Sa-i mai acord inca o luna, inca un an, cat?
Raspunsuri - Pagina 2
slakje spune:
Elara eu atata iti spun; nu fa greseala sa-ti doresti un cuib cu barbatul tau in aceeasi casa cu parintii(tai sau ai lui) cu atat mai mult cu cat casele acelea sunt de 2 camere.
Androix spune:
Elara, daca te incalzeste cu ceva nici eu nu am amintirea de care spui. Eu am fost cea care l-a cerut pe el, iar el mai mult s-a "maritat" decat insurat. Este trist ca in lipsa unei perspective mai bune el pune viata voastra "on hold" pana la momente mai prielnice. Si sotul meu zicea sa stam la ai lui in continuare pana ne vom cumpara tot ce vom avea nevoie in casa noastra. Raspunsul meu a fost: "da ce vrei sa iesi la pensie din casa lu' maica-ta? "
Sfatul pe care ti-l dau eu este urmatorul: incearca sa fii calma si sa deschizi o discutie cu el. Eventual intreaba-l ce are de gand, cum vrea sa-si traiasca viata, cand crede ca va veti putea casatori, de ce este impotriva mutatului cu chirie; si da-i un timp de gandire de cateva zile si apoi asezati-va la un pahar de vorba si vedeti ce e de facut. Nu cred ca este corect nici pentru tine sa il astepti asa fara nici o certitudine dar nici pentru el sa va despartiti fara sa intoarceti subiectul pe toate fetele.
Multa bafta!
Andreea
Victory belongs to those who believe in it the most!
casandra spune:
Si eu ma gandesc ca daca mai stati un an sau doi, fiecare la parintii lui, puteti sa economisiti niste bani, sa ii folositi apoi pentru un avans la un imprumut pentru un apartament, altfel banii astia i-ati da pe chirie sau pe mancare. Eu zic sa mai aveti rabdare un pic, sunteti tineri, aveti viitorul in fata.
flori76 spune:
Asa cum te-au sfatuit si fetele,la fel iti spun si eu:nu accepta sa stati nici cu parintii tai,nici cu ai lui.
Noi am stat singuri din prima zi(norocul a fost de partea noastra) si vreau sa spun ca e cel mai bine.Cu parintii doar ne vizitam si relatiile sunt OK.
In rest....iti doresc sa ti se implineasca visul cat mai repede.
Si,nu in ultimul rand,te-as sfatui sa nu renunti la el,la sentimentele ce va leaga.Lasa-l sa se decida,pt ca sigur v-a veni si ziua aceea(stii ca barbatii isi asuma mai greu anumite responsabilitati).
Flori
country girl spune:
Eu subscriu la sfatul Andreei. Linisteste-te, in primul rand. Gandeste-te bine la ce posibilitati materiale aveti de a va intretine singuri (daca beneficiati si de ajutorul parintilor, cu atat mai bine). Discuta calm cu el despre situatia voastra actuala, despre temerile tale legate de planurile lui de viitor, faceti impreuna niste calcule financiare sa vedeti daca va puteti permite in acest moment sa locuiti impreuna intr-o garsoniera inchiriata. Din 10 milioane pe luna cat aveti impreuna in acest moment venituri, dupa plata chiriei, nu o sa va ramana prea mult pentru intretinere, mancare, haine etc Si, atentie, cheltuielile se dubleaza, cel putin, cand locuiti impreuna pentru ca apar alte necesitati.
Important este sa incercati traiul in doi zi de zi. Asa veti vedea si cum va intelegeti si vei putea dovedi ca va puteti descurca singuri cu cat aveti. Ceea ce inseamna ca v-ati putea descurca in aceleasi conditii si logoditi sau casatoriti fiind.
Sincer, dintr-o perspectiva oarecum similara cu a ta la un moment dat, cred ca este foarte important sa faceti acest pas.
Iar daca starea ta de spirit este cea din mesajul postat, trebuie sa discuti cu el neintarziat. Fara sa-i reprosezi indecizia sau fuga de responsabilitate sau imaturitatea sau alt comportament de care il suspectezi in acest moment. Fa-i cunoscuta starea ta, temerile tale si gasiti impreuna o solutie rezonabila.
Nu vreau sa te ingrijorez, dar o relatie lunga, taraganata fara perspectiva, nu se finalizeaza cu o casatorie daca dispare "scanteia" dintre cei doi.
raducu spune:
Elara uite care e parerea mea:
cred ca e timpul sa nu te mai amagesti si sa te legi de orice mic amanunt ca de ex ca stati cu parintii, ca aveti sal mici, ca i-ai dat termen si el s-a facut ca ploua.
Cred ca e timpul sa te gandesti bine ce vrei de la viata. Stai si mediteaza bine daca el e barbatul cu care vrei sa imbatranesti: un barbat care nu intreprinde nimic sa-si gaseasca locul. Daca avea de gand sa se casatoreasca facea pe dracul in patru si te cerea. Cand spun dracul in patru ma refer ca strangea ceva bani de 5 ani incoace, invartea el ceva job de vara, la negru etc., avea ceva bani de un inel si o rochita si mergeati frumusel cu doi martori la starea civila.
