repatrierea

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simona27 spune:

Multumesc frumos, Dane...
Hehe, spiritu' de detectiv in subsemnata e destul de bunisor

Porkule draga, ia uita-te mataluta in jur prin casa si ai sa vezi cate s-ar aduna...si nu vrei neaparat iar sa le arunci pe toate si sa le cumperi iara...nu trebe' neaparat sa fie numa' chestii de zeci de mii de dolari ca sa ti se merite

O zi buna la toata lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Dans, poti sa-mi spui si mie cam cat a costat cu totul transportul containerului Boston-Bucuresti. Pretul depinde de capacitatea containerului, sau sunt toate la fel? (scuze pentru ignoranta).

Multumesc mult.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dans spune:

Corina,

Pretul depinde de multi factori. Daca inchiriezi un container de vapor atunci presupun ca poti obtine un pret bunicel. Daca iti incarci containerul singur te scoate mai ieftin, dar daca angajezi o companie sa se ocupe de logistica te costa mai mult.

Pretul variaza de la o companie la alta si fiecare va incerca sa obtina cit mai mult de la client.

Eu am avut un container micut (doar 10 m3) deci nu a meritat sa inchiriez un container de vapor pt asta. Am angajat firma care a venit acasa si am impachetat totul si s-a ocupat de logistica, iar contractul a specificat ca serviciile oferite sint pina in depozitul lor din Bucuresti.

Toate cele de mai sus au costat cam 5000 USD. Se poate si la jumatate de pret daca ai noroc sa gasesti firma corecta. Problema este ca apar tot felul de costuri suplimentare care nu sint mentionate cind se face contractul :(

Ex: - containerul in care au fost puse lucrurile a avut volum mai mare decit cel al lucrurilor transportate. Si cum pretul era per m3 ...
- nu a fost inclus in pretul initial costul serviciilor de origine (firma care sa vina sa impacheteze lucrurile din casa)
- nu au fost incluse taxele percepute de portul Hamburg
- nu au fost incluse costurile comisionarului vamal (agentul local al companiei transportatoare) din Romania

Si pot apare si alte taxe nevazute :(( Depinde de la companie la companie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soma spune:

Dans, cunosti exact legea din ianuarie 2004? Exista in monitorul oficial? Banuiesc ca te-ai dus cu lectia invatata sau ai mai avut si ceva "ajutor" la vama? Ma chinui de ceva vreme sa-mi trec residenta in pasaport (mentiunea: cetatean roman cu domiciliul in strainatate) pentru acelasi motiv; sa-m pot aduce lucrurile in tara fara sa platesc vama.
Ma bucur ca ai reusit si ca de fapt se poate face treba asta. Majoritatea colegilor (exceptia romanilor, bine-nteles)care s-au intors acasa la terminarea contractului si-au adus lucrurile fara sa plateasca vama.
Am sa mai fac o incercare la Consulat sa vad daca obtin aceeasi informatie. Ultima tentativa a fost acum ~1 an.

Multam'

Mergi la inceput