De ce cezariana???

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by Adela

Pai anestezicul la cezariana e fff puternic nu se compara cu cel pe care ti-l injecteaza la naturala.

tu ai cea mai mica idee despre ce vorbesti?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

ADELA notiunea de concentratie iti zice ceva? si da il afecteaza mai mult ca o epidurala pt nastere naturala caci anestezicul trece imediat si la el...., insa asta nu inseamna ca acel copil e bleg sau anormal.... al meu dupa un travaliu de 10 ore cu epidurala si o cezariana de 45 de minute...(iaca a trecut si de norma safe de 30 de minute) era f vioi si se uita in toate directiile si a si supt imediat dupa nastere cand am ajuns in camera noastra... a avut scor Apgar mai micut 8-9 dar era perfect ca si vioiciune...avusese insa de la cezariana cam multe lichide in caile respiratorii (si inca cu meconiu) asa ca a trebuit dus la curatat cu pompita cu vacuum si a primit si antibiotice trans placentar...chiar stiati asta ca la cezarian se fac antibiotice ca sa se previna infectiile imediate si ca evident de antibiotice are parte si copilul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by allya

tu ai citit si despre dezavantajele mai ales asupra copilului care se poate naste prematur din cauza datei presupuse a nasterii gresite, intrarii medicului in concediu...etc?

allya si alex-dinu (28 oct 2003)
http://community.webshots.com/user/allyalex

-Sigur ca stiu si dezavantajele dar din ce spui tu asta e cel mai bland!
Dar tu stii dezavantajele unei nasteri naturale?
- Notiunea de concentratie? Dar aici despre ce-am vorbit???: <<Pai anestezicul la cezariana e fff puternic nu se compara cu cel pe care ti-l injecteaza la naturala.>> Aaa... vreti sa vorbim in termeni stiintifici? Si asa explic si tot nu se pricepe daca mai vorbesc si elevat imi stric de tot manichiura cu explicatii suplimentare.
-Intrarea medicului in concediu? (ma intreb cum poate fi asta un dezavantaj asupra copilului! in fine) Poate in Romania ar fi o problema. Dar NU pentru a face (a aprograma) o cezariana. Din contra.
OZ> Da. Nu ma repet citeste cu atentie raspunsurile mele mai sus.

Si apoi daca Emily a fost asa draguta sa spuna ca le crede si le intelege pe cele care aleg cezariana, desi eu personal nu tin sa conving pe nimeni de alegerea mea, atunci consider: subiect inchis.

~~Adela &Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by Adela

Aaa... vreti sa vorbim in termeni stiintifici? Si asa explic si tot nu se pricepe daca mai vorbesc si elevat imi stric de tot manichiura cu explicatii suplimentare.

eu am ceva sanse sa inteleg in cazul in care abordezi varianta stiintifica, din pacate pentru manichiura ta eu nu inteleg deloc explicatia cu anestezicul fffff puternic comparativ cu celalalt , m-ar interesa niste detalii daca tot esti asa informata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Am citit tot ce s-a scris si m-am hotarit sa va spun si eu povestea mea.
Am nascut prin cezariana pentru ca nu s-a putut altfel.Eram pregatita pentru nastere normala,nu s-a pus niciodata problema sa nasc altfel,totul era ok la ecograf.
Mi-au provocat nasterea pentru ca depasisem termenul cu o saptamina,iar in dimineata cu prici na m-am trezit cu febra.Mi-au spus din start ca nu imi pot face epidurala,deci am simtit contractiile bine de tot.Problema a fost ca dupa ce mi-au rupt membranele Anna a inceput sa aiba probleme,iar la sfirsit a facut kk in lichid.Asta a fost momentul decisiv,m-au luat pe sus,m-au adormit si cezariana in urgenta.
Cineva spunea mai sus ca nu e posibil sa ajunga anestezicul la copil!Eu va spun ca este posibil,Anna nu a respirat cind au scos-o ,a trebuit reanimata timp de 5 minute,masaj cardiac ,respiratie pe balon,etc.Scor apgar 5 la 1 minut de viata,apgar 9 la 5 minute.Nu au scos-o destul de repede pentru ca avea capul intors ,si a ajuns anestezia si la ea.
Nu pot sa spun ca m-a durut operatia,nu prea am simtit-o pentru ca am avut calmante pe perfuzie timp de 24 de ore.Mai rau m-au suparat crampele,ca un fel de gaze!!Mi-au dat sa maninc chiar in seara respectiva,iar 24 de ore mai tirziu,m-am dat jos din pat si am inceput sa ma plimb.
Sint constienta ca in Romania nu as fi fost ingrijita asa,nu ar fi venit moasa in fiecare ora sa imi schimbe tampoanele si sa verifice sonda de urina si perfuzia.Probabil ca acolo as fi ales ceazariana la cerere,si as fi plecat acasa cit se poate de repede.Aici eram atit de bine ca as mai fi stat la maternitate!!!
Va las sa trageti singure concluziile ,din povestea mea.
Pupici

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Sanatate Annei si mamicei!

Ilinca @ mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

quote:
Originally posted by Emilly

Sanatate Annei si mamicei!

Ilinca @ mami

Merci Emilly!!!

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Io nu m-am chinuit, am nascut usor si natural, fara calmante sau ceva da copilu s-a chinuit, a avut claviula rupta si cordonu in jurul gatului, putea sa moara, a fost norocos...asa ca cu cat bateam eu din picior ca vreau nastere normala (mi-era firca de anestezie, cred) acum o sa bat din picior ca vreau cezariana!!! Nu mai risc nimic cand e vorba de bebe. Cred ca pentru ei e mai sigur cezariana...
sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

Cum zicea Iris, subiectul se reia periodic, e clar o tema inepuzabila.
Despre cezariana, as vrea sa subrsciu la parerea lui Pisi_Ella,
este o operatie care doare (eu am refuzat calmantele, nu va incurajez sa faceti ca mine).
Este real ca iti ia 5 minute sa te dai/sui din/in pat. Eu m-am refacut f. repede, dar depinde de la caz la caz.

Eu nu puteam sa nasc altfel (copil mare, pelvian ... si alte minuni), dar recunosc cinstit ca nici nu mi-a trecut prin cap sa incerc nasterea naturala. Sunt si cam batrana ......

Nastere usoara, oricum ar fi !

L

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MichelleT spune:

Este un subiect controversat si va fii inca foarte multa vreme de aici incolo.

Cezariana vs nastere normala...apai cate bordeie atatea obicee. Cineva care a suferit dupa o incercare de a naste natural, evident ca va prefera o cezariana data viitoare.........iar o persoana care a vut o cezariana nereusita regreta decizia luata. Din pacate nu sunt retete universale, dupa cum nici modele de femeie gravida nu exista...sarcina fiind diferita de la o femeie la alta, sau chiar la o singura femeie.

Diferentele de la doctor la doctor, de la spital la spital (in Ro ma refer) isi spun cuvantul....

Diferentele de la tara la tara si de la civilizatie la civilizatie de asemenea isi spun cuvantul.Am o amica care a nascut prima data in Japonia si a zis ca i s-a parut oribil, ca cei de acolo nu iau facut nici un fel de epidurala la cerere, ca la ei nu se face!!!-a zis ca i s-a parut cea mai oribila experienta din viata ei........pe al doilea l-a facut in UK (ea fiind englezoaica de natie, din mosi stramosi)si a zis ca nu sufera comparatie....

Mergi la inceput