Cum se topeste ciocolata menaj, sa fie tranformata in glazura de prajitura????
Am incercat si in cuptorul cu microunde si tot nu mi-a iesit, nu sa mai intarit, a ramas lichida.
Ana
Eu stiam ca se topeste bain marie(pe aburi),nu direct pe foc sau la temperaturi mari.Poate fetele stiu alta metoda.
Elena&baby girl(DPN 24oct.2004)
Eu o topesc la bain marie, am facut de curand amandine si glazura s-a intarit fara probleme.
Claudia si Cristi
La bain marie sau cu putina apa direct pe flacara. Nu se topeste in microunde!
Daniela Veuger si bebe mic din burtic
Cu putin lapte sau putin unt in Bain-Marie, sau direct pe flacara. Am auzit ca cel mai bine se topeste intr-o lingura de ulei, care da luciu glazurii dupa ce se raceste si o impiedica sa mai fie casanta, dar inca nu am incercat.
Fetelor cel mai bine se topeste pe aburi si sa nu depaseasca 40°C deoarece ciocolata isi pierde luciul, sau se zahariseste.
Daca este nevoie se pune untura de COCOS, isi revine luciul ,se face mai fluida si se intareste sigur.
Si la microunde se poate dar trebuie sa ai multa practica sa-ti iese bine.
Laura
schuster laura