Daca isi mai aminteste cineva cum se juca "TARI,ORASE,APE,MUNTI",va rog,spuneti-mi si mie care sunt regulile jocului.
Fetita unei prietene are ca tema(la scoala) un joc educativ pe care-l indrageau parintii in copilarie si avem nevoie de raspunsuri urgente...
Va multumim!
SIMONA
Cred ca e asa:
Un grup de copii, fiecare cu foaia si creionul lui, la o distanta suficient de mare incat sa nu se poata trage cu ochiul in vecini. Imparti foaia e hartie in coloane. Drept cap de coloana: tari, orase, ape, munti, animale, plante, total. Unul dintre copii spune alfabetul in gand, vecinul il opreste. Cu litera la care a ajuns se completaza rubricile respective, contra cronometru.
Punctaj:
0 puncte pentru rubrica necompletata
5 puncte daca sunt mai multi copii care au completat la fel(5 puncte fiecare)
10 puncte pentru rubrica original completata :)
D.
jocul se numeste TOMAPANT
ADICA ORDINEA PE HARTIE ESTE...TARI..ORASH, MUNTI, APE, PLANTE, ANIMALE, NUME , TOTAL
Noi ii spuneam jocului astuia "Tzoman", tari, orase, munti, ape, nume... Se mai pot adauga animale, plante etc.
Se impart harii pe care se pun coloane, unul din jucatori zice alfabetul in gand, altul ii zice stop si litera la care s-a zis stop e litera cu care trebuie sa inceapa tarile, orasele etc.
Primul care termina de scris zice stop joc. Se acorda cate 10 puncte pentru o varianta pe care nu a ales-o nimeni, 5 pentru variantele comune, zero pentru cei care nu au scris nimic.
J.
Eu stiam de TOMANAP, adica tot ce zicea Julie si cu animale si plante la sfarsit si coloana cu total la sfarsit.
Pupici,
Gabriela si baietii
TOMANAP stiam si eu
If you want to win you have to learn to be a master of the game.