Copilasi de ian-feb 2003 unde sunteti?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Listuta cu bebeii de ian feb 2003

Ianuarie
20.01.2003 Sebi si Sebitza (10,8 kg, 87cm)
22.01.2003 Alexandre si Super_Lia
22.01.2003 Iulia si Cindobols (11 kg 82 cm)
27.01.2003 Stefan si Nicoleta (12 kg, 84 cm)
29.01.2003 Larissa si CarmensiLarissa

Februarie

4.02.2003 David si Sinzi_ana (12 kg, 87 cm)
4.02.2003 Mariuca si Loryi1974 (14 kg, 88 cm)
6.02.2003 Matei si Andruska
14.02.2003 Luca si alina023
18.02.2003 Mihaela Claudia si Tincutza (15 kg, 88 cm)
20.02.2003 Andy si Dana (13 kg, 85 cm)
24.02.2003 Rebbeca siCiupercar
25.02.2003 Tudor si Cristina_Tudor

Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Mergi la inceput

DAca am uitat pe cineva va rog sa imi spuneti si trecem pe listuta..
De asemenea hai sa trecem si kg si cm...
ok?

Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Stefan a facut si el cateva propozitii la viata lui, asa ca nu te ingrijora. Insa el nu spune cuvinte asa de lungi. De cateva zile a inceput sa ma imite ca o maimutica: ii place mai ales sa se "dea cu crema pe maini". Si sa ridice din sprancene(nu ii iese mereu...).
De doua zile este racit, azi ii mai trecuse, dar zapacita de maica-sa, adeca io, l-a scos afara si acum iar ii curge nasul. Nu a facut febra si nici nu tuseste, aceasta este a doua viroza din viata lui. De ce trebuia sa aiba si a doua oara?
Sa ne mai povestiti ce si cum despre bebicii vostri.
Numai bine.
Nicoleta si Stefanel cel nazdravanel.
PS Stefan bnu este un copil pofticios, nici curios in legatura cu mancarurile care nu seamana cu cele cunoscute. Oare este anormal asa?

Mergi la inceput

David e foarte posesiv cu jucariile si azi a vrut neaparat sa aiba si el un cariucior de papusi pe care l-a vazut la o fetita in parc. Pana nu i-am gasit carut din acela nu a tacut din tipat...
A inceput sa urce singur scarile, se tine de bara si sa se dea pe tobogan.
Nu stiu ce sa facem cu tricicleta, daca e timpul sa ii cumpar una sau mai asteptam
Voi le-ati luat tricicleta? Sunt incantati de idee?

