Monica, eu am facut laparoscopie in una martie anul asta, mai precis pe 9 martie. Operatia a durat 3 ore, pentru ca avut dr de lucru mult, la ce mi-a gasit. Dr mea mi-a zis ca trebuia sa fac neaparat laparoscopie pentru ca eram predispusa la o sarcina extrauterina din cauza trompei din dreapta care avea peretele ingrosat in proportie de 2/3. Mi-au fost decorticate si ovarele, ceea ce dr nu se astepta, dar cand a intrat acolo, si-a dat seama ca trebuie sa-mi faca si chestia cu decorticatul ovarelor.
Mie mi-au trebuit cam 2 saptamani pana sa-mi revin in totalitate.
Pupici.
Multam de raspuns Georgiana.La mine trompele sunt permeabile, ovarele OK cu ovulatie normala dar trompele sunt f lungi si foarte intortocheate cu portiuni mai groase si portiuni mai subtiri dupa cum se vede pe filmul de la HSG. Asa ca nu cred sa poata face ceva la laparo fiind foarte intortocheate.
Daca a mai facut cineva laparo sa ne spuna si noua cat a durat operatia.
Monica
Eu am pe abdomen 2 cicatrici mari si "dragalase" ...una orizontala ( mai finuta ) de la cezariana si una verticala (imensa ) de la extrauterina. Acest fapt nu i-a impedicat pe medici sa-mi recomande sa fac celioscopie ( laparo ). Probabil la toamna voi trece si eu prin asta. Pana atunci ...astept o minune !