Fetele din Suedia..noi nu birfim?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

Idora..mi se pare ca sint chiar frunze de papadie!!Nu sint sigura,dar stiu ca mi-au palcut si am inteles ca au o gramada de vitamine!!
Abia astept sa vina duminica viitoare!!

Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Elena, nu sunt frunze de papadie, ca m-am uitat si-n dictionar.La frunzele de papadie le zice altfel.N-am gasit ca sa traduc cuvantul asta in dictionar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Na, ca ma facurati curioasa cu frunzele voastre de papadie ... ma gandeam ca doar nu am platit pt frunze de papadie (nici mie nu-mi prea place gustul)ca daca e pe asa, mai bine merg la pascut
Am gasit un link despre diverse salate inrudite printre care atat frunzele de papadie cat si ruccola
http://hem.passagen.se/greencream99/greens.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Da, mai bine mergem la pascutInteresant siteul Adela.Mi-a venit o idee cu varza aia Savoy ca n-am luat niciodata.Vad ca nu-i indesata ca varza asta obisnuita de aici, o sa incerc sa fac mancare din ea si salata, sa vad ce o sa iasa!! Voi ati facut??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Fetele frumoasele! Rucola nu e acelasi lucru cu päpädia ... yo asa stiu ...
vin acusica cu pagini pt. argumentare


Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Da, eu am folosit. Dar mie cel mai mult imi place (nu stiu daca mai este acum, sezonul e pe sfarsite) "färsk vitkål", se face si salata dar si o varza à la Cluj, jos palaria. S-ar putea sa mai gasesti, daca nu, e buna si varza Savoy, incomparabil mai buna decat varza-varza (cu care m-am chinuit in primii ani, ati facut vreodata sarmale din ea?)Sa nu va povestesc ce sarmaloaie am facut eu din ea, te saturai cu una Acum m-am mai desmeticit si eu ...si nu mai fac(glumesc)
Apropo de chestia cu glumesc intre paranteze, vi s-a intamplat sa faceti vreo gluma si sa trebuiasca sa adaugati "glumesc" (skojar bara)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Inainte de toate vä dau o paginä din "mina favoriter"
http://www.fruktogront.se/
Gäsiti si informatiile nutritive la multe vegetale, poze, retete, articole, etc.

Aici poze cu rucola (fata si profil )
http://www.botanic.jp/plants-ra/rucola_2.jpg
http://www.michls.de/img/0206097.jpg
http://www.thais.it/botanica/aromatiche/md_res/0049.jpg
http://www.e-haven.dk/ (gäsiti cu sök-ul danez)




Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Nu stiu care-i varza aia "färsk vitkål" dar o sa afluca nu-mi place deloc varza asta obisnuita:nici salata nu iese ca lumea si nici mancarea.Am incercat sa fac si sarmale, nu-ti spun ce m-am chinuitsi am pus si sa fac varza murata, am taiat-o in sferturi ca sa se mureze dar mare lucru n-a iesit
Voua va place marinata aia care se pune pe carne?? Mie mi-a placut la inceput dar acum sa n-o mai vad!!Am invatat un truc ca sa dau gust carnii:am observat ca daca o prajesc in mai mult ulei si chiar cand o fac la cuptor bucata mare,ii da un gust mai bun, mai asemanator cu carnea din Romania.Sau voi prajiti in unt cum fac suedezi?? Mie mi se pare total nesanatos sa prajesti in unt, e mult mai toxic!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Salmida dupa ce m-am uitat in siteurile date de tine m-am lamurit:e clar ca nu-s frunze de papadieasa ca Adela nu mai trebuie sa mergem la pascutoricum nu-mi prea place gustul, cu toate ca as vrea sa-mi placa daca are asa multe vitamine!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Apropo de marinata (cum se zice de fapt marinada sau marinata?) mie imi place da' nu cumpar gata facuta. Obisnuiesc sa pun vegeta, grillkrydda (de preferat Citrus), ulei si usturoi (le las peste noapte, daca stiu ca voi face gratar, altfel ajunge si o ora-doua - depinde de cat imi e de foame).

Multumim Salmida de link-uri.

Mergi la inceput