Vacanta la Barcelona?
O sa mergem in a doua jumatate a lui iulie, abia astept!
Are cineva (eventual localnic) :) sugestii de ce ar trebui neaparat sa vedem sau face, in afara de cele de prin ghiduri, ca am luat 4 si le-am buchisit din scoarta-n scoarta :), pare un oras superb si chiar si muzeele si arhitectura sunt "fun" nu plictisitoare. Asa ca m-ar interesa ceva ce n-as gasi intr-un ghid in mod normal... de exemplu e vreun restaurant romanesc?
Multam mult!
Raspunsuri
super mami spune:
. Barcelona e un oras f frumos. Noi am locuit acolo mult timp.
In primul piata Catalunya. N-ai cum sa o ratezi. Acolo ai rambla, care ziua e super, noaptea nu te sfatuiesc. Pe noi ne-au alergat niste drogati care strigau dupa noi : uite turistii japonezi...Nu stiu nici acum de ce. Tot atunci am aflat si de ce e atat de mica chiria in zona.
Dar ziua e ok. Acolo e si Corte E. E un magazin f mare. Merita sa intri.
Dupa Rambla e portul, aquarium (super mai ales pt copii, poti sa mangai pisici de mare) .....
Mai e frumos la Barceloneta - plaja.
Cred ca de Montjuic ai citit in ghiduri.
E super si Placa d'Espana.
Restaurant romanesc nu stiu unde e, dar stiu ca e unul . Nici nu prea stiu pe cine sa intreb. Avem doar un cuplu de prieteni romani, cu care ieseam in general la chinezesc.
Da e pacat sa mergi in Spania si sa nu mananci paella.
In Catalunya poti sa iei busul turistic si vezi multe locuri frumoase. Acum vreo 3 ani cand am fost noi, costa cam 30 euro pe fiecare linie. Dar eu zic ca merita.
Acum nu-mi mai vine altceva in minte, in afara de ce ai cu certitudine in brosuri, dar daca imi mai amintesc ceva iti zic.
In plus sunt f multe cluburi, baruri si dicoteci....de toate felurile.
E ok de mers in vacanta pt ca ai tot, magazine, plaja, muzee, cluburi...Noi am mers in Mallorca si nu am facut altceva decat sa ne ardem pe plaja. E frumos, da e doar plaja.
Promit sa ma mai gandesc si iti mai scriu,
Alexandra
Chuny spune:
Eu as recomanda de asemenea cam tot ce tine de A. Gaudi; Sagrada Familia, Parcul Güell, casa Milla, casa Batlo etc. Sunt extraodinare. apoi mai sunt muzeele: Picasso, muzeul National de Arta si chiar Muzeul Erotismului care e deschis pâna la unu noaptea.
Noi am fost in luna de miere in Barcelona...a fost prea frumos...
Sibylle
chatonel spune:
nu uitati ca aveti de facut coada de cel putin o ora-doo la intrari la muzee, case memoriale etc . Prevedeti sticle cu apa, sa nu va deshidratati- daca nu beti br ;)
Barcelona e superba pe timp de noapte, de la 22.00-23.00 iese lumea vara, cind se mai racoreste un pic.
Restaurantele-s pline si servesc tapas la orice ora.
Toulouse, la ville rose
puskin spune:
Buna,
Si noi am fost la Barcelona in luna de miere....superb oras. Am facut plaja in octombrie, vreme superba. In iulie cu siguranta e foarte cald...asa ca mare grija. Eu zic sa mancati mancare spaniola daca tot va duceti...eu ii duc dorul. Fructele de mare sunt nemaipomenite, tapas-urile, sangria...berea.Mergeti si in piata...o sa va placa.
Sa nu uit, daca sunteti amatori de filme exista in port, relativ aproape de Aquarium, ceea ce se numeste IMAX.Sunt doar cateva astfel de cinematografe in lume, filmele care se difuzeaza sunt special facute pt cinematografele astea...adica ai senzatia ca esti acolo( un fel de 3D...dar fara ochelari).
Distractie placuta.
Ruxandra
monicutza3 spune:
Multumesc pentru sfaturi! Intr-adevar caldura va fi mare, dar o sa avem grija. Gaudi e in plan, din poze pare superb! La IMAX am mai fost de mai multe ori, dar daca e ceva interesant mergem!
AC spune:
Barcelona... este orasul pe care-l ador...
Partea gotica... un sirag de stradutze si de casutze stramte, cu interioare pline de surprize (placute!) Cu o catedrala ... pe care trebuie sa o privesti seara la slujba de seara... vitralii luminate...gradini interioare... cu muzeul Picasso (hmmm nu-i mare branza)...
