Ma ajutati sa-mi gasesc fratele?

Ma ajutati sa-mi gasesc fratele? | Autor: Freia

Link direct la acest mesaj

Mi-am luat inima-n dinti si m-am hotarat sa va mai poestesc ceva din viatza mea.

Tot zicea cineva ca numai scriu :)

Nu stiu cati dintre voi isi mai aduc aminte ca anul trecut am venit la voi si mi-am deschis sufletul, v-am povestit relatia cu tatal Alexei si evenimentele care au dus la nasterea ei. In sfarsit, in acel moment nu eram in relatii prea bune cu tatal meu... dar m-am hotarat sa-i spun ca urmeaza sa am un copil si o sa fie bunic. L-am sunat, i-am spus ca in doua luni maxim am sa nasc si... s-a bucurat si suparat... oricum, mi-a impartasit si el ceva: ca nu sunt cea mai mare dintre toate surorile... mai e cineva, un frate. Am crezut ca iar face glume proste, si l-am lasat.

Ne-am intalnit intr-un tarziu si a stat mai pe larg de vorba, si deh, mi-a venit in minte ce mi-a spus la telefon, ca am un frate. Mi-am dorit mereu un frate, de cand eram copil mi-am dorit un frate. Sa il pot intreba pe el ce nu vroiam sa stie altcineva, sa imi dea si mie cineva o sugestie, sa numai fiu eu mereu modelul pt restul surorilor mele, sa am si eu pe cineva cu care sa pot vorbi pe limba mea.

Ce stiu despre fratele meu: mai nimic, sau poate stiu ceva. Mama lui e nemtoica, venita in Ro la studii acum 29 de ani. L-a cunoscut pe tata, au avut o relatie. Ea a ramas insarcinata, a plecat inai In Germania, nu i-a spus tatei de copil. Tata s-a casatorit cu mama dupa 3 ani. Fratele meu a fost in Ro, la bunicul meu, ca sa-l cunoasca pe tata. Tata atunci a aflat prima oara si a fost si prima si ultima oara cand l-a vazut. A lasat o adresa, care s-a pierdut din pacate, la moartea bunicului meu cand s-a facut curat in casa si renovat.

Stiu ca tata regreta pierderea adresei, stiu ca eu vreau sa-mi cunosc fratele. Dar ata, nu stiu mai nimic despre el, cum il cheama, in ce oras din Germania sta... nimic. Si nu stiu de unde sa incep sa caut.

Cineva intreba odata cum le spunem copiilor ca sunt adoptati. Cum se simt ei?... stau si ma gandesc daca ceea ce simt eu se poate oarecum apropia de ce simt ei. Privata de bucuria mea cea mai mare din copilarie, lipsita de clipele cu el, shotii, vacantze, plimbari la munte, sa fie el cel care imi arat cum se conduce o masina... intelegeti ce vreau sa spun?

Am lasat toate astea pana acum pt ca Alexa era prea mica, acum e mai maricica, am mai mult timp sa incerc sa aflu.

Ma ajutati?

Freia si bebe Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Dar tatal tau trebuie sa stie numele fratelui tau sau cel putin a femeii aceia din Germania, cu care a avut o relatie.Daca o sa afli macar numele ei, daca nu cumva e casatorita acum si si l-a schimbat dupa sot ar fi o sansa mai mare ca sa dai de el.Daca nu,chiar si cu putinele date pe care le ai, de ce nu incerci la "Surprize, surprize", ca ar fi posibil sa-i dai de urme!!
Iti doresc succes!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Doamne ce poveste!
Freia - spuneai ca mama fratelui tau, a venit la studii in Ro..stii cumva unde a facut acele studii? Ptr ca daca reusesti sa afli asta, ma gandesc ca ai putea cauta in arhiva sa vezi, ce nemtoaica s-a inscris acu 29 de ani la acea scoala. Poate dai de numele ei, si ceva adrese (vechi - dar e un inceput).
altceva nu imi vine in minte.

