Alaptatul - Help Line- (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Crinuta, ce inseamna ca scoti extrem de putin? Daca ai nascut miercuri, bb nu are o saptamana, deci cantitatea de lapte de care are nevoie este destul de mica acum asa ca poate e destul.
In primul rand nu trebuie sa te stresezi, nu te gandi tot timpul ca nu ai lapte si tine-l pe bb la san cat de mult si cat de des.
Stiu ca e mai usor sa dai sfaturi si eu am fost disperata si stresata sa aiba bb destul lapte. Ar trebui sa aiba in jur de 8 scaune pe zi(daca imi amintesc bine) sa simti ca scutecul e plin de pipi si sa ia in greutate.
Sanatate si bb papacios de lapte de mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

La mine putin inseamna ca la un muls cu pompa( unde fac pauze ca imi oboseste mana ingrozitor) scot in jur de 10 ml de la ambii sani. Asta mi se pare aproape egal cu zero. Nu stiu daca la pompa electrica as scoate mai mult, dar cu cea manuala nu rezist mai mult de atat.


Crinuta si micutul Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

crinuta,

asa mi s-a spus aici de catre specialisti- cu pompa manuala nu vei putea niciodata pompa atat cat suge copilul.Daca pompezi exclusiv manual de la inceput , se poate sa ablactezi... Pompa elctrica e mai buna, intr-adevar- am pompat si eu pentru cea mica-a trecut printr-o operatie si dupa a supt mai greu de la san asa ca i-am dat biberon...numai ca o pompa electrica costa circa 350 usd...eu nu-mi permit. Asa ca ,daca vrei sa alaptezi, solutia ramane tot bebe la san...si nu biberon. Dar cum el renunta repede , nu stiu ce sa-ti spun...

Pentru sporirea productiei -eu am auzit, si incercat ceai de chimen...
inca o data-succes...

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993
http://community.webshots.com/user/anababa100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

10 mL e destul de putin. Si eu am avut o pompa electrica pe care am inchiriat-o in a doua saptamana pentru ca am facut o infectie la san si nu am putut sa alaptez o saptamana. La inceput pompam vreo 30 mL intr-o ora, iar dupa o saptamana am ajuns sa pompez 100 intr-o jumate de ora, deci am vazut eu cum mi-a crescut productia, dar si mie mi s-a spus ca bb este mai eficient decat pompa. Daca renunta incearca sa o pui mai des si sa fii sigura ca suge corect ca altfel nu ii vine laptele, iar pe tine te va durea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Trebuie sa pui copilul la san cat mai des, si eu am nascut prin cezariana, l-am pus la san dupa cateva ore si abia sugea, prindea greu sanul, era un chin. Sugea un pic si adormea (avea icter). Tot asa m-am chinuit pana la 3 luni!
Totusi eu aveam lapte, garla, si am folosit pompa manuala, tot asa la inceput doar 10-20 ml si am ajuns in cateva zile sa scot si 150ml, dupa ce sugea bebe!
Cum am procedat eu: am pus copilul cat am putut de des la san la amnadoi, si dupa fiecare supt ma mulgeam din ambii sani. La inceput o sa scoti putin, trebuie sa insisti, sa faci si un masaj usor al sanului in timp ce mulgi (asta daca nu ai pompa de tip seringa care iti tine mainile ocupate) si in tipm va veni mai mult. Trebuie sa stii ca ma mulgeam si jumatate de ora la un san. E obositor, dar asta e. Si noaptea la fel!
Nu stiu ce pompa ai, eu m-am descurcat cu una nu foarte sofisticata, dar pompa manuala f. eficienta este cea de la Avent, si e undeva sub 2 milioane. E mai delicata si imita suptul copilului.
A!, si evita biberonul! Completarea cu seringa, lingurita sau exista un sistem de completare de la medela.
Daca ai nevoie de mai multe relatii da-mi un PM sa te ajut mai concret, altfel as face reclama pa site. (si asa am facut un pic, sa nu ma sanctionati!)

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ieri m-am trezit ca imi picura colostru din sani, si la muls a fost ceva mai bine.
Daca il pun la san nu sta, se agita. In spital asistentele ii bagau sfarcul in gura, dar eu nu reusesc, iar el nu insista mult.
In prima zi l-am hranit cu seringa, ca in spital, dar mai mult ma chinuiam. Nu aveam control perfect la impins, si am decis sa trec la biberon.
Oricum am sa ma mai mulg, si voi mai incerca sa il pun la san, dar nu prea cred sa am sanse.
Macar de mi-ar creste productia, as fi fericita ca mananca si acel putin de la mine.

In alta ordine de idei, azi noapte iar a fost noapte alba. Iar a avut colici, si nu stiu de ce, ca am tot pus picaturi Sab Simplex care dadusera ieri rezultate.
I-am dat si ceai, e ok? E ceai anti colici. Nu stiam ce sa mai fac.
Cam dupa o ora si ceva dupa ceai ( am incercat sa las sa treaca cat mai mult timp insa el isi baga degetelul in gurita si se agita mult) i-am dat lapte Humana iar cu picaturi si in sfarsitn s-a linistit.
Am inteles ca nu e bine sa ii dau mai devreme de 2 ore, si incerc sa respect. Ii dau chiar la 3 sau mai mult, cand cere el. Alaltaieri am gresit crezand ca ii e foame, si i-am dat mai des. Nu mai fac greseala asta!