Sinzi si David
Poze cu David la 19luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Gata,am scapat de "rosu in gat" si de data asta fara antibiotice,doar cu Nurofen si paracetamol.Am avut momente cand am vrut sa ii dau,dar m-am abtinut si bine am facut.
Avem dintii in formatie completa,adica si caninii si un rand de maselute.Nu i-a scazut pofta de mancare nici cat a fost bolnava.Azi i-am dat prima data mancare de fasole verde si i-a placut tare mult.Am gatit-o cu carne de pui.
Da,Sanzi-ana.i-am luat tricicleta.Dupa doua saptamani,manerul din spate s-a rupt,iar acum i-am pus o sfoara in fata si o tragem.Pune si picioarele pe pedale si ii place tare.Dar,cel mai mult,ii place sa se ridice in picioare pe sa,iar pe locul doi sa-si puna picioarele pe ghidon.
Alt raspuns:nu i-am dat batoane,ci numai branza Fagaras dupa care este innebunita.Am reusit sa fac trecerea la Dorna rosu fara nici un incident.
In rest,toata ziua trebuie sa vorbesc cu ea.Am inceput,mai nou,sa iau carti cu povesti(suntem la "Ratoiul cel urat") si sa-i povestesc cu cuvintele mele pozele.In plus,trebuie sa colorez cartile de colorat.Ea sta langa mine si imi da culorile(pe care le cunoaste de acum foarte bine).Mai trage si ea cate o linie.In plus,nu pot sa ies afara fara un trenulet de tras,fara camion de tras si fara creta"cheta".
Acum ne distram cu ghindele si cu castanele pe care le papa "idada"(veverita).Dupa ce i-am spus ce papa veverita,cocosul etc trebuie sa-i spun acum ce mananca toate animalele.Arata cu degetul animalul,apoi se uita la mine si zice"papa?".Dupa cateva repetari,le invata fara probleme.Isi diversifica cunostintele de la zi la zi,dar trebuie sa ai multa rabdare pentru explicatii detaliate.
Leaga din ce in ce mai bine cuvintele.Sustii cu ea o conversatie fara probleme.Stie unde trebuie sa isi puna jucariile "in setar".
Ajunge la clante ,deschide usi.Adora in continuare baia.Cand aude cuvantul "baie",se duce in dormitor si incepe sa isi scoata sosete ,vestuta,pantalonasi,pentru restul vine la mine si zice"jios".
Este captivata de cuburile care se incastreaza si in special de faptul ca putem sa facem un trenulet in care urca toate jucariile ce reprezinta animale sau piticutii.
In continuare,este indragostita de masinute.Are trei bucati:verde,galbena si rosie.Daca nu gasesti una dintre ele,vine la mine si incepe"masia vede i dai u bebe"(masina verde ii dai lui bebe sau Mariucai).
Afara isi strange jucariile ei ,se mai iuta in jur sa vada daca nu a uitat ceva si zice "gata,mami".
Ce sa mai spun?Trebuie multa ,multa rabdare si disponibilitate pentru a creste un copil.
Se apropie data cand trebuie sa facem o alegere:gradinita sau bona.Noi inclinam spre gradinita,de aceea ,in curand,trebuie sa ma apuc sa caut.In plus,consider ca ei ,cu temperamentul si istetimea ei,gradinita i s-ar potrivi mai bine pentru ca ea deja cunoaste multe lucruri,face la olita ,mananca singura cu lingurita si bea din cana sau din sticla.
Ma tem ca o bona nu are nici pe departe disponibilitatea mea de a-i explica totul.Eu nu vreau pe cineva care doar sa stea cu ea,ci pe cineva care sa continue stilul meu de educatie si in timpul zilei.
Peste toate,in curand ne vom muta intr-un apartament mai mare si sunt curioasa cum va reactiona.
Azi am fost la Baby-Expo si nu mi-a placut deloc.
Sa auzim de bine,Lore si mariuca(4 feb.2003)

Mergi la inceput

Haideti feteloe!!! Ce mai fac copilasii de ian-feb???
David tuseste un pic, de fapt acum e mai bine si speram sa fie din ce in ce mai bine. Am inteles ca bantuie gripa...
Mai noua lui pasiune este toboganul, urcat trepte (se tine de bara) si apoi usti jos pe tobogan!!!

Sinzi si David
Poze cu David la 19luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciupercar spune:

