la cat timp o noua cezariana?
Fetele care au la activ doua cezariene, la cat timp ati facut-o pe a doua? Eu am o operatie de "mica cezariana" (vorba vine, ca numai mica nu e) facuta la 18 saptamani de sarcina (a trebuit sa renunt la sarcina din cauza toxoplasmozei). Am fost sfatuita sa astept un an de zile pana la o viitoare sarcina, dar sunt persoane care imi spun ca ar fi mai bine doi ani. Acuma, nu stiu, mie si un an mi se pare o vesnicie, dar doi......
Tare mult as vrea sa-mi impartasiti si mie din experientele voastre vis-a-vis de subiectul acesta, poate ma mai imbarbatez si eu, ca tare sunt amarata!
Raluca
Raspunsuri
tinatache spune:
am o prietena care va naste la 1 an jumate de la prima cezariana si va face tot cezariana, iar eu am nfacut-o pe-a doua la 1 an si 9 luni. Depinde de tine in primul rand, cum te simti, cum si-a revenit uterul...
Cristina
vali02 spune:
Si eu urmeaza sa nasc la toamna si voi avea un an si jumatate de la prima cezariana. Mie dr. mi-a spus ca termenul minim inainte de a ramane iar insarcinata dupa primul copil este de 8 luni de la prima nastere (respectiv cezariana). Acum am 5 luni de sarcina si deja imi simt burtica mai grea si la oboseala ma mai doare, dar cica e normal.
Vali
andusma21 spune:
Nasa mea e sotie de preot si nu a folosit niciodata contraceptive de nici un fel.Are trei cezariene la activ la interval de 1 an si 4 luni si 1 an si 6 luni.A treia oara a fost nevoita sa accepte ligatura trompelor.E o femeie f sanatoasa si din cate am inteles s-a refacut mai usor dupa operatiile 2 si 3 decat dupa prima!
Capul sus si fii optimista!
Sanatate si toate bune.
mitub spune:
Eu cred ca trebuie sa i in vedere, ca un aspect pozitiv, ca sarcina era mica la momentul primei cezariene, deci uterul si toti muschii nu erau intinsi la maxim. asta reduce intervalul pana la a doua cezariana.
Bafta multa si bebe sanatos,
Boga
RalucaN spune:

Fetele, va multumesc mult!
Mesajele voastre mi-au dat sperante, pentru ca nu cred ca as putea rezista doi ani. Imi doresc atat de mult sa raman din nou incat nici nu ma mai gandesc la altceva. As vrea sa inchid ochii si sa ma trezesc la anul. Dar inainte de toate trebuie sa scap de "gangania" asta nenorocita care mi-a creeat atatea probleme.
Pupici multi tuturor 
Raluca
adita spune:
La mine a doua cezariana a fost la un an si opt luni de la prima, iar a treia va fi tot la un an si opt luni de la a doua. LA a doua cezariana n-am avut probleme, sper sa fie si acum la fel, deocamdata sarcina e prea mica sa-mi dau seama cum o sa fie
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
anky spune:
Buna mamicilor! Si eu am nascut prin cezariana desi nu m-am gindit niciodata ca voi ajunge la operatie.Eu imi doresc inca un copil dar imi este groaza de inca o cezariana,nici nu stiu ce sa fac,sa nasc natural imi este teama de ruptura de uter.Sa fac inca o cezariana,alta operatie ,dureri groaznice dupa operatie.A nascut cineva natural dupa o cezariana?
O zi buna tuturor!
mamicaluitheo spune:
salutare.
eu am facut a doua cezariana la 1 an si 5 luni de la prima.
andreea mami lui theo si florin
http://community.webshots.com/user/mamicaluitheo
Helen spune:
Eu stiu ca este suficient si 1 an dupa cezariana... 2 ani ptr. mai multa siguranta, ca uterul sa se refaca si sa poate sustine o noua sarcina.
Eu nu stiu de ce unele fete au perceput asa de urat operatia cezariana... mie mi s-a parut floare la ureche fata de ce ma asteptam...dureri ce sa zic au fost ceva dar suportabile, doar iti dau analgezice... In 2-3 saptamani eram refacuta... acum nu chiar ca noua dar bine. La 4 sapt dupa operatie coboram caruciorul cu bebe cu tot pe scarile blocului ( vreo 15 kg...) Mie imi e frica daca e sa mai fac un bebe, de anestezia generala (am probleme cu coloana) ca in rest...
Raluca, dar ce de a trebuit sa te operezi ptr. o sarcina asa de mica ? Nu se putea provoca nasterea pe cale naturala?
Helen si Dan Cosmin - 21.01.2004
http://community.webshots.com/user/phelens