Va roooooooooog, vreau un sfat...urgent!

Va roooooooooog, vreau un sfat...urgent! | Autor: maryam

Link direct la acest mesaj

Sunt disperata si nu stiu ce sa fac si mai ales ce sa cred...acum doua luni(cca) am facut o forma grava de pneumonie,am luat multe, multe medicamente, antibiotice, etc, in final mi-am revenit, insa tot din luna cu pricina am avut ciclu mult mai putin (cantitativ si ca durata), luna asta la fel, ieri am fost la dr. si mi-a zis :"e ceva ciudat , uterul e foarte marit, dur...sunteti gravida cumva, desi nu pare?"Azi am facut un test de sarcina si surpriza, a iesit pozitiv, deci sunt disperata.Am auzit si am citit atatea despre malformatii, dizabilitati incat sunt in stare de soc daca ma gandesc ce s-ar putea intampla, asa ca va rog, ce-i de facut?

"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

O, Doamne!
Deci esti
Spune-ne mai exact ce medicamente ai luat.
Doctorului nu i-ai spus? El ce parere a avut?

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

aNTIBIOTICE:Ospen, Zinat, apoi o gramada, aproape ca nu le mai tin minte pe toate:panadol,mucosolvan,ceva cu calciu, chiar trebuie sa caut retetele sa vad...
Dr. a zis sa vin sa stam de vorba,maine, dar unde sa citesc, sa stiu exact ce riscuri sunt...?
Iti multumesc mult, va multumesc tuturor...

"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Maryam,in alte conditii,ti-as fi spus felicitari,dar acum nu pot decat sa-ti spun sa te duci neaparat la doctor sa vezi in cate luni esti,sa-i spui ce medicamente ai luat si el o sa hotarasca ce si cum.
Sa dea Dumnezeu sa fie bine!
Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Maryam, din ce am gasit pe internet, Ospen asta e de fapt penicilina, aici am gasit un prospect, dar e in franceza:
http://www.biam2.org/www/Sub502.html#SubEII
poate ne ajuta fetele sa traducem. cu franceza mea de balta am vazut ca e contraindicat in alaptare, de sarcina nu gasesc sa scrie ceva.

despre Zinnat am gasit aici prospectul, tot in franceza din pacate:
http://www.biam2.org/www/Sub1100.html
unde zice ceva de primul trimestru de sarcina, dar nu pricep ce, ca apar literele aiurea la mine.

iti doresc din toata inima sa iti fie bine si sa primesti raspuns incurajator de la medic.

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Nu mai ai prospectele medicamentelor pe care le-ai luat?
Tot trebuie sa iti amintesti ce ai luat, sa notezi si sa ii spui maine medicului. Du-te si cu prospectul, sa vada ce contine.
Dumnezeu sa te ajute sa fie bine!
Eu una simt nevoia sa ma rog pentru tinesi asa o sa fac!

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Maryam, o veste buna despre Zinnat asta, este o cefalosporina daca am inteles eu bine, am gasit informatiile de prospect in engleza, uite ti-l redau integral. daca mai ai si alte medicamente si vrei sa vezi ce contraindicatii sunt in sarcina, mergi pe http://www.tjsfasthealth.com/
inscrierea dureaza 10 secunde si ai toate medicamentele acolo in ordine alfabetica.

"Pregnancy: Teratogenic Effects: Pregnancy Category B. Reproduction studies have been performed in mice at doses up to 3,200 mg/kg/day (14 times the recommended maximum human dose based on mg/m 2 ) and in rats at doses up to 1,000 mg/kg/day (9 times the recommended maximum human dose based on mg/m 2 ) and have revealed no evidence of impaired fertility or harm to the fetus due to cefuroxime axetil. There are, however, no adequate and well-controlled studies in pregnant women. Because animal reproduction studies are not always predictive of human response, this drug should be used during pregnancy only if clearly needed.

Labor and Delivery: Cefuroxime axetil has not been studied for use during labor and delivery.

