Fete din Austria(9)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns caty0206 spune:

pentru ca nu imi place numele Tanja mi-am schimbat numele de utilizator in numele meu adevarat,Caty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nelke spune:

Tanja (sau Caty, daca īti place mai mult- sper ca tot tu esti, ca sa stiu cu cine vorbesc): problema cu sora ta e cam complicata... Īmi pare tare rau ca nu sīntem mai aproape si fizic, sa putem discuta pe īndelete. Totusi, tinīnd cont de faptul ca au cunosc din experienta personala "specia", īncerc sa-ti dau niste eventuale sfaturi:
a) Daca stiai cum este ea, pentru ce ai adus-o īn Austria ? Stiai cum este, de ce n-ai lasat-o dincolo de gardul sanatos de īnalt, de ce ai lasat-o sa vina līnga tine sa-ti otraveasca viata si sa-ti stice familia ? Stiu, ai vrut s-o ajuti, dar stii cīti au nevoie de asa-zisul ajutor ? O Romānie īntreaga si cīteva miliarde de oameni pe deasupra ! Eu n-am lasat pe nimeni sa sara "gardul meu īnalt", cu exceptia cītorva prieteni de nota zece. Daca nu eram selectiva, eram de mult la casa de nebuni. Stii tu, facerea de bine e ......
b) Daca tot este aici: tu ai facut cīt ai putut de bine, dupa parerea ta, ai īncercat sa ajuti un om apropiat, sa zicem ca este OK ce ai facut (eu as fi lasat-o dincolo de gard, fiecare om trebuie sa-si duca singur crucea); īn definitiv a venit "pe mīna ta" si trebuie sa joace sīrba ca atare, cum zice sefu“din fruntea sīrbei.
Stiu ca ea nu pricepe, mai ales ca face parte din categoria "cutare" (stim noi), totusi, tie trebuie sa-ti fie foarte clar aceasta, pentru constiinta ta -acest lucru īti da dreptul la o oarecare autoritate si spune-i sa mai termine cu lozinca "eu sīnt mai mare decīt tine !" Toata viata va fi mai mare/mai īn vīrsta decīt tine, asta e absolut neimportant (sora-mea a fost absolut uimita cīnd i-am spus asta, nu-i trecuse prin minte !)
Asa ca: ori īncearca sa coopereze, ori īti iei mīinile de pe ea (deh, īn definitiv orice om are destule probleme personale, asa ca nimeni n-are nevoie de un sac īn plus...)
c) ...Hai sa nu fim rai... Sa presupunem ca este frustata (tara, limba, etc.- hei, stim doar toti cum este) si īsi varsa si ea naduful pe o adresa total gresita, exact unde ar fi trebuit sa primeasca raspunsuri la īntrebari, sprijin, dragoste.
Tanja, hai sa īncercam sa fim buni: mai da-i (de-ar fi numai pentru constiinta ta) o sansa, īncearca (daca se poate) sa afli, ce-o scoate din sarite ? Austria ? Limba germana ? Ca nu s-a mutat cu tot cu locuinta si prieteni (ah, visul meu !) īn Austria, ceea ce desigur nu se poate ?
...Mai da-i o sansa, orice om, egal cīt de greu a pacatuit, merita cel putin ĪNCA o sansa. Poate ca reusesti odata sa discuti cu ea CU ADEVARAT, s-o faci sa-si priveasca propria inima cu sinceritate (si umilinta, nu-i spune, doar observa); daca reusesti vreodata s-o aduci la o astfel de discutie, īn care ea a īnteles un adevar esential si-si recunoaste greselile (neaparat s-o iei īn brate, sa-i arati dragoste si sa-i saruti lacrimile);
c) Daca totusi nu, fa macar ce mai depinde de tine, ca om: nu mari nici macar cu un milimetru cantitatea de urītenie care deja exista pe lume. Īncearca sa nu urasti niciodata. Īncearca sa ierti (hey, nici asta nu-i asa usor precum pare...)
...Si mai mult de-atīt: īncearca sa te rogi la D-zeu pt.sora ta, poate ca se īndura bunul D-zeu sa-i lumineze mintea si inima (nu sīnt deloc glume, crede-ma !)
d) Tu spui ca sora ta umbla cu cel mai bun prieten al sotului tau, casatorit, o fetita...! Chiar crezi ca numai tie trebuie sa-ti fie rusine, pentru ca e sora ta ????? Hai s-o luam pe puncte, moralitatea:
1) El, sotul (prietenul sotului tau): doar stie ca este īnsurat si ca are un copil. El ce dracu“face, n-are nici onoare, nici responsabilitate ? Daca el nu are, as sfatui-o pe sotia lui (īn caz de-as cunoaste-o, ca tine) sa-i puna de mīine boarfele īnaintea usii si sa se care, daca nu se poate conta pe el ca barbat; acesta nu e un barbat, doar o cīrpa.
2) Oare nu cumva e de datoria sotului tau, sa stea de vorba cu prietenul lui si sa īncerce sa-i bage mintile īn cap si īn acelasi timp sa apere onoarea familiei voastre ??? Sa se aleaga gunoiul deoparte, apoi vedeti cine cu cine ramīne ! Veti vedea apoi daca prietenia sau rudenia a fost chiar adevarata, daca a meritat investitia de sentimente !