Bineee......, hai sa va mai scriu si eu despre Rebecca.
Este o smechera si jumatate, iti arunca niste priviri de iti vine s-o mananci, atunci cand ii ceri ceva si nu prea vrea sa-ti dea.
Stie o gramada de cuvinte dar nu prea le leaga in propozitii. A zis de cateva ori si propozitii din 3 cuvinte.
Mananca singura, cu lingurita sau furculita. Intr-o zi, cand am cedat si i-am dat un cutit mic in mana, si-a intins singura Almette pe paine...
Bea din cana sau din sticla, cana insista s-o tina ea...si se lasa cu pete si udatura.
O ajuta pe mami la treburile gospodaresti: matura, spala pe jos, pune rufe in masina de spalat, este foarte dornica sa ajute si de cate ori o rog sa-mi aduca cate ceva, vine alergand si f serioasa imi da lucrul respectiv. Isi aranjeaza jucariile atunci cand o rog si este prea multa debandata in casa.
De catarat n-o mai pot opri. Afara se urca singura pe topogane si-si da drumul (stie ca o asteapta mami jos), se urca pe bare, pe tot felul de gardulete...Are niste genunchi...sunt plini de vanatai. Si cand ii arat ca are buba, dupa ce o pup in locul cu pricina, se pupa si singurica.
Mai nou a descoperit atractia banilor. Este atat de incantata cand are bani...ii cere si-i pune in buzunar.
De manacat mananca de toate, mai putin porc si cat mai putina cacao. I-am dat tot ce a fost de sezon: fasole verde, mazare, conopida, spanac, dovlecei. Toate gatite cu pui. Am incercat sa-i dau varza dar nu i-a placut, si nu-mi pare rau.
A! Si bea bere (fara alcool)de cate ori o vede pe mami ca bea (am intrebat doctora si mi-a zis ca nu este nici un pericol).
De dimensiuni, nu prea stiu ce sa va zic: a incercat doctora s-o masoare in august dar n-a fost chip. Cand vede ruleta urla ca din gura de sarpe si nu sta la masurat. Are vreo 11.5 kg si cred ca in jur de 85 cm (mai mult dupa haine). Arata f bine.
Sambata ii rupem turta, ca n-am fost in stare pana acum si o sa va povestesc luni cum a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Hai sa va mai spun si eu despre Luca:
Pai...cuvantul de baza este ACTIUNE. Nu sta locului decat cand doarme. Merge pe tricicleta lui (dar facandu-si vant cu piciorusele pe jos, nu ajunge la pedale), aduna zeci de "cacane". In weekend am fost la tara la "tataie" si am vazut cum se seamna graul cu "tatorul", a mancat "pumb" (porumb, stiulete cules de pe camp) si am uitat sa mai facem pipi la olita.... Pentru ca nu am stat cu el in casa si nu am avut timp de spalat si schimbat copilul, l-am tinut doar cu pampers si nu mica mi-a fost mirarea cand ajunsa in Bucuresti am vazut ca nu mai cere olita si face iar pipi in pantaloni sau, si mai frumos, in pat
Voi v-ati confruntat cu asa ceva??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cindobols spune:

Buna mamicilor!
N-am mai scris tare de mult desi v-am citit. Motivul cred ca-l stiti si voi: cu un bebe de 1 an si 8 luni nu ai timp de stat la calculator.
Iulia are deja 12 kg si ceva si 86 cm. Povesteste ff multe. De cand am revenit de la mare si-a dat drumul la povesti. Il pronunta corect pe r numai pe l nu il spune. De saptamana trecuta numara dupa mine pana la 10 (nu spune unu doar restul) si o mai aud in timp ce se joaca singura numarand.
Cea mai mare realizare a noastra este ca am scapat de pampers, si asta dupa ce v-am citit si mai ales lory 1974 m-a ambitionat. Asa ca lunea trecuta am trecut la chilotei, 2 zile am udat o multime de haine dar joi 30 sept a strigat tare "pishaaa" si s-a abtinut pana am ajuns l-a olita. Suntem fetite mari! Acum face si kk la olita desi de la 1 an si o luna nu a mai vrut sa faca decat in pampers. Deocamdata ii pun pampars afara, desi nu face, dar nu pot risca pentru ca este destul de rece. La somnul de amiaz nu ma lasa sa ii pun pampars dar nici nu face pe ea iar noaptea nu face de mult timp.
Mananca singura aceeasi mancare ca si noi (fara carne de porc). Se descurca foarte bine cu lingurita si foarte rar curge pe ea si atunci ma atentioneaza: "Iui mama ude". Mai nou isi ea papusile sau ursuletul sau pe Mickey(are unul mare) si ii pune "a nani" le da papa ii duce in baie la olita si le povesteste ce a facut pe unde a fost. Daca mergem mai mult cu masina spune ca mergem "a mare" (spera probabil sa mergem la mare la nisip si la apa multa).
Am fost si noi racite un pic dar ne-am tratat cu tinctura de propolis cu plantusin si ceaiuri.
Am multe de povestit despre Iulia si despre cat de smecherutza este dar... nu mai am timp.
Va pup si sa ne creasca copilasii.Pa!

Mergi la inceput

Noi ne-am luat tricicleta si este fan!!!
Ajunge la pedale, dar ii vin piciorusele la fix, nu poate sa si impinga..asa ca sta cu picioarele pe pedale si eu il imping! e TAre mandru de tricicleta lui si nu lasa pe nimeni sa puna mana pe ea!
Mananca singur cu furculita, cu lingurita mai greu, dar trebuie sa recunosc ca imi e cam lene sa il las sa faca mizerie si apoi sa frec dupa el!!!

Sinzi si David
Poze cu David la 19luni

Mergi la inceput