Si Barcelona orasul art nouveau cu Gaudi...pun pe lista fetelor si Palau Guel (langa Rambla).. arata modest in exterior, divin in interior... .. daca potzi viziteaza cat mai multe interioare...
Dar Gaudi nu-i singurul artist catalan care-ti ramane in suflet... viziteaza Palau de la musica catalana..., de asemenea fundacio Miro...
De asemenea putzin la marginea orasului este manastirea Pedralbes...
Rambla e magnifica...si Piata Catalunya... nu stiu de drogatzi... eu cred ca am petrecut o noapte intreaga lasandu-ma vrajita de vorbele unui hotz de inimi care iubeste Barcelona ca si mine... si dupa atatea munci turistice... un restaurant cu specialitatzi marine...miammm si putetzi cere diverse si apoi sa impartziti... se poarta in mod oficial.. ca doar nu o sa mori de pofta vazand farfuria vecinului de masa
Anne-Sarah si mamica sa Andreea
Jeff spune:
Monica, nu uita in Barcelona, asa cum ti-au spus si fetele, viziteaza creatiile geniului absolut in arhitectura (parerea mea...) care a fost neegalatul Gaudi - parcul Geul, casa Milla, casa Batlo, Sagrada Familia. Este atat de fantastic de crezi ca omul asta a trait si in alte dimensiuni.
Nu rata Acvariul care este ceva unic in lume: poti mangaia pisicile de mare (as vrea tare mult sa-mi duc si fetita acolo), si te plimbi cu o banda rulanta printr-un tunel circular pe unde inoata rechinii, pur si simplu trec pe langa tine, pe deasupra ta...este fantastic !
Super informatie este si aceasta: joia si duminica dut-e la fantani, nu mai stiu exact unde sunt (parca pe langa Plaza del toros), dar daca intrebi, este imposibil sa nu le gasesti. Este o feerie, pur si simplu ti se taie respiratia: pe o zona imensa se desfasoara mii de jeturi de apa, colorate diferit si care danseaza pe muzica clasica. Ce mai, un regal.
Mai este si gradina zoologica- nu am mai avut timp sa o vizitez si-mi pare rau, dar aveau ca punct de atractie o gorila alba parca (sau un tigru ?).
La Rambla este fantastica, cei care se produc acolo parca sunt impaiati poti jura, mai sunt magazinele tot timpul cu "Rabajas" (sper ca este scris corect) adica reduceri si crede-ma ca am cumparat niste lucruri foarte frumoase cu bani putini.
Ce sa mai, Barcelona este un vis, iar pentru luna de miere, doar Parisul o poate egala.
Melania & Anna-Luciana
liliana csaki spune:
Intradevar e superba, eu una sunt indragostita de acest oras, pot spune ca mi-a placut chiar mai mult decat Parisul care e frumos dar altfel. Si m-a impresionat in mod deosebit fantana despre care spunea Jeff, se cheama, cred, Fontana Majica de Montjuic, iar alaturi e muzeul de arta al Cataloniei. Anul trecut cand am fost din nou, Laura avea 4 ani, a fost atat de impresionata de dansul fantanii si muzica incat la un moment dat a inceput sa planga "pentru ca e trista fantana".
Si gradina zoologica e super, am petrecut o zi acolo si am vazut un spectacol impresionant la delfinariu unde antrenorii inotau alaturi de delfini. Acolo si la Tibidabo am stat la cozi mari, in rest mi s-au parut acceptabile.
Gorila alba era intradevar punctul de atractie dar din pacate a murit anul trecut prin toamna, parca.
In rest ti-au zis deja fetele despre muzee, locuri, chiar si numai sa te plimbi pe stradutele acelea vechi si e un spectacol.Seara faceam asta dar n-am avut niciodata probleme. Ce m-a dazamagit? ca Rambla era plina de tigani romani cu alba-neagra sau care cantau si cereau bani iar daca nu primeau injurau de numa'.Astfel desi auzeai toate limbile posibile, noi evitam sa vorbim intre noi cand ne erau in preajma.Cu siguranta n-o sa uiti prea repede aceasta vacanta, eu una m-as duce cu placere din nou.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki
Adela spune:
Sotul meu merge la Barcelona... si din ce-am citit aici deja mi-e ciuda ca nu pot merge si eu.
~~Adela &Julia
monicutza3 spune:
Multumesc, ce frumos povestiti, visez cu ochii deschisi, adevarate calatorii ale sufletului! Bune si sfaturile practice, luam apa si abia asteptam sa intram in multimea de tapas bars! Fantinile le vazusem in ghid ca un obiectiv oarecare, dar din ce spuneti acum vreau sa le vad neaparat!