inceput dar ii place sa se joace cu apa asa ca ii puneam apa calduta intr-o alta olita(pe care nu o folosim) sau in galetzica. Si se juca in apa si... facea si pipi. Am mai stimulat-o cu apa care curgea la robinet. Si cand tot nu voia sa stea incepeam sa-i dau in mana ce gaseam prin baie: rujuri, spray, sampon, ap de ras al tatalui...etc pana gasea ceva ce era demn de studiat si mai zabovea pe olita. Acum nu mai e necesar dar in primele 2 saptamani asa am "ajutat-o" sa stea la olita. Cand termina si se ridica spuneam "bravo fetitza" acum ea isi spune cand termina"bravo titza".
Cam asta e, m-a ajutat si ce a scris lory1974 si articolul de pe site referitor la olita( nu stiu exact titlul).
Cam asta e, iti doresc succes tie si altor mamici care vor sa scape de pamp.
Va pup!

Mergi la inceput

Articoulul este: "7 zile strategice - Operatiunea olita", in sectiunea Copilul

Mergi la inceput