Toxoplasmoza - titru inalt persistent

Toxoplasmoza - titru inalt persistent | Autor: Candy

Link direct la acest mesaj

Am o sarcina 7+ sapt. si tocmai mi-am facut examenul toxo.
Rezultatele sunt urmatoarele:

IgG - 238 u/ml
IGM - absent
Titru inalt persistent

Va rog, ma puteti lamuri ce inseamna asta si daca titrul inalt persistent are vreo influenta negativa asupra sarcinii? Necesita tratament?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Ig M negativ este bine inseamna cu nu ai facut toxoplasma acum.
Ig G pozitiv inseamna ca ai avut toxoplasma in trecut.Ig G ramne din cate stiu eu toata viata in organism numai ca trebuie sa-l aduci la un nivel cat mai jos.
Ig g cu val de 238ul/ml este mare, si ar trebui urmat tratament in timpul sarcini dupa trim I ( cu rovamicina - se da in general).
Trebuie sa vorbesti cu dr.ginecolog si cu cel de boli infectioase sa-ti dea tratament.Trebuie sa fii monitorizata permanent de medicul echograf, ca sa nu apara malformatii la bebelus, in cazul in care apar se face chiuretaj terapeutic.

Ce influenta poate avea titrul mare este ca poate da malformatii la copil sau poti sa pierzi sarcina in primele 3 luni. Dar cu tratamentul adecvat se pot evita astfel de situatii( numai daca copilul este bine si se formeaza cum trebuie in primul trimestrul)si sa duci pana la termen sarcina si sa ai si un copil sanatos.

Sper ca nu te-am speriat foarte tare, dar ti-am oferit niste informatii pe care din pacate eu le-am trait.

Sa ma mai tii la curent cu ce ai facut, da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Eu am titrul mare si nu am facut tratament in trimestrul I. Insa am avut toxo mai demult si am facut la tratamente inainte de a ramane insarcinata de mi-a iesit pe nas...Cand am vazut ca si cu tratament si fara tot mare e, ne-am pus pe treaba.
Am facut un tratament in luna a sasea pentru siguranta.
In principiu este foarte putin probabil ca fatul sa aiba ceva in cazul in care nu exista dovada unei reinfectari (IgM-ul se pozitiveaza). Eu personal am intrebat pe toata lumea, medic parazitolog, ginecolog, chiar un director de clinica de parazitologie din Franta...

Sanatate multa!

Monica 34+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri, fetelor. Incerc sa evit un tratament inutil sau poate chiar periculos, atata vreme cat parerile medicilor sunt impartite. Unul spune ca daca infectia nu e de data recenta, nu e necesar tratamentul, pentru ca riscul ar fi survenit doar daca primoinfectia ar fi survenit in timpul sarcinii si IgM ar fi fost pozitiv. Altul imi spune ca e nevoie de tratament pentru scaderea titrului de anticorpi IgG. Dar, logic, pana la urma se trateaza infectia, nu anticorpii, nu???
Am citit si pe site-uri straine unde spune la fel, ca tratamentul este indicat doar in caz de IgM pozitiv, ceea ce nu e cazul meu. Nu stiu ce sa mai cred!
Sincer, eu ma asteptam sa am titrul mare, pentru ca cresc pisici de 8 ani si am stat cu ele bot in bot, deci m-am gandit ca e exclus sa nu ma fi imunizat in atata timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Candy, de la pisici te poti oricand reinfecta. E drept ca mai greut, dar exista riscul...
Rovamicina este special facuta pentru gravide asa ca poti sa iei linistita daca doctorul iti recomanda...
Sanatate multa!

Monica 34+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anapharm spune:

Buna,
Am facut testul pt toxo in luna 5 de sarcina si nu mi s-a spus titrul imunoglobulinelor. De aici am tras concluzia ca am avut rezultat bun. Doar sotul a fost sfatuit sa preia el datoria de a curata cutia cu nisip a pisicilor.
Am doua pisici de 6-7 ani, pe care le-am adus aici, ca nu pot sa stau fara ele.
Totdeauna cand am curatat cutia m-am spalat bine pe maini, cu apa si sapun din abundenta. Insa nu m-am abtinut in a le pupa si-n bot, a le musca si mototoli.
Nu stiu cat de mult conteaza, dar anual le-am deparazitat, chiar daca nu era nevoie, ca le-am crescut in apartament si nu au avut contact cu mediul exterior. Cu toate astea, nu am ascultat veterinarul si tot le-am cumparat pastilute.
Va pupam! Sanatate!
Ana & Ralucuta din burtica

DPN 5 August - Fetita Raluca - Dr. J. Moruzzi
"Cand iti ploua in suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie".
Ana Burtch

Mergi la inceput