romanii intorsi: solutie viabila
Raspunsuri - Pagina 10
saphir spune:
quote:
Originally posted by AC
Ca matematician KIM itzi dau nota doi!
Unu ca nu ai lasat foaia goala si doi pentru increderea in tine!
multzimea X:{1, 2, 3, 4,5,6} min este 1, media este 10/4=2.5
multzimea Y inclusa in X:{4,5, 6} minimul este 4 si media este 15/3=5
Scurt pe doiul tau faptul ca Orange e inclus in California nu inseamna ca salerul minim/mediu/maxim e acelasi.
Anne-Sarah si mamica sa Andreea
AC, ti-am zis ca te umbesc??
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by AC
multzimea X:{1, 2, 3, 4,5,6} min este 1, media este 10/4=2.5
multzimea Y inclusa in X:{4,5, 6} minimul este 4 si media este 15/3=5
Scurt pe doiul tau faptul ca Orange e inclus in California nu inseamna ca salerul minim/mediu/maxim e acelasi.
Stiu ca nu suntem la ora de matte si ca sunt off-topic ... dar ma intriga ca nu gasesc cheia calculului expus de tine. E vreo formula de statistica?
Din cate imi mai amintesc eu media aritmetica este
Ma= (a1+a2+…+an)/n
In cazul de fata =(1+2+3+4+5+6)/6=21/6=3,5
Iar media aritmetica ponderata:
Mp=(a1*p1+a2*p2+…+an*pn)/(p1+p2+…+pn), unde a1, a2, ..., an reprezinta numerele, cu ponderile p1, p2, ..., pn.
care ar fi mai potrivita in cazul de fata (in cazul intregii Californii)
In rest iti inteleg rationamentul si subscriu.
Idora spune:
Ca tot a venit vorba despre pretul apartamentelor in Romania, hai sa va dau un articol interesant:
Pretul apartamentelor e in scadere
Pretul apartamentelor a scazut cu 5-10 procente in ultimele doua luni, iar tendinta va continua, spun agentii imobiliari. Estimarile arata ca o locuinta la bloc va valora cu 25% mai putin, la inceputul anului viitor.
Piata imobiliara de cartier se reasaza dupa explozia care s-a produs anul trecut. In urma cu doua luni, cresterea s-a oprit si de atunci preturile au inceput sa o ia usor la vale. "Costul unui apartament in Berceni, Militari, Crangasi, Salajan a inregistat scaderi cu 10%-15% fata de nivelul de acum doua luni", spune Emil Giurgiu, presedintele Uniunii Nationale a Agentilor Imobiliari (UNAI). El a mai precizat ca tendinta de scadere se simte in toate cartierele, insa procentele sunt diferite. "In Drumul Taberei, Baneasa, Aviatiei, Bucuresti Noi, Pajura, reducerea este de numai 3%-5%, insa si aici orientarea este clara", adauga Giurgiu. Agentii imobiliari preconizeaza ca foarte rapid preturile se vor inscrie pe o curba inversa celei de crestere, care s-a inregistrat anul trecut, si opineaza ca la finele lui 2004, inceputul lui 2005, apartamentele vor costa cu 25 la suta mai putin.
Oamenii sunt tentati de case
Tot mai multi dintre locatarii de la blocuri doresc sa-si cumpere case si asta contribuie la scaderea preturilor la apartamente. "Exista multe firme care construiesc cartiere, unde cele mai ieftine case ajung la 50.000-60.000 de euro. Sunt multi oameni care isi vand cu 35.000-40.000 euro un apartament si care mai au resurse sa acopere diferenta si sa-si cumpere o casa", spune Emil Giurgiu. El precizeaza ca in afara acestor case exista si optiunea sa-ti construiesti singur locuinta, caz in care te costa cu 30% mai ieftin. In plus, exista o oferta bogata de case vechi. Agentii imobiliari precizeaza ca exista locuinte in Rahova sau Ferentari care se pot achizitiona cu 25.000-30.000 de euro. Acestea intra in competitie cu zone care se intind in localitatile din jurul Capitalei pana la Snagov, Branesti, Mihaiesti, Rosu.
Bucurestiul da tonul in tara
Piata imobiliara din provincie este o replica a celei din Capitala, spun agentii imobiliari. Anul trecut, dupa ce preturile au explodat in Bucuresti, aceeasi tendinta a urmat-o si piata imobiliara din marile orase si chiar din oraselele mai mici. Asa s-a ajuns ca preturile sa fie foarte mari in toata tara. O analiza efectuata de UNAI arata ca Timisoara este dupa Bucuresti cel mai scump oras. Aici, pretul mediu al unui apartament este 77% din pretul mediu al celui din Bucuresti, in timp ce in Cluj este 75%, in Brasov 72%, in Constanta 65%.
