Cu incredere, spre Canada! (8)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Daisy, parerea mea e sa nu-i dati calmant. O sa fie activa, o sa va plimbati cu ea pe culoarele avionului, n-o sa fiti singurii asa ca nu-ti face foarte multe probleme. Regula generala cu copii e ca se comporta altfel decat de obicei cand sunt in avion. Ia ceva de facut cu ea: de colorat, citit, puzzle (sau ce-i place ei) ca sa o mai tii in scaun cand obositi de plimbat printre scaune.

Cat despre ce sa luati, avand in vedere ca o sa aveti dreptul la 6 bagaje a cate 32 de Kg, luati tot ce puteti. Bineniteles ca o sa gasiti aici de cumparat, dar toate costa, unele nu putin si mai bine folositi banii aia pentru lucruri care nu le puteti aduce din Romania (electrocasnice de exemplu).
Dintre patut, scaun de masina si carucior, eu as aduce numai carut.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Subcriu la ceea ce a scris Corina, nu este nevoie de calmant (poti totusi sa il iei cu tine si sa il folosesti daca nu te intelegi de loc cu copilul). Noi am fost cu Antonia in Romania (deci drumul invers) cind avea 2.5 ani. Nu am avut nici o problema, a stat cuminte, ne-am uitat la televizor la desene animate (am avut ecran individual, prins de fiecare spatar, deci am putut alege ce vedem), am citi carticele, am desenat. Cum a fost zbor de noapte, la un moment dat a si adormit (in jur de 3 ore). Am avut escala la Viena.
In anul urmator am fost la mare in Caraibe si i-am dat un sirop contra raului de avion/masina care teoretic o si adormea (la sfatul pediatrului). Nu a avut nici un efect, asa ca nu l-am mai folosit.
In ceea ce priveste bagajele, poti sa gasesti sfaturi bune si de actualitate pe siturile specializate in "emigrare" (gen Quebec.ro. montreal.ro)
Curaj si drum bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaria spune:

Buna fetelor,
Am ajuns si eu in Toronto si incep sa ma obisnuiesc pe aici. Daisy , acum cand am venit eu era si o familie cu o fetitza de 1 an si s-a plimbat de manutze tot avionul, dupa care a adormit, a papat si nu au avut cu ea probleme.
Multa bafta, Romaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Romaria, bine ai venit. De acum ar trebui sa schimbi steguletul
Cuma a fost calatoria? Parca spuneai ca ti-e frica sa zbori cu avionul.
Cum ai gasit Canada? Da-ne si noua cateva impresii ale inceputului.
Pentru copiii "zburatori"
Noi am venit aici cand Roxana avea 2 ani jumate. I-am dat o pastiluta pentru rau de avion (masina, barca, etc) care ar fi putut sa-i dea somnolenta. Nu stiu daca de la asta a fost, dar Roxana a dormit mai tot timpul in avion. S-a mai trezit sa manance, sa bea si sa elimine, un pic a colorat, s-a uitat la televizor si s-a jucat cu castile. Astfel ca zborul a fost foarte usor, nesperat.
Am facut escala 5 ore jumate la Amsterdam, timp in care am mancat (din geanta), ne-am plimbat, a trecut timpul foarte repede.
Un sfat: luati cu voi mancarea preferata a copiilor. Noi am avut iaurturi, banane, biscuiti si chiar lapte pentru prima parte a calatoriei. In avion am avut mancare speciala pentru ea (asa am cerut), dar nu prea i-a placut, nici a noastra (ce-i drept, nici noua, dar eram flamanzi). Si totusi, daca nu mananca mare lucru, nu va faceti griji, au timp sa recupereze. Important este sa bea multe lichide, caci se considera ca zborul cu avionul favorizeaza deshidratarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

salutare tuturor,
nu vreau sa schimb nimanui parerea despre nimic, insa referitor la ceea ce spui tu, ira:"Incompetenta in emigrare nu exista, exista doar oameni care sunt facuti pentru asta, si oameni care nu se pot rupe de radacini niciodata. Depinde de fiecare din noi sa descoperim, inca de acasa, din care categorie facem parte. Atunci cand facem aceasta descoperire abia dupa ce am ajuns in tara adoptiva, se complica deja lucrurile...."
eu as lasa sa mai treaca ceva timp pana la asa o afirmatie, indiferent daca iti pastrezi punctul de vedere sau nu.
ma bucur enorm ca va simtiti asa de bine si va doresc tot ce e mai bun in continuare.
astept cu interes un mesaj cu impresii despre Montreal dupa primele 6 luni, intre timp poate o sa vizitati mai mult si o sa vedeti si cum e iarna aici...
insa, repet, sincer va doresc sa va mearga excelent !

Mergi la inceput