Cineva din Sibiu?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by Laura Takacs

Asa e, in Sibiu si in tara in general ai mai multe locuri faine unde te poti distra decat aici. De fapt aici mai mult lucrezi, de dimineata pana seara, nici nu simti ca traiesti. Io cel putin ajung acasa la 6, sotzu' la 7, uneori 8, si unde-i viata? Ma ocup de copii (ii cheama Calin si Alex- Daniela, ca m-ai intrebat), la cel mic am si ajutor ca as lua-o razna daca nu cu atatea, si pe urma nu ne raman decat poate 2 ore pentru noi. Concediile sunt limitate la 2 sapt, sarbatorile numarate, si uite asa zau daca nu astepti cu nerabdare pensia ca sa te relaxezi. Dar atunci deja e cam tarziu.

Lia, noi ne-am intalnit o data pe chat cand frecventa si Conchita, iti amintesti?

Am memoria destul de buna si retin ca ne-am "intalnit".
Din pacate si eu ma pot plange de acelasi lucru in strainataturi pe unde am fost - programul zilnic nu mai lasa loc, in zilele lucratoare, pentru nimic de genul distractie. Era la fel in Germania si Austria e la fel si in Japonia, doar ca parca in Germania si Austria concediile sunt ceva mai lungi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_sb spune:

Fetelor, am fost sambata seara la Targul Olarilor. Au fost o multime de oameni si o gramada de lucruri, ca nici nu mai stiai ce ti-ar trebui si de unde sa iei. Ne-a prins intunericul uitandu-ne la oale pentru sarmalute, castroane pentru ciorba, farfurii pentru felul doi, toate pictate de-ti venea pofta numai gandindu-te la ce ai putea pune in ele. Erau si o multime de vaze - nu ne-am putut decide pe care sa o luam, asa ca am luat pana la urma doar un ghiveci-cosulet pentru flori si un fel de iconita sculptata in lemn.
Lia, ce mai faci? Tot prin Sb?

29+ saptamani, DPN 21 Nov
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/orcsarefree/my_photos

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by daniela_sb

Fetelor, am fost sambata seara la Targul Olarilor. Au fost o multime de oameni si o gramada de lucruri, ca nici nu mai stiai ce ti-ar trebui si de unde sa iei. Ne-a prins intunericul uitandu-ne la oale pentru sarmalute, castroane pentru ciorba, farfurii pentru felul doi, toate pictate de-ti venea pofta numai gandindu-te la ce ai putea pune in ele. Erau si o multime de vaze - nu ne-am putut decide pe care sa o luam, asa ca am luat pana la urma doar un ghiveci-cosulet pentru flori si un fel de iconita sculptata in lemn.
Lia, ce mai faci? Tot prin Sb?

Si eu am trecut pe la targ vineri (nu era inca organizat serios) si sambata. Agitatie mare ....
Deocamdata sunt in Sibiu, zilele ce vin incep sa circul si prin tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dely99 spune:

Buna fetelor ! Ma primiti printre voi ?
Si eu sunt din Sibiu ! Ma numesc Delia si am un baietel de aproape 6 luni. Locuiesc tot in cartierul Strand la fel ca tine Daniela dar nu ne cunoastem. Vreau sa-ti spun ca tot cu Dr. Radu am nascut si eu.

Mergi la inceput

Buna delia, imi pare bine sa vad ca apare cineva mai aproape de mine. Si sper sa facem cunostinta in curand. Sa-ti traiasca baietelul si sa creasca mare!
Poate mai schimbam ceva impresii si despre Dr. Radu si despre cum e la nastere in spital.
Iti trimit adresa si nr meu de tel. pe PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Ieri a fost prima zi de scoala (cl III) pt fiul meu cel mare. Aici in fiecare an au alta invatatoare si alti colegi, ii amesteca, zice ca sa se cunoasca mai bine. Pana la urma iasa o brambureala de fapt. Anul asta are o "tovarasa" proaspat absolventa de facultate, cam la 24-35 de ani.

