Eczema la sugari (dermatita atopica)

Eczema la sugari (dermatita atopica) | Autor: Laura Takacs

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu de 7 luni are o eczema care s-a intins pe o mare suprafata a corpului. Prima data i-a aparut la 3 luni, iar dr-ul mi-a spus ca e "piele uscata" si mi-a recomandat sa-i dau cu hidrocortizon 1%. Nu i-a trecut, dimpotriva s-a intensificat, iar dupa alte 3 luni tot pe tema "Piele uscata" a mers, fara alt diagnostic. L-am dus azi la un dermatologcare mi-a zis ceea ce suspectam, ca e eczema. Culmea culmilor e, ca atunci cand sotul meu a intrebat care e cauza, l-a intrebat (numai sotul meu a fost)daca cineva din familie are eczema sau astma. Afara din tema, sotul meu ii spune ca baiatul cel mare are astma. De fapt are un inceput dar nu astma in adevaratul sens al cuvantului. Doctorul ii spune ca cel mic a facut eczema pentru ca baiatul cel mare are astma, si pielea lui e sensibila la varsta asta. Mi se pare totusi o aberatie, cum se poate lua eczema de la cineva care 1) nu are eczema, si 2) are un inceput de astma.

Are cineva vreo idee despre cauza eczemelor? Ca mie sincer mi se pare o bazaconie teroria doctorului.