De ce sa stai sa astepti? Ce castigi? Din contra ai sa-i gasesti defecte.
Parintii lui sunt de acord cu casatoria cu tine? Ca poate au ceva impotriva ta si atunci isi ghideaza odorul catre altceva decat casatorie. Cand m-a cerut pe mine sotul meu in casatorie soacra mea m-a "sfatuit" sa stau asa cu el cateva zile, nopti apoi sa mai ma duc pe acasa, si tot asa adica eu sa-i intretin baiatul sa aiba si el haine curate si spalate sa se simta bine si apoi sa mai ma duc si pe la mine pe acasa sa-l las sa respire. Ce mai sfat!
Eu te sfatuiesc sa pui piciorul in prag si daca va trece timpul si el nu "misca" nimic cauta-ti de viata in alta parte ca nu merita!!!
D-zeu sa te calauzeasca pe calea cea buna.
Mamica lui Raducu
casandra spune:
------------
raducu:
Cand m-a cerut pe mine sotul meu in casatorie soacra mea m-a "sfatuit" sa stau asa cu el cateva zile, nopti apoi sa mai ma duc pe acasa,
-------------
Ei, asta chiar n-am mai auzit-o... Ce sfat!
ralualexandrei spune:
Ela ,eu cred ca sunt mai multe intrebari pe care trebuie sa i le pui in primul rand: Ii e frica sa-si asume responsabilitatea?;Isi doreste cu adevarat sa fii tu cea cu care sa-si petreaca restul vietii?Ce anume il determina sa amane luarea unei decizii?Vreau sa-ti spun ca in relatia mea eu am fost cea care am refuzat mult timp casatoria in ciuda faptului ca traiam impreuna imi era groaza ca acel act ma va obliga sa stau langa un barbat care poate imi poate face surprize neplacute,dar dupa 3ani de stat impreuna,si in momentul cand am hotarat ca el este alesul si cel pe care il doresc tatal copiilor mei,ne-am cununat.Nu cred ca daca nu aveti un ap. al vostru asta nu inseamna sa stati impreuna,pt. ca in ziua de azi e greu sa-ti cumperi o casa(noi am reusit dupa 8ani),daca va iubiti cu adevarat treceti peste toate.Te pup si sper ca sfaturile noastre sa-ti fie de folos.
andrei
Claudya spune:
Subscriu la cele spuse de Raducu.
Eu stiu una si buna:"Boala lunga,moarte sigura!".
Am simtit pe pielea mea exact ceea ce simti tu acum.Probabil ca da,cum spunea cineva mai sus,tu iti doresti o familie,un copil.Ai tot dreptul.Nu stii insa cand se va intampla asta si daca va fi cu omul pe care il iubesti acum.Daca ai stii o data anume(luna sau an) cand el e dispus sa faca pasul ,atunci poate ai fi mai linistita.Dar el te tine in suspans.Nu e drept.Ca ce chestie sa stai sa astepti "sa decida "el viatza ta?ca daca ar fi fost vorba de "viatza voastra" ar fi discutat deschis cu tine despre cand e mai bine sa o faceti,ce va impiedica sa o faceti acum.Nu s-ar feri si nu l-ar deranja atata cand aduci discutia.
Parerea mea e sa-i spui sa nu te mai caute.Cand se va simti "strans cu usa" ,daca te iubeste,va actiona intr-un fel,macar iti va da dreptul sa afli si tu ce are el de gand.Daca nu te va mai cauta, atunci inseamna ca chiar nu a mai vrut sa fie cu tine.Suna dur,dar eu asa vad lucrurile.te-ai gandit ca poate el chiar asta asteapta,ca o eventuala despartire sa fie "din vina ta",chipurile?
La mine,dupa ce am pus punct,a inceput sa ma caute.Ii era asa de bine si de comod sa ma stie aproape,insa nu si ca nevasta....si ca sa-ti spun ce m-a socat cel mai tare....cand m-am intalnit cu el intamplator pe strada(eu eram deja cu actualul meu sot)l-am intrebat daca el nu se insoara.Mi-a raspuns ca el nu a avut niciodata de gand sa se insoare...si cand i-am zis "bine,bine,dar mie de ce nu mi-ai spus?" ...cica..."Tu nu trebuia sa stii asta".
In clipa aceea m-am felicitat ca am pus punct relatiei la timp.
Nu vreau sa insinuez ca ar fi la fel si in cazul tau.Ti-am scris toate astea,ca sa ai grija si sa iei in calcul toate posibilitatile.Cum spunea cineva ...mintea lor e cam alambicata,uneori spre binele nostru,alteori,din pacate,nu.
Numai bine!
Mami si Emma gangurica
http://community.webshots.com/user/claudik100
http://community.webshots.com/user/claudik1000