Abia astept sa vina weekend-ul. Va doresc si voua unul placut!

Mergi la inceput

Ce sistem interesant, Laura T. Cred ca asa are o gramada de prieteni fiul tau. In rest cum mai e invatamantul pe la voi ca la noi parca merge din rau in mai rau... Dupa ce ca schimba toate regulile de la an la an (dete de inceput, de sfarsit, noi examene ba la sfarsitul clasei a opta, ba admitere) copiii nu sunt motivati cu nimic sa invete ceva. Ca sa poata lua bac-ul trebuie luati profesori particulari ca zici ca nu cunostintele de la scoala trebuie evaluate... Si asa sarmanii parinti, dupa o gramada de stres si bani poate isi vad odorul intrat la o facultate particulara unde urmeaza alti bani, alta distractie....

30+ saptamani, DPN 21 Nov

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

ASta-i ca nu are prieteni cu gramada, ca o data ce-si face, in anul urmator nu-i mai vede decat eventual prin pauza (una singura pe zi, de la 11:30 la 12:20, in rest ore de la cap la coada). E un sistem total aiurea, dupa parerea mea, ma gandesc ca in mintea lor o fii avand vreun sens. Orele incep pt clasa III la 8:50am si se termina la 3:45pm, o singura pauza pe zi, cum am mai zis. Banuiesc ca ii tine atat la scoala pt ca majoritatea parintilor lucreaza, deci nu prea are cine sa-i supravegheze. Pana la 12 ani nu au voie sa stea singuri acasa. Dupa ore exista un program unde ii tine (contra cost) pana la ora 6 cand mergi sa-i iei (la scoala). Anul asta a fost prima data ca eu am vazut manualele lor, pt ca pana acuma nu le-a dat acasa. Acum le-a dat numai pt ca trebuiau imbracate copertile. Tema de casa nu se da mai mult de 20-30 minute pe zi, sa nu se streseze copiii. Eu il stresez cu lectii aditionale. Scoala publica e gratis, pt ca e platita de fapt din impozitul pe proprietate, care la noi in zona e foarte ridicat.

Mergi la inceput

Sistemul asta din cate zici tu mi se pare ca reduce foarte mult din sarcinile parintilor. Nu mai stai cu copilul ore intregi sa invete, sa faca lectii; cred ca ii avantajeaza pe cei care lucreaza foarte mult - nu mai trebuie sa isi faca griji ca nu si-a facut copilul lectiile... Dar totusi sa nu-ti vezi copilul numai seara dupa ora 6 (sau dupa ora 4) inca din clasa a 3-a mi se pare cam exagerat. Mai ales daca mai ai timp si ai vrea sa mai mergeti undeva... Sau absolut toata lumea lucreaza toata ziua pe acolo?

31+ saptamani, DPN 21 Nov

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by daniela_sb

Sistemul asta din cate zici tu mi se pare ca reduce foarte mult din sarcinile parintilor. Nu mai stai cu copilul ore intregi sa invete, sa faca lectii; cred ca ii avantajeaza pe cei care lucreaza foarte mult - nu mai trebuie sa isi faca griji ca nu si-a facut copilul lectiile... Dar totusi sa nu-ti vezi copilul numai seara dupa ora 6 (sau dupa ora 4) inca din clasa a 3-a mi se pare cam exagerat. Mai ales daca mai ai timp si ai vrea sa mai mergeti undeva... Sau absolut toata lumea lucreaza toata ziua pe acolo?

31+ saptamani, DPN 21 Nov

Hai ca esti simpatica... Ai vazut filmul "de la 9 la 5 (sau 17 nu mai retin)". In USA nu cred sa existe angajat care sa-si incheie programul inainte de ora 17, iar pana ajunge acasa mai trece ceva vreme...

Mergi la inceput