Nursing Mothers: Because cefuroxime is excreted in human milk, consideration should be given to discontinuing nursing temporarily during treatment with cefuroxime axetil. "

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

maryam decizia o poti lua numai tu dupa ce te sfatuiesti cu dr.
Si eu am facut pneumonie rau de tot in prima luna de sarcina, am luat o carutza de antibiotice si marea buba e ca am facut 2 radiografii pulmonare. Dr meu a spus ca nu e o problema f mare cu antibioticele. M-a intrebat ea de cateva pastile care daca le-as fi luat avort scria pe mine si a ajuns la concluzia ca nu am luat nimic drastic. Am fost si la Pop la eco pe la 10 sapt si mi-a spus ca radiografiile la plamani nu sunt chiar asa nocive pe cat e legenda. Oricum decizia mea a fost sa tin copilul si acum sunt in luna 8. Am facut tot ce era posibil in RO in materie de analize si eco si toata lumea a spus ca totul e ok.
Ca sa spun si partea cealalta temerile nu m-au parasit niciodata si abia astept sa nasc. In plus au existat si dr care mi-au spus ca sunt inconstienta, dar vazand ca analizele sunt Ok au spus ca bb va fi OK. Am a vut o sarcina grea cu sangerari si contractii, col scurtat, deschis la un moment dat dar bb a rezistat si daca Dumnezeu mi l-a dat si l-a facut sa reziste eu una am mers inainte.

In concluzie mai repet odata...fa cum simti tu ca e bine dupa ce te consulti cu dr tau sau chiar cu mai multi doctori. Nimeni nu-ti va putea garanta ca bb va fi sanatos nici macar in cazul unei sarcini perfect pregatite si asteptate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

Intra pe www.farma.ro(medicamente) si gasesti prospectele la toate medicamentele pe litere.
Zinnat
Sarcina si alaptare: Nu exista dovezi experimentale despre efectul embriopatic sau teratogen atribuibile produsului; dar, ca si alte medicamente, trebuie administrat cu prudenta in primele luni de sarcina. Cefuroxime se excreta in laptele de mama si deci sunt necesare precautii cand tratamentul este administrat femeilor care alapteaza
Ospen
Sarcina si alaptare: Pana in prezent nu exista nici un indiciu de actiune embriotoxica, teratogena sau mutagena a fenoximetilpenicilinei administrate in timpul sarcinii; nu trebuie uitat insa ca fenoximetilpenicilina apare in laptele mamei (ca urmare a administrarii in timpul alaptatului

Amandoua sunt peniciline, care daca nu ma insel,se pot da in sarcina.

. Daca sunteti insarcinata, consultati medicul inainte de a lua Panadol.

Cred ca sunt vesti bune.
Mult succes
Margot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

despre Ospen am gasit si eu la:

http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp?DrugId=252&TradeName=Ospen&TradeId=612

Generic Name Penicillin V
Trade Name Ospen
Manufacturer Biochemie
FDA Pregnancy Risk Categories B:
* Controlled studies done on animals in reproduction do not indicate risk to the fetus.
* No adequate and well-controlled studies done on pregnant women.

Indication
* A systemic antibacterial agent.

Fetal Risk
* No Problems have been documented in humans.

Breast Feeding
* Excreted into breast milk.
* Use by nursing mothers may lead to sensitization, diarrhea, candidiasis and skin rash in the infant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

si despre Zinnat

Generic Name Cefuroxime
Trade Name Zinnat Tablets/suspension
Manufacturer GlaxoWellcome

FDA Pregnancy Risk Categories B
* Controlled studies done on animals in reproduction do not indicate risk to the fetus.
* No adequate and well-controlled studies done on pregnant women.

Indication
* An antibacterial agent of the second – generation cephalosporins covering most gram positive and gram negative bacterial species.

Fetal Risk
* Inadequate human studies.
* No adverse effects were observed in animal studies.

Breast Feeding
* Excreted into human breast milk.
* No problems have been documented in humans.

Mult noroc, Maryam!

Mergi la inceput