Inchirierea nu mai e rentabila
Una dintre cauzele pentru care preturile apartamentelor de cartier au inceput sa scada este ca au atins in ianuarie 2004 un prag care le facea total neatractive pentru inchiriere. "La o chirie de 100 de euro/luna, un apartament care costa 20.000 de euro se recupereaza in 30 de ani, o rata de doua ori mai mare decat media din Uniunea Europeana", explica presedintele UNAI. In aceasta situatie, investitorii se reorienteaza, isi vand proprietatile si isi plaseaza banii la banci sau in alte investitii mai profitabile. In acest fel, oferta s-a marit, preturile au inceput sa scada, atingand acum nivelurile din graficul alaturat.
Jurnalul National - 29 mai 2004
pork spune:
...interesant...chiar foarte interesant...am inteles ca se dau credite mult mai greu de al;tfel ca sa iei un credit de 15000 euro tre sa ai un venit lunar de min 10 milioane...cati au venitul asta
iar dintre cei care lucreaza dincolo...s-o r fi facand ceva bani dar majoritatea nu salveaza mai mult de 500 euro pe luna decat daca fura banii nici acolo nu cresc in copaci.
conchita spune:
quote:
Originally posted by pork
iar dintre cei care lucreaza dincolo...s-o r fi facand ceva bani dar majoritatea nu salveaza mai mult de 500 euro pe luna decat daca fura banii nici acolo nu cresc in copaci.
dincolo, unde? sa fure, de unde? cine creste in copac? scuze, n-am inteles frazarea ta.
Authority Zero
lucamatei spune:
Conchita...si in Sua se fura...peste tot se fura, numai ca aici se declara sus si tare ca nu se fura..
Ca nu se fura ca in codru' a la Romania, asta da, dar de furat se fura si aici si chiar pe fata, te asigur!
oana olson
DanaEma spune:
Kim are dreptate in tot ce a spus, la fel e aici unde eu locuiesc, de ce nu venti cu ex. uite eu lucrez acolo si am 20$ pe ora, oriunde ai lucra nu ai cum sa primesti mai mult de 7$ pe ora asta pentru inceput cu timpul daca esti bun poti sa primesti mai mult asta fara taxe.
Daca vrei sa ai o casa frumoasa intr-o zona buna atunci sa te uiti de la 8oo.ooo in sus. Nu zic ca sunt zone la 2 ore de SF unde poti sa cumperi casa si cu 5oo.ooo dar atunci o sa stai 4 ore pe zi in masina pana la servici sa nu mai punem clima. Una e sa stai aproape de ocean si cu totul alceva la 2 ore distanta cu masina.
si hai sa vorbim de taxele care se platesc in Calfornia, ex. o casa de 5oo.ooo.
Asa ca sa gandim bine inainte sa vorbim si sa judecam gresit, eu nu stiu exact care sunt pret in los angeles dar cand am fost acolo pretul la benzina era mai mare putin fata de aici, Daca se poate cumpara o casa frumoasa cu 500.000 noi ne mutam acolo[:)
Dana si Jessica Sara(15 feb.2004)
http://community.webshots.com/user/ema
AC spune:
Bravos Adela99 !
cine re-editeaza suparata mesajul si doarme la computer la doua noaptea, pica si el la examen.
Nu-i formula:):) am adaugat 5, si 6 la multzimea X si am uitat sa update media adica 10+5+6 si jos 4+1+1 ca sa fie exact 21/6 cum zici tu .
Pupici multzi:):):)
DanaEma.. nu pricep ce spui .. nu te supara cum adica nu potzi lua la inceput mai mult de 7 dolari ora?? Eu incep in State cu salariu mult mai mare... Daca as incepe cu minimul NY. nu mi-as permite sa stau unde am ales sa stau. Cam asta era ideea mea.
Ideea era ca daca discutzi de apartamente in centrul Bucurestiul, dar nu de zone gen Kisseleff sau chestii de genul asta. Sa incercam sa punem de pe unde stam pretzuri ale unor regiuni bune, cu scoli bune, dar nu exorbitante.
Si sa fie putzin clar cine sta in fiecare din zone, adica cat castiga minim cei care isi permit sa stea acolo. E foarte frumos sa vrei ce e mai bun, dar compara pretzurile caselor din Orange County cu pretzurile caselor in zone la fel de bune in .ro si atunci vezi ce e mai intelept sa faci. Nu apartamente din Drumul Taberii cu Orange County... ca zau e exagerat.
Cleomax spune:
danaema, kim nu are dreptate decat dintr-un singur punct de vedere: ca isi doreste cat mai bine.
in rest, cred ca n-ai citit discutia de la inceput. e absurd sa te plangi ca nu poti cumpara casa de 500 000 cu salariu minim pe economie. daca ajungi si crezi ca numai orange county iti aduce fericirea, sau in cazul tau san francisco, atunci, da, te poti baza pe nefericire continua.