Sugestii- psihologia copilului

Sugestii- psihologia copilului | Autor: karmen

Link direct la acest mesaj

Mamicilor de copii mai mari,
in caz ca n-ati citit subiectul Psihologia copilului de la "Parintii intreaba..." intentia mea este de a publica pe site o serie de articole (si am in vedere si scrierea unei carti, cu sfaturi utile pentru parinti)despre problemele psihologice care pot aparea la copil la un moment dat. Fara teorii obositoare sau tratate stiintifice neaccesibile tuturor. Doar sugestii si moduri practice de actiune, asta inainte de a se transforma o situatie tensionata cu risc intr-o problema.
Rugamintea mea este sa-mi semnalati care credeti ca sunt problemele cele mai arzatoare (la modul general, nu situatii particulare) specificand si varsta copilului. Vreau ca efortul pe care-l depun sa fie in folosul parintilor si sa se vada rezultate. Si cine stie cel mai bine care sunt problemele copiilor daca nu noi, parintii?

Carmen

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Copilul crescut in mediu bilingv (sau tri- etc) si bicultural.

Copilul crescut doar de parinti, lipsit (dintr-un motiv sau altul) de prezenta bunicilor.

Cand imi mai vin in cap si alte probleme, am sa le postez aici.
J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

copiii timizi ( incepand din clasa 1-a pana la adolescenta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Copiii care cresc fara unul dintre parinti...din motivul divortului...
adica copilul care a crescut cu ambii parinti..pana la o varsta care stie ca sta si cu mama si cu tata...si la un moment dat ..dispare unul dintre ei...

Te pup

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Varsta la care un copil este capabil sa capete diferite deprinderi si sa aprofundeze anumite cunostinte, cu sfaturi de genul: "nu incercati sa faceti copilul sa invete cutare lucru sub varsta de ... pentru ca nu este suficient de matur pentru asta".

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Despre descoperirea sexualitatii lor si ce reactii ar trebui sa avem. Cat din adevar trebuie sa le spunem. E bine sa le trunchiem adevarul si sa lasam spatii, ce vor fi completate pe parcurs?

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielat spune:

Despre incapatanarea exagerata la copiii de 5-7ani.

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianne spune:

Stresul copiilor in primul an de scoala( greata, voma, insomnii si alte simptome datorate "fricii" de invatatoare si nu numai).

Mergi la inceput