Bafta multa!Sa ne tii la curent!

L si bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Buna Freia,
Iti multumim pentru increderea si prietenia pe care ne-o acorzi, stiu ca nu este foarte usor sa iti povestesti viata uneori.
Din pacate vad ca nu ai prea multe date, dar leaga-te de orice amanunt:
- perioada cat mai exacta a studiilor, locul acestora
- date de nastere, daca e posibil: ale fratelui tau, ale mamei
- cunostinte comune din vremea respectiva
Poti apoi incepe cautarea in arhivele de pe aici de la facultatea respectiva, cum spune spic de grau. Chiar daca gasesti ceva, este posibil ca numele de familie sa se schimbe in urma casatoriei, poate chiar si al fratelui tau, pregateste o doza mare de rabdare.
Pe forum sunt multe fete din Germania si sunt sigur ca au si ele idei de continuare a cautarii acolo.
Cred ca nu stii nici ce anume stie fratele tau din toata povestea aceasta. Ma gandeam ca un anunt intr-un ziar din Germania repetat zilnic o perioada de timp poate cadea sub ochii fratelui tau, sau poate ai mamei lui.
Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Un anunt..ceva in genu cum vedeam in filme, cu anunt pe cutiile de lapte..dar va dati seama cat ar costa asta?
Nici ideea cu Surprize surprize nu e rea..cred ca i-ar incita pe respectivii sa aiba un asa subiect! Ar ajunge apoi pe prima pagina a tuturor ziarelor din tara..poate iau si vreun premiu ptr asta!
Merita incercat!

L&D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Ceea ce te pot sfatui este sa incerci sa aflii de la tatl tau la ce facultate din Romania a fost mama fratelui tau si cum o chema. Dupa aceea poti incepe cautari mai in amanunt in carti de telefon din Germania, dar in primul rand trebuie sa aflii cum o cheama si inca ceva, din ce oras era (tatal tau sigur stie).
Bafta mult si tine-ne la curent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Mihai, inca odata multumesc de gandul bun si de telefon.

Asa cum ii povesteam si lui Mihai la telefon, tata a devenit iritat de interesul meu si nu vrea sa mai vorbeasca cu mine. Am sa ma abtin sa-mi pierd rabdarea, pt ca ultima oara cand am facut-o nu am mai vorbit 1 an.

Am sa incerc sa aflu cum o chema pe mama fratelui meu, numele lui nu si-l aminteste, ce scoala a facut. Si tot de la voi am primt o ide buna: cunostinte din perioada respectiva.. nasul de cununie al tatalui meu si a mamei mele.

O alta idee care mi-a venit ar fi .. pe crtificatul lui de nastere sa fie trecut numele tatalui meu.

Vreau sa va multumesc pt suport si idei. Am sa incerc sa-l "inghesui" pe tata saptamaniile astea sa vorbeasca.

Freia si bebe Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

spic, nu vreau sa-mi fac viatza publica si sa ajung la TV. Nici sa fiu pe micul ecran nu imi doresc. Sunt multumita de lumea si de prietenii pe care ii am. Varianta TV e exclusa.

Ideea cu ziarul e foarte buna, dar tot mai am nevoie de detalii pana acolo.

Stau si ma gandesc... daca el a venit in RO abia acum 4-5 ani, inseamna ca abia atunci aflase?

Freia si bebe Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns debby spune:

Freia, la Surprize Surprize daca scrii trebuie sa o faci ca si cum ar fi o surpriza pt tatal tau si nicidecum el sa nu afle.

Subscriu si eu cu cautarea in arhive si bafta multa! Sa ne dai si noua de stire cand ai gasit sufletelul tau de fratior!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Draga Freia,
iti doresc multa bafta in cautarea fratelui tau!
Si eu cred ca cel mai bun indiciu e cautarea in arhive.
Pupici

Dana&bb Andy(1 an si 3 luni)
http://community.webshots.com/user/danaiakob

Mergi la inceput