Crinuta si micutul Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Alaltaieri am gresit crezand ca ii e foame, si i-am dat mai des. Nu mai fac greseala asta!
parerea mea e sa pui puiul la san cat de des cere fara sa te gandesti ca au trecut 2 ore sau 3 ore sau alte cele. Mie mi-a venit laptele abia in a 5-a zi. Intre timp n-a mancat decat colostru nimic altceva si n-a murit. Eu nu as suplimenta cu absolut nimic, ceai, lapte praf si nu mai stiu ce. Cred ca asa suplimentand nu o sa-ti creasca productia, laptele se produce in functie de cerere, copilul va cere mai putin dandu-i lapte praf. La alte 5 zile dupa ce mi-a venit laptele a recuperat 410 grame cu 100 mai mult decat pierduse. Si nu exista lapte nou peste lapte vechi sau ce citisem, daca vrea sa pape la 20 minute dupa ce deja papase da-i fara sa te gandesti la asa zisele teorii. Al meu are 5 saptamani si inca nu mi-a facut nici macar o colica, plange in jur de 10-15 minute pe zi, nu stiu cat a luat in greutate de la ultimul control, cand avea 10 zile. Stiu doar ca a crescut in inaltime multisor, are 58 de cm de la 50.Daca ti se formeaza rani la sani ai grija sa-l pozitionezi corect, iar dupa fiecare masa nu da cu creme, cremine ci spala sfarcul chiar cu lapticul tau. E absolut analergic, dermocompatimil, emolient. Contine factori de crestere a epidermei, deci este si cicatrizant in cazul in care-ti creaza rani. Are proprietati bacteriostatice intrerupe deci dezvoltarea bacteriilor pentru multe ore si fiind tocmai laptic favorizeaza punerea la san (crede-ma ca bebe-ul apreciaza mai mult mirosul lapticului decat al parfumurilor din creme). Nu-l mai hrani cu seringa, daca insisti o sa invete sa suga singurel de la san, eu am stat doua nopti langa el si-i puneam sanul la gurita ca sa suga, e greu stiu, dar se poate.
Pupici piticului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Gazzella are mare dreptate...nu exista bebe sa ceara prea mult, si eu eram terminata ca cerea asa des din ora in ora, dar ii dadeam, mi-am invins si teama ca n-am destul lapte, tot il tineam la san iar el molfaia si nu degeaba caci a crescut vazand cu ochii, in lungime a luat 6 cm in mai putin deo luna si in greutate deja 600 de grame;acum are 24 de zile si de vreo trei zile cere iar din ora in ora, doar ziua, nu si noaptea, cand suge la 2 0re si jumatate(ce bine, asa mai dorm si eu).Iar in privinta cremelor, sunt de aceeasi parere, mie mi s-a recomandat din spital laptele matern ca mijloc de tratament si lanolina pura,se gaseste la farmacii, nici nu trebuie sa fie spalata inainte de alaptare.Am urmat de asemenea sfaturile moaselor din spital si ale fetelor de pe forum-si le multumesc inca o data-iar alaptatul pt.mine a devenit o adevarata placere!Deci, multa rabdare, calm si odihna!
Mona si baby Vlad(n.5 dec.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

e adevarat ca poate fi stresant sa-l tot muti de la un san la altul daca suge des, eu si sotul aveam impresia ca nu se satura si i-am dat o data biberon din care a supt, vreo 20 ml, cam in sila, ca tot sanu-l prefera...dar se pare ca realmente n-a fost nevoie de formula, din moment ce greutatea lui e mai mult decat ok.Am intrebat pediatra si cate scaune ar trebui sa aiba zilnic, mi-a spus ca intre 1 si 4,si mai rar nu-i alarmant, doar pipi trebuie sa faca des, sa umple vreo 6-8 scutece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Pupici la toata lumea,

ma invit si eu...mami din 13 oct, san exclusiv (de altfel biberonul sau suzeta provoaca adevarate crize de isterie la bebe meu..) si cu o problema cam spinoasa si la propriu si la figurat de 2-3 zile.. Am mai patit-o si inainte, dar nu atat de grav - nu sunt rani, doar dureri infioratoare ale sfarcurilor atunci cand papa bebe.. De ce? Pai musca.. ma musca in tp alaptatului de zici ca-i fura cineva tzitzika din gurita, deci am prins frica meselor urmatoare..
A mai patit cineva? A gasit si vreo solutie? Sau e pasager si bebe isi revine de la sine?
Mentionez ca am incercat cu bai de aer + garmastan (fara de care, pana acum mi-as fi plans si umbrele stramosilor..) si ameliorarea nu e notabila.. Am inceput sa-l opresc si pe bebe care e in stare sa stea cu tzitzi in gura toata ziua, dupa 20min ii bag un degetel usor in gurita ca s-o deschida si "fug" :) ..

help? :)

Mergi la inceput