Fetele din Suedia..noi nu birfim?
Raspunsuri - Pagina 3
Rayuela spune:
Hai ca m-am zapacit de bucurie ca sinteti asa active,si-mi pierd ideile pe traseu.
Adela,si eu sint innebunita dupa stockholm..si exact Gamla stan!!Am locuit si acolo,cam 2 ani jumate,dar stateam pe ´Kungsholmen..frumusel!!Eu m-am cam plimbat prin tara asta,ca nu-mi gasesc locul
Dan,este un fenomen tipic occidentului cred,nu numai in Suedia..ca imigrantii sa fie imgtramaditi in blocuri gri si urite..departe de orice fel de suedez..de aceea si apar multe probleme si criminalitatea e mare in rindul imigrantilor,pentru ca se simt in afara societatii..Segregatie,cu alte cuvinte.
Gabita,ai aflat daca e fetita sa u baiat??mIE NU MI-AU SPUS !!
Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos
Adela99 spune:
Elena, apropo de Lysekil, tu stii vorba suedezului "smaken är som baken, tu-delad". Acum lasand gluma (chiar si mai nesarata) la o parte, eu am fost acolo la un curs la un sfarsit de saptamana, de unde impresiile.
Despre gratar,nu trebuie decat sa ne hotaram: unde, cand, cum, cu cine si de ce Eu sunt dispusa si sa ma deplasez si sa va primesc.
Am o mandrete de flacau de 14 ani!
P.S. Si o mandrete de motan de 2 ani
Rayuela spune:
Adela,sa-ti traiasca flacaul!!Vorbesti romaneste cu el?Sotul meu are un frate in Växjö,care are doi copii mari,in jur de 20 de ani..si vorbesc tare stricat romaneste..dar nu-i nimic,ca ne distreaza pe noi,astia veteranii..de exemplu,fiul incerca sa ne spuna un banc in care era un elefant si un..giraf!!Ne distram si noi pe spinarea lor,ce sa facem..de unde si porecla(rai sintem)..pustiului ii spunem giraful!!
Cit despre gratar,prea greu nu cred ca e sa ne adunam,ca stam aproape unii de altii,io propun Göteborg,ca e la jumatatea distantei de Udevalla si Borås
Pai sa stabilim o zi ..eventual cu soare..poate avem noroc!!
Idora pe unde umbli mamy?Ca vad ca ai disparut de pe aici!!
Adela99 spune:
Vorbesc romaneste cu el, dar si amestecat. Vorbeste bine, dar ii mai scapa si lui cate o perla. De pilda spune: cum gusta? in loc de ce gust are si multe de genul asta. Nu-mi permit sa rad de el ca si eu am scapari. De pilda intr-o zi venind obosita de la servici am spus: nu-mi faci un pic de masaj, ca asa ma dor umerele Si mai avem...
Idora e plecata la socrii, sa se mai inveseleasca.
Adela99 spune:
Urmareste buletinul meteorologic ... mi se pare ca au spus vreme urata la sfarsit de saptamana.
In Göteborg e vreme ceva mai buna de obicei decat la noi.
Rayuela spune:
hahahhaha,bine asta cu umerele!!Si noi mai vorbim amestecat,ca unele cuvinte vin mai natural in suedeza.Tot niste prieteni romani de aici au un pusti de 7 ani,supranumit de comunitate si Goe,deoarece sint multe similitudini..mai deunazi ma intreba unde este "gunoien"..sa arunce hirtia de la inghetata
Baiatul tau are la scoala "hemspråk"?Eu am profesat in Stockholm,si a fost tare amuzant!!Ma iubeau toti puii de romanashi,ca le dadeam MVG sa ii ajut cu media
gabitza_ro spune:
mah fetuci da activele sunteti...
eu azi mi-am plimbat burtiku la Mälaren si ne-am uitat la barcutze, eu si al meu, si am incercat sa ne bucuram de soarele care se chinuia saracu sa razbata printre nori.
Elena, eu stiu ca-i baiat caci am avut noroc ca a fost dragutza cea de la ultraljud si am stiut din sapt 19.Apoi am mai fost odata la ultraljud in sapt 36 si mi s-a reconfirmat ca-i flacau...Insa surprize pot aparea.Ce sa iti zic elena, eu voi nashte la huddinge sjukhus, zici ca ai stat prin stockholm, si am fost chiar zilele trecute la un visning si arata bine spitalul si moasele parea de treaba(cine stie or fi si pe acolo cotoroantze)..
Altfel, uite stau si astept si ma tot invart prin casa, am ceva dureri de mijloc si burta si presimt ca bb e pe drum.Doamne ajuta
Ce bine ca ati postat in sfarsit un subiect cu si despre noi cei care stam pe aici prin nord, sper numai sa apara mai multi ppe listutza!
Gabitza cu bebe dennis din burtika
Rayuela spune:
gabita,eu am fost o data internata la Huddinge,am avut o infectie..si au fost tare draguti!!sper ca ai noroc!!In orice caz,un sfat pot sa-ti dau,cu privire la barnmorska.Daca simti ca nu e ok,stii ca ai dreptul sa o schimbi?Crede-ma ,e al naibii de important sa simti ca esti pe maini bune..nu te lasa calcata in piciaore,daca ai cumva ghinionul meu..cere o alta barnmorska!!
Si inca un sfat(sint ca o baba):stai cit poti de mult la BB dupa nastere,pentru ca e o siguranta extraordinara..poti pune un milion de intrebari..basca apesi numa pe un buton daca plinge bebe si nu stii care e cauza..si vin imediat si te ajuta!!!Sint profesionizte,eu chiar incepusem sa ma enervez,ca la mine in brate plingea..si cind veneau ele si o luau in brate,se linistea imediat!!
MULT succes!!!Iti tin pumnii,sa ne anunti si pe noi!!!
Adela99 spune:
A mers la "hemspråk" doar un an, pentru ca inainte nu au fost suficienti copii inscrisi, si oricum in toata comuna sunt 400 de familii (!!??!) -trebuiau min 5-6, si pe urma n-a mai vrut el, ca n-a prea fost multumit de profesoara. Era unul in grupa care stia sa citeasca si sa scrie foarte bine, si profesoara foarte "pedagoga" il punea doar pe ala si la scris si la citit si astialalti ori s-au complexat, ori s-au lasat de treaba (ca al meu) nefiind stimulati. Degeaba am vorbit cu ea ... avea ea metodele ei ... de a ramas fara grupa.
Rayuela spune:
Adela,din pacate asa era si in Stockholm...tot numai cu grupuri,si nu prea aveam elevi!!eu am incercat sa aplic alte metode cind predam,sa rup standardul din Romania cu "lectii pentru acasa" si interminabile conjugari de verbe,care plictisesc pe oricine de fapt.Eu le puneam filme romanesti(Declaratie de dragoste,Liceenii),le aratam bani romanesti si le povesteam de "pozele" de pe ei,respectiv eminescu,iorga...incercam sa gasesc tot timpul ceva nou si amuzant,ca sa le faca placere sa vina!!
Salmida nu se alatura si ea grupului?Noi o asteptam!Oare am speriat-o zicind ca o sa discutam sarmul lui Göran Persson?Promitem ca o sa ne abtinem!Adevarul este ca singurul politician de valoare al Suediei era Anna Lindh..parerea mea.Dar hai sa nu pic in politichie..ca e curat murdara!!!