TANJA, draga mea draga: daca iei de buna toata pledoaria mea te rog foarte mult sa nu uiti un lucru esential: trebuie sa fii (sau macar sa te straduiesti sa fii) tu īnsuti principial, atunci cīnd cauti dreptatea. Pare un cuvīnt abstract si ieftin; totusi, nu este.


(O sa vezi tu ce biciuala ne asteapta din partea gastii pentru "bisericuta asta" , ca nu le-am bagat pe toate fetele īn seama !

Īndurare, liebe Freundinen !!!


Nelke

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanja spune:

Buna seara fetelor,
Nelke iti multumesc pentru sfaturile date si promit sa incerc daca nu tot macar pe jumatate din cele spuse de tine. De urat nu o urasc pe sora mea imi este chiar mila si chiar daca sotul nu prea ma lasa sa o ajut(chiar daca nu merita)eu tot fac ce fac si o ajut,ca de, imi este sora. In legatura cu prietenul ei:doar eu stiu ca ea este cu el;dar oricum asta e problema ei si de acum o sa imi vad doar de familia mea. Ea trebuie sa se gandeasca ca si mie mi-a fost greu la inceput,mai ales ca atunci cand am venit nu aveam pe nimeni langa mine si totusi mi-am promis ca o sa reusesc sa trec peste toate si pot spune ca sunt mandra ca am reusit in tot ce am vrut. Acum ca sa nu ne SRI-ul sa incheiem aceasta discutie. Oricum iti multumesc pentru tot si sa sti ca si mie imi pare rau ca nu suntem mai aproape ca sa putem vorbi si personal,dar promit ca in vara asta o sa ajung si pe la tine.
alexa tu ce mai faci? Cum iti mai este ? Vrea sa vina sau nu?
As mai scrie dar acum nu mai am timp ,dar mai vorbim.VVa urez o sera placuta la toate.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TORIA spune:

.Hai mai Nelke chiar asa de rele ne crezi?Ma bucur ca tu i-ai dat sfaturi bune si sper sa o ajute ca e foarte greu sa fi singura.Tanja noi mai mult de sfaturi nu putem sa-ti dam imi pare tare rau ca sa intimplat asa cel mai nasol o sa fie cand o sa afle sotia lui prietenul vostru tu sti cum sint alti ne arunca in aceiasi oala pe toti.Multa putere iti doresc si sper sa se termine totul cu bine daca nu VIA Romania parerea mea decat sa ai numai probleme cu ea.
NELKEsi CAT simbata la noi e o sarbatoare aici la lac nu la Zell am See aici la mine in oras si pe dealurile de jur inmprejur se aprind focuri si pe lac la ora zece seara se impusca cu artifici ar fi fain daca puteti sa veniti si sper ca si vremea sa tina cu noi sa putem vedea focurile,asta e odata in an si la Zell o sa fie prin iulie parca asa am citit asa ca va mai ginditiiiiiiiii dar sa ma anuntati si pe mine.O seara placuta va doresc noi mergem la nani acum.

FIECARE PENTRU EL SI DUMNEZEU PENTRU TOTI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nelke spune:

...Mie mi-a trebuit ceva vreme pīna sa īnteleg ca īntre DA si NU sīnt foarte multe raspunsuri, iar īntre ALB si NEGRU, foarte multe nuante... Tanja, te rog sa ma ierti daca nu am fost destul de delicata, nici nu aveam cum, cīta vreme ne desparte (mult) mai mult decīt o masa cu eventuale cesti de cafea deasupra... Give me five, OK ?

