Fetele din Suedia..noi nu birfim?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

No bine no, om veni la Gbg, daca Isabela e de acord.
Pe curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Elena, daca nu se poate altfel putem veni si la tine si veniti altadata si la mine.Da, la tine e mai bine ca ai terasa ai unde putem sta si afara.Cum vor fetele!!

Omul insetat care nu a intalnit in calea lui nici un izvor, e prea fericit cand gaseste o baltoaca. - Sharid de Balkh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

Nooo(ma dau ardeleanca,dar stiu ca ma da de gol accentul)ramine pe duminica?Eu trebuie numai sa mai pun o intrebare sotului diseara cind vine de la munca,pentru ca nu sint sigura daca e liber.Sper sa fie!
Bine ai venit delilu in grupul nostru!!Iti dau un sfat prietenesc.Gasesti in Romania sa cumperi o carte numita Mentalitatea suedeza,scrisa de Åke Daum,un sociolog suedez!vei afla enorm de multe lucruri despre Suedia si suedezi,dintr-o perspectiva foarte obiectiva!!Sper sa nu te sperie unele lucruri..sint si bune si rele aici!!
Fug repede la bebe,dar ma intorc sa vad ce mai facei!
Pupici

Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

ex-suedeze primiti la rendez-vous? ca tot vreau sa-mi fac vant prin partile alea si n-am motiv(atie)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Pt. rendez-vous trebuie sä iei legätura cu sefa de protocol!

Dar dacä iti faci vant suficient si prinzi elan ... eu deschid usa ... geamul ... oricum stiu cä gäsesti tu panä la urmä pe unde sä intri! Doar esti de-a casei!

Te pup si bine ai venit printre suflete nordice dar ... cälduroase!

Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

voljena,bine ai venit!Am si eu o intrebare.Tu vrei sa vii aici..eu am vrut in vara sa ma mut in Londra..facem schimb?

Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delilu spune:

Multumesc mult Rayuela pentru carte. O sa o caut chiar de azi. Mai fetelor, dar spuneti-mi si mie..cum v-ati obisnuit cu clima? Ca eu in aprilie stateam cu paltonul pe mine si restul erau in maneca scurta. Si cu mancarea? Ca nu am gasit nicaieri nici bors, nici leustean..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Nu pui intrebari usoare
Despre clima: cu timpul ai sa inveti sa profiti de fiecare zi/clipa cu soare si sa te dezbraci (oriunde te-ai afla) ca sa prinzi un pic de culoare (daca mai prinzi si altceva - bonus )
Lasand gluma la o parte, eu apreciez verile sudeze cand e cald-placut nu sufocant. Mai ales dupa amiezile sunt minunate.
In rest, cel putin in Borås ploua, ploua, ploua (vreme de betie )care m-a cam terminat in primul an. Cam mohorata vremea pe aici, parca ar fi toamna tarzie cea mai mare parte a anului. Mai-iunie in schimb cand totul infloreste e minunat (cu anii poate te mai alegi si cu o alegie - ca mine, dar sunt medicamente, asa ca eu in continuare admir peisajul, mai tragandu-mi nasul, mai lacrimand)

La capitolul mancare, nu m-am putut obisnui cu mustarul lor (intrebata fiind ce vrei sa-ti aduc din Romania, raspund invariabil mustar; mustarul danez imi place.In primul an faceam din cand in cand cumparaturi din Danemarca, e mai pe gustul meu) In rest nu cred ca sunt probleme, mai inveti sa faci acasa ceea ce nu se gaseste in magazine (cu leusteanul - cam greu, dar aduti de acasa un borcanoi ). La inceput noi am facut branza, paine, carnati si te mai miri ce acasa. Acum m-am acomodat la cele mai multe si cu cele cu care nu m-am acomodat nu le duc lipsa Am cam repetat "in primul an" probabil pentru ca ala a fost mai greu.

Te asteptam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

salmida - merci de primire.

rayuela - s-a facut! dau londra la schimb pe orice ca m-am saturat ca de mere acre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Deli si eu pana m-am obisnuit cu clima a durat cam 1 an.La inceput am racit,am facut gripa de 3 ori una dupa alta si de 2 ori probleme cu rinichii.Acum am inceput sa ma mai obisnuiesc dar tot nu rezist ca ei la frig.Oricum nu ma omor dupa clima astaAcum iar e innoratBors si leustean trebuie sa-ti aduci de acasa, stii cum fac eu.In rest eu prefer sa cumpar mancare de la arabi, e mai pe gustul meu.
Adela, ce coincidentaCand am venit taica-meu, i-am zis sa-mi aduca mustar ca nici mie nu-mi place mustarul de aiciNu-mi plac nici carnatii si crenvurstii dar am luat carnati de la arabi f. buni, puiul din Danemarca mi se pare si el bun, am gasit la arabi telemea din Bulgaria, de vaca nu de oaie dar nu-i rea si chiar si varza muratasi parizer f. bun, nu are gust de chimicale.Cat se poate eu cumpar de la arabi.Bine ca el nu e un suedez de-ala nationalist care sa vrea sa cumpere doar produse suedeze, ca stiti cum sunt ei!!

Omul insetat care nu a intalnit in calea lui nici un izvor, e prea fericit cand gaseste o baltoaca. - Sharid de Balkh

Mergi la inceput