Baze de date sub TCP/IP
Ca un profan ce sunt am o intrebare. Sunt interesat sa imi proiectez baze de date cu structura relativ simpla care sa fie consultabile si actualizabile via Internet. Ce imi recomandati in acest sena? Documentatie sau adrese pt recomandarile facute. Ma intereseaza orice fel de informatie. Multumesc.
Marius (www.desprecopii.com)
Raspunsuri
dede spune:
Poti incerca Php - gasesti pe net destula documentatie, am si eucateva carti in format electronic - vezi daca e ceea ce-ti trebuie tie.
Poti incepe de la http://www.php.net/
Succes,
D.
tata_lu_julia spune:
Nu mi-e clar dacă ai nevoie de un sistem de baze de date plus front-end-ul (interfata) web sau doar de cea din urma. In orice caz, exista multe variante, depinzând de platforma hard (Intel PC, Mac, Sun, etc) si soft (Windows, Linux, MacOS, Unix) pe care vrei să le folosesti:
- MS Access, IIS si programare ASP (respectiv VisualInterDev) - toate de la Microsoft
- FileMaker Pro (www.filemaker.com) - cică foarte usor de folosit sub Windows sau Mac (!), special pt. incepători si oameni care evită complicatiile, suporta IIS si Apache
- MySQL, Apache si PHP - free, Linux-based
samd...
dede spune:
Mdea, eu vroiam sa zic de MySQL (www.mysql.com )- Php cu MySql e una din solutiile cele mai facile si raspandite la ora asta (mai ales ca sunt gratuite si exista o multime de servere ce ofera suport).
Succes,
D.
armandcp spune:
MySQL e ok . Are insa cateva restrictii destul de serioase. Acum depinde de scop.
Ca idee, orice DBMS care se respecta accepta conexiuni remote si locale folosing protocolul TCPIP.
Sunt si alte protocoale insa nu am vazut in ultima vreme a fi folosit alt protocol.
Eu folosesc DB2 si Oracle chiar si acasa.
Front-end folosesc Clever Path Portal. Asta ptr ce am eu nevoie.
Web server, IPlanet de la Sun.
Cu resect,
Armand
quote:
Originally posted by dede
Mdea, eu vroiam sa zic de MySQL (www.mysql.com )- Php cu MySql e una din solutiile cele mai facile si raspandite la ora asta (mai ales ca sunt gratuite si exista o multime de servere ce ofera suport).
Succes,
D.
http://community.webshots.com/user/armandcp