cum s-o fac sa asculte?

cum s-o fac sa asculte? | Autor: nadana

Link direct la acest mesaj

Am o MARE problema:fetita mea vrea foarte mult sa mearga singurica si nu tinuta de mana.Este plina de energie( da pe dinafara chiar)si foarte independenta.Acuma , eu nu as vrea sa-i anihilez energia asta sau curiozitatea ei, DAR , cand mergem pe trotuar, fuge mereu inaintea mea si, ce este mai rau, NU SE OPRESTE DACA STRIG "OPRESTE-TE!", ci fuge mai tare uitandu-se spre mine.
Poate nu vi se pare asa o tragedie, dar eu sunt foarte ingrijorata pentru ca nu stiu cum sa-i mai explic si ce atitudine sa abordez pt. a-i intipari in mintiutza ei ca este foarte periculos si pt a nu recurge la solutia de a merge pe strada doar cu urlete si tinuta de mana.
va multumesc pt sfaturi!

mami dana si oana iubita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Si Alex facea asa pana intr-o zi cand m-am ascuns in scara unui bloc (eu il vedeam, el nu)cand nu m-a mai vazut a intrat in panica, a inceput sa planga, a tras o spaima pe cinste.De atunci sunt vreo 3 ani, baiatul meu ma tine de mana ori merge pe langa mine.Daca vrea sa se indeparteze imi cere voie. Sper sa functioneze si la voi aceasta metoda. Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadana spune:

Da, as putea incerca asta.Multumesc!

mami dana si oana iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delilu spune:

Si eu patesc exact acelasi lucru. De aceea am ales sa mergem seara la un parc din apropiere ca sa nu mai fim nevoiti sa mergem prea mult pana ajungem acolo. In plus e un adevarat circ cand trebuie sa plecam din parc acasa, desi am incercat toate metodele..Fetita mea are 3 ani si jumatate. Si cand ajunge intr-un loc cu copiii, nu-i mai trebuie altceva. Uita cu desavarsire de mine si rar ma aude cand o strig sau ii spun ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Eu am reusit, aproximativ, sa-l fac pe Bogdanelu-2 ani- sa nu mai fuga de linga mine atunci cind nu trebuie, strigind dupa el, cind o rupea la fuga:" Poti sa fugi cit vrei, ca eu nu vin dupa tine!" Imediat se oprea si venea linga mine...La traversatul strazii am reusit sa-l fac sa-mi dea mina aratindu-i masini care veneau spre noi destul de repede si explicindu-i ca-i fac buba mare daca il ating cumva...Se pare ca ceva, ceva, tot a inteles el, ca nu mai face nazuri cind trebuie sa traversam strada de minuta. Alta smecherie, tot la traversatul strazii pe zebra, a fost sa-l tin de mina ca "sa-l ajut" sa topaie mai bine din banda in banda...

Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Noi cand plecau de lang noi le spuneam: "Pa-paa!" Se speriau si se intorceau!

Se pare ca la piticii astia merge mai bine logica inversa!

Nora, mamica lui Andrei si a lui Victor
http://community.webshots.com/user/NoraCosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

Baietelul meu nu vrea tinut de mina. Nu-l tin dar am "negociat" doua conditii:

1. sa nu mearga mai departe de o lungime de mina de mine (in caz de pericol sa pot sa-l prind usor de mina)
2. sa se opreasca unde se termina trotuarul si sa ma tina de mina cind traversam strada

Totul decurge f bine asa si cred ca apreciaza independenta pe care o are.

Problema din ultimul timp e ca are o trotineta si merge f repede pe ea, mi-o ia inainte mult de tot. Se opreste la margine de trotuar si ma asteapta sa-l prind din urma. Cind mergem la cumparaturi (el tot pe trotineta) stie ca trebuie sa stea aproape de mine.

"Mary-Jane"

Mergi la inceput