Cartile care v-au placut cel mai mult

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

In adolescenta, mi-a placut enorm Cella Serghi-Panza de paianjen, Paulo Coelho, am citit aproape tot si Mario Vargas LLosa- Orasul si cainii!

Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela B. spune:

Copila fiind, mi-a placut la nebunie "Ciresarii" lui Chirita, apoi in adolescenta am visat si suspinat cu "Pinza de paianjen" a lui Cella Serghi (apoi am citit toate cartile scrie de ea) "Fiul risipitor" de Radu Tudoran, Luntrea lui Caron de Lucian Blaga.Apoi...mi-a placut aproape orice...am citit sute, mii de carti...
Acum sufar ca nu am aici, in NZ carti in limba romana iar cele in engleza nu imi trezesc asa emotii...Poate sa fie faptul ca inca visele si gindurile mele sunt in limba romana...O prietena mi-a imprumutat ceva carti, si asa l-am descoperit acum pe P. Coelho. Din pacate numai doua carti...Poate voi mai gasi si altele , in romaneste!
Imi este dor sa citesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danais spune:

Eu am prea multe carti preferate si nu stiu cum sa le ordonez, dar incerc:
Umberto Eco: Numele trandafirului
Gabriel Garcia Marquez: O suta de ani de singuratate (nu-mi place traducerea cu secolul)
Giuseppe Tomasi de Lampedusa: Ghepardul

Mi-a placut si Fowles intr-un timp, mai ales Magicianul si Colectionarul, dar nu l-am mai recitit de mult si amintirile mele sunt destul de vagi.

Cu Pascal Bruckner am o relatie de tipul iubire-ura (ma rog, nu cu el, ci cu cartile lui, intelegeti voi). Am momente in care ma infurie cruzimea scrierilor lui si imi vine sa arunc cartea cat colo si momente in care sunt pur si simplu fascinata. Am citit Copilul divin, Luni de fiere, Hotii de frumusete, Capcaunii anonimi.

Dintre autorii romani, il iubesc pe Eliade, mai ales pentru Huliganii si Domnisoara Cristina si mai am o pasiune pentru Mihail Sebastian, chiar daca este considerat autor minor apreciez sensibilitatea unor pasaje din Orasul cu salcami si din Femei.

Si foarte multe altele...

Daniela si Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Cartile lui D H Lawrence, destul de frumose si placute, fara a fii prea siropoase.
Acum citesc John Steinbeck - La est de Eden. Sant un pic mai rezervata cand mi se sugereaza un scriitor american, dar Steinbeck imi place. Asta e prima carte care o citesc scrisa de el.
Alt scriitor american, care imi place la nebunie e Truman Capote. "Harpa de Iarba" si "Breakfast la Tiffany" sant capodopere. I-am citit tot ce a scris, pana si ultima carte, care nu a fost terminata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

pe mine m-a fascinat la un moment dat Magicianul, - trebuie sa imi aduc aminte cine era autorul.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

Jeni Acterian- "Jurnalul unei fiinte greu de multumit"
Llosa-"Conversatie la catedrala" si " Razboiul sfarsitului lumii"

si mai revin daca mai dau jos rugina....

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivi spune:

"Din tainele vietii si ale Universului" de Scarlat Demetrescu.
Este o carte care mi-a raspuns la f multe intrebari despre viata, lume si suflete.
O recomand tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Mi-a placut mult si "Casa Buddenbrook" a lui Thomas Mann, e unul dintre putinele romane pe care le-am adus cu mine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zeeva spune:

Cineva intreba de Magicianul, autorul e J.Fowles

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

"Meditatiile" lui Marcus Aurelius. M-au lasat muta

Mergi la inceput