Fetele din Suedia... noi nu barfim? (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by Adela99
lilanda in ce oras in Danemarca locuiti? Vezi, deja incep sa ma intereseze detaliile, vreau sa caut pe harta... in vederea gratarului din Danemarca

Noi stam in Rødekro, care e la doar 3 kilometri de Aabenraa, foooarte aproape de granita cu Germania. Cu masina facem cam trei ore pina in Copenhaga si de acolo, mai sint vreo 20 de min. pina-n Malmo. Dar poate gasiti un traseu mai rapid, pe mare, par exemple!!! Zic si eu!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

quote:
Originally posted by Adela99

Buna Salmida! Esti la pauza de masa sau libera?
In legatura cu "tvätt" si "tvättning"
Pot doar sa-ti dau cateva exemple de cum se foloseste tvättning, pentru ca probabil tvättning e cuvantul cu dichisul
tvättning av pengar
har bilen på tvättning
cred ca se foloseste mai mult in sensul de putsa, rengöra si chiar si atunci se foloseste mai des tvätt
pengatvätt
har bilen på tvätt
altfel cred ca e mai folosit in industrie

Mersik! Deci aleg "tvättning" ... cand mä refer la spälatul fructelor, a utilajelor, etc.
Azi merg la serviciu dupä-amiaza ca sä studiez tot procesul de fabricatie ... Partea haioasä e cä nu au haine de lucru pe mäsura mea! Partea de sus nu e o tragedie, dar ce mä fac cu pantalonii si incältärile! Luni le-am spus cä dacä nu imi dau o curea, sau ceva imi pierd pantalonii! Iar la incältäri au avut cea mai micä märime 39! Deci 2-2,5 numere in plus! Asa cä ieri mi-am luat de acasä o curea si cele mai groase sosete ...Mä simt de parcä as purta cläpari si haine de imprumut!
Hehe! Dar nu-i bai! Supravietuiesc!

Am fugit! Vä pup!

Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

M-am trezit
Fetelor trebuie acum sa ne gandim la urmatorul chef care va fi saptamana viitoareLa mine sau la Kati, n-are importanta.In orice caz daca o sa fie la mine neaparat trebuie sa si dansamAm gasit si ceva muzica pe gustul majoritatiiEu zic ca ar fi mai fain sa-l tinem vineri sau sambata!!
Lilanda, ce ar fi sa vii tu in Suedia, pana ajungem noi la tine, ca doar nu-ti strica un chef in plus
Andreea, succes la condus!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

FETELOR,cititi si cruciti-va!!
Pt prima oara in istoria Americi, un cetatean al vestului a primit azil, permanent visa in Statele Unite.
Motivul...Vilenta in familie si incapacitatea statului suedez de a apara femia si copilu in aceste situatii..

Articolul este mare si lung si..in suedeza.....

mördades 326 kvinnor och flickor under 1990-talet i Sverige. Drygt hälften av dessa
dödades av en man de hade eller hade haft en nära relation till, alltså sin nuvarande eller tidigare
make, sambo, fästman eller pojkvän.

au fost omorite 326 femei si fete in anii 90 in Suedia.
Jumatate din acestea de un barbat cu care femeile aveau o strinsa legatura de familie

Var tionde dag mördas en kvinna i Sverige

O data la 10 zile este omorta o femeie in Suedia.

I Sverige är kvinnomord och kvinnoförföljelse något privat. Samhällets hållning innebär att våld
som utövas av män mot kvinnor är ett individuellt problem, inte ett specifikt kulturellt eller
svenskt problem

In sueida este crima asupra unei femei si tracasarea acestora ceva Privat.Pozitia societatii in fata acestor probleme inseamna ca violenta asupra acestor femei este o problema individuala, nu ceva specific culturii si nu o problema suedeza.

. De flesta kvinnomördarna i Sverige är svenskar som dödar
svenska kvinnor, även om utomeuropeiska män är kraftigt överrepresenterade i det dödliga våldet

Majoritatea criminalilor in Suedia sint suedezi care ucid femei suedeze, chiar daca nationalitatile din afara europei aduc un procent marcant si reprezentativ acestei statistici

Så länge vi fortsätter att stoppa huvudet i sanden och inte accepterar att kvinnovåld är en del av
den svenska kulturen, kommer sådana som XXatt misshandlas, förföljas, hotas, gömmas
eller dö.
Atita timp cit continuam sa bagam capul in nisip si nu acceptam ca vilenta asupra femeii este o parte a culturii suedeze, femei ca XX vor fii omorite, amenintate, ascunse..

Tot de curind...Suedia a primit avertizari de la ONU si EU pt lipsurile de care da dovada in ce priveste Drepturile Omului (pe linie internationala)...

Povestea XX-ei care a primit azil in SUA a rasturnat intreaga legislatie americana.

Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos

Mergi la inceput

Tocmai am citit asta si am ramas tpe ginduri..Ma gindeam sa o pun public dar mi-e ca iar incing spiritele pe forum,asa ca mai bine va scriu voua,ca voi stiti mai bine in ce tara traim

Dar sa trec la vesti mai luminoase:DE AZI AM PROTV!!!!URA URA URA!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Cä proportia este asa mare, nu mi-am imaginat, ce-i drept. Dar si eu am fost mai mult decat revoltatä citind cartea Lizei Marklund ("Gömda")de unde am aflat prima datä de acest fenomen. Nu credeam cä e posibil, dar iatä cä da! Am citit cä acum, in varä apare (dacä nu a apärut deja) continuarea acestei cärti, odatä cu dezväluirea publicä a persoanelor implicate. Deci el e bine mersi aici si ea a trebuit sä ia calea exilului impreunä cu familia, ca singurä solutie salvatoare! Eroina cärtii este cea care a primit rezidentä permanentä in SUA, in urma unui proces indelungat de cativa ani!

Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

quote:
Originally posted by Salmida

Mersik! Deci aleg "tvättning" ... cand mä refer la spälatul fructelor, a utilajelor, etc.

Eu nu folosesc "tvättning" la spalatul fructelor, mi se pare artificial ... aaah! acum m-am prins, tu poti folosi tvättning cand te referi la spalatul fructelor, ca tot in industrie e ... eu ma refeream la spalatul fructelor acasa.
Spor la treaba si vezi sa nu te inneci in haine, nu in suc de fructe ... spalate.

Mergi la inceput

Elena, nu ma mai mira nimic din partea suedezilor.Traind printre ei, din pacate am vazut prea multe parti negative ale caracterului si comportamentului lorIn orice caz cred ca sunt una dintre putinele natii care stiu foarte bine arta disimularii deci a crea impresia ca sunt altfel decat sunt in realitate!!Chiar daca nu am multa vechime pe aici pot sa spun ca aproape ii citesc ca pe o carte!!
Ma bucur Elena ca ti-ai pus in sfarsit ProTVSi eu vreau

Mergi la inceput

Andreea te primesc cu cea mai mare placere!! Fa cumva si vino cat mai repede!! Nu e nici cea mai mica problema cu Kent, el e innebunit dupa romani

Mergi la inceput

AM INNEBUNIT DE BUCURIE FETELOR!!!!!Ma uit la stirile PROTVV!!!!!!!!!!

Mergi la inceput