Tort cu gelatina

Tort cu gelatina | Autor: Chuny

Link direct la acest mesaj

Pun aici un mesaj pe care l-am postat mai întâi pe subiectul fetelor din Franta. Poate îmi sare norocul de undeva...

Am o întrebare care ma framânta de muuuult timp. Aveam eu o reteta minune pt tort, dar nu reusesc sa gasesc pe internet o reteta la fel de buna. Mai sunt dar doar asemanatoare. Va zic ingredientele si poate isi aminteste cneva: fructe(portocale, banane, kiwy, mere etc), gelatina, oua, frisca...cam atât. Am încercat sa-l fac aici din amintiri si l-am mâncat cu lingura...nu a tinut gelatina, însa nu cred ca aveam de care trebuie. In reteta mea trebuia sa o pun in apa rece iar pe plicul gelatinei de aici scia sa o pun în apa fierbinte. No, asta m-o dat peste cap. Eu oricum am mâncat tortul si am noroc ca la Ronan nu îi plac fructele, asa ca tortul ramâne doar pt mine, indiferent de starea în care e.

Deci, poate va amintiti voi o astfel de reteta.
Cu speranta,
Sibylle.


Multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Nu stiu daca asta cauti dar tortul Diplomat se face cu fructe, gelatina, oua si frisca.Uite aici cateva retete:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13951&whichpage=2

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Asta e tortul meu preferat!!! Nu stiu daca este exact reteta pe care o stii tu, dar fa o incercare ca are acelasi ingredientele:
5 galbenusuri cu o cana de zahar tos si 1 lingura de faiana se amesteca intr-o cratita, pe foc sau aburi, se adauga 1/2l. de lapte caldut. Dupa ce amestecul se face ca o smintina groasa, se ia de pe foc (aburi), se adauga gelatina muiata si se raceste la jet de apa (e bine sa tot amesteci in timp ce sta cratita in chiuveta, ca dupa aia se leaga neuniform). Se adauga apoi zeama de la fructe, esenta de vanilie, daca vrei, si 1/2kg frisca. Dupa aia stii tu cum se asezi tortul!!! Important este sa fie cam 30 de grame de gelatina, poate o idee mai mult, la cantitatea asta, indiferent ca e pulbere ori foi de gelatina.
Pofta buna!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

aici mai multe retete:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13951
continuati aici!
Multumesc pt. intelegere!

Mergi la inceput