Nelke cu o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns justasmallkiss spune:

Buna fetelor!!!V-ati plans ca nu mai dau nici un semn de viata fetele noi!!!Uite ca am aparut eu!!
Am venit de...cam o saptamana inapoi.. am intrat asa fugitiv si am mai citit ce ati scris...dar de scris nu am apucat!!!
Ce bine a fost la mama acasa!!!M-as mai duce o "tura".M-am speriat degeaba ca o sa mi se imbolnaveasca pitica,din cauza schimbului de aer,mancare,apa....(cum am fost instiintata)...dar i-a mers chiar mult mai bine decat aici...s-a si ingrasat in 3 saptamani acolo,cat punea aici in 2 luni.
De iesit nu prea am putut iesii...pt ca am un bebe ffffffff mamos!Degeaba am incercat eu sa o obisnuiesc asa incet sa stea fara mine...atata timp cat eram in camera era fericita la oricine in brate,cum ieseam,crize de plans facea.Mai trebuie sa lucram la lasatul singurele,cu alte persoane decat mama!
Cam tarziu,la exact 9 luni am primit si noi primul dintisor,tot acasa in Romania...si dupa 2 zile ne-am ridicat singurele si am facut 4 pasi....dar e mai comod in 4 labe....asa ca o tinem in continuare asa.Batem si din palme si cantam la la la...si ne-a invatat tati sa ne strambam...ce sa mai...suntem fetite mari deja!
Pai...v-am cam dat dat raportul..
Acum merg sa-i termin pilaful cu legume la pitica,pt ca imediat vine ora prānzului si trebuie sa papam bine,sa ne facem mari!
Salutari tuturor fetelor...."capul sus" celor care au mici ...mari probleme...si nastere usoara celor care le se apropie termenul!Sa nu o aveti ca a mea
Pupici celor mici!
PS: Mädä...pe unde-mi umbli iar nu ne potrivim pe msn!Sper ca sunteti bine tu si bombonicile mici!
O zi buna va doresc....eu nu prea o am...vremea asta m-a molesit rau!

BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TORIA spune:

Bine ai revenit BEBE ma bucur ca iara esti alaturi de noi si cu Delia e totul ok,ai vazut ce bine le prieste la bebei acasa trebuie sa mergem mai des,Jan deja acum cu 3 ani ma tot intreaba cand mergem Lugoj asa de mult ia placut.
Aici ploua si e frig si nu stiu cand o sa vina iara soarele si pe aici.
Ceau si ne mai auzim azi.

FIECARE PENTRU EL SI DUMNEZEU PENTRU TOTI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolada spune:

buna fetele,

eu in ultima saptamana am avut probleme cu forumul voi nu?nu puteam vedea mesajele de aia nici nu am prea scris.
ma enerveaza vremea asta ploaie ,ploaie si iar ploaie
sper ca toate sunteti bine
va pup


www.camping-kasern-salzburg.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cat spune:

Salutare si de la noi , fetelor!
Bine ai venit BEBE !

Carolada, noi iti putem citi mesajele.Oare ce se intampla, e ceva cu calculatorul tau?

Alexandra, ce faci? Cum te simti? ai fost la CTG? Da-ne si tu un semn!

Noi am fost astazi la gradinita si am primit raspuns pozitiv, Daria are loc dimn septembrie, insa nu e gradinita cea mai aproape de casa(avem de mers cu bus-ul), e vorba de Pestalozzi si sunt incantata ca aici au program lung pana la 17. La gradinita de langa noi(5 min de mers pe jos), unde nu am primit un raspuns ferm si ne tot duc cu zaharelul desi am inscris-o pe Daria de anul trecut au program numai pana la 14. Nu stiu ce sa fac...Tori tu ce zici?
Dimineata am plecat pe ploaie, la intors am murit de cald, ma dispera vremea asta ...

Babee, tu pe unde esti de nu mai apari pe aici? Ce face Bubu cel scump?

Pe mai tarziu!
si cate o la toate,

Catrinel si Daria




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa22gandi81 spune:

Fetele maine merg la CTG si am sa va spun mai multe.Am dureri dar nu insuportabile,doar asa cat sa ma obisnuiesc.
Pupici la toate.

alexandra DPN-7iulie
www.schloesslstube.com/bogendorf/de/default.htm

Mergi la inceput