Am primit scrisoare din Kentucky-DV2005!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Cazierele sint stas la noi, unde exista o evidenta a populatiei computerizata. Dar sint si tari unde... vai de lume, deci tre sa specifice locurile, perioadele, etc.
Dubitza cu pozarul are numarul B 11 MAJ si programul:
Luni-Joi 7-14
Simbata 7-14
Vineri inchis
Duminica inchis.
Bafta!

Home, wherever you are...

Simina & Andrei (Deiutzu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela dan spune:

Ceau! eu sunt noua pe acest forum, si va salut pe toti
problema mea este ca am sunat joi la KCC si voi avea interviul in 16 noiembrie!, si nu am AOS, doar suma de 5000 $.. credeti ca este suficient, sau sa ma dau peste cap sa fac rost de un Aos sau mai multi bani?
astept parerile voastre!!
pana atunci, , tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scumpic spune:

Buna fetele!

Laura am si eu o intrebare.....Cand ai aplicat pt. loterie erai deja in State?
Eu am venit de vre-o 3 luni in State si ma gandeam sa aplic si eu.In curand am sa stau ilegal aici:( ca imi expira viza.
Ok. Am sanse sa aplic de aici din State?
Daca prin absurd castig trebuie sa revin in Ro???
Ca tare ma gandesc ca odata ajunsa acolo si vad astia ca am stat ilegal.....nu ma mai lasa sa plec.
Orice sugestie sau parere este bine venita.Mersic

Mergi la inceput

Mirela, n-ar fi rau sa mai ai ceva banuti sau un AoS sau un job offer. Just in case.
Nicol, consulta-te cu un avocat pe probleme de imigrare si-ti va spune cel mai bine.
Bafta tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

Scumpic,
bineinteles ca poti sa aplici din State.Eu eram aici cand am aplicat si am dat adresa de aici.Eram cu viza H4(adica sunt inca). Inca nu stiu sa iti raspund cu ilegalitatea, dar nicaieri nu a trebuit sa justific in acte ca suntem aici cu un motiv.Plus ca nu esti singura in situatia asta, multi au trecut prin asta si sunt perfect ok.Iar cu intorsul in Ro,teoretic nu e obligatoriu ,poti merge aici la INS.In situatia data ,nu stiu.O sa mai intreb si eu si revin la subiect.
pup si bafta!
Oricum loteria e loterie,deci trebuie sa iti continui viata oricum (castig sau ba).
Cum spunea Simina,daca gasesti un job poti aplica tu singurica pe calea asta si ajungi tot acolo.Mai costisitor ,e drept!
pupic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roz6 spune:

Salutari la toata lumea!
pentru Mirela:
Nu ai neaparata nevoie de AOS, dar ai neaparata nevoie de o adresa (a unei cunostiinte, prieten, ruda din USA) la care ei sa iti trimita Green Card-ul. Daca nu ai aceasta adresa nu te resping, dar te reprogrameaza peste o saptamana ca sa faci rost de aceasta adresa.
In legatura cu banii... acum 4 ani cand am fost eu la interviu, se raspandise vestea ca ar fi suficient $5000 de persoana (bani in banca sau evaluarea unei case, proprietati, etc.)
Inca un sfat; sa dai un raspuns clar legat de ceea ce vrei sa faci dpdv profesional, am vazut o familie respinsa si cred ca din cauza faptului ca au spus " ne ducem sa muncim. Ce? Orice!".
A! si va exista un mic test psihologic atunci cand predai actele cu asa numita Gabi Szabo (chiar seamana!!!), in care s-ar putea sa se tipe la tine ca nu ai toate actele sau ca semnatura nu e a ta. Tu trebuie sa raspunzi calm si ferm. Nu trebuie sa tipi si tu :-).

Pentru scumpic: Daca ai stat ilegal in USA chiar si numai pentru o zi si castigi loteria vizelor, te vor respinge la interviu.

Numai bine!

Mergi la inceput

Tot asa, stiu si eu citiva oameni care au primit viza zicind, cu fermitate, ca sint in stare sa munceasca orice... Depinde de zi, de tonul folosit, de persoanele care o spun (cit de convingator esti, etc.).
Cit despre AoS, nu scrie nicaieri ca este NECESAR, dar din ce in ce mai multi dintre cei cu banii la limita (5000/pers.) au fost aminati sa chiar respinsi in lipsa AoS. S-ar putea ca pt. 2005 sa devina un must. Hope not!
Bafta tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela dan spune:

Daca Aos-ul devine un "must" la suma de 5000 euro cum o fi la 10.000 euro? spre sa fie suficient pentru ca la Aos nici nu indraznesc sa visez, nestiind pe nimeni acolo..
Fetelor va pup si va multumesc pentru raspunsurile prompte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dcm spune:

quote:
Originally posted by scumpic

Buna fetele!

Laura am si eu o intrebare.....Cand ai aplicat pt. loterie erai deja in State?
Eu am venit de vre-o 3 luni in State si ma gandeam sa aplic si eu.In curand am sa stau ilegal aici:( ca imi expira viza.
Ok. Am sanse sa aplic de aici din State?
Daca prin absurd castig trebuie sa revin in Ro???
Ca tare ma gandesc ca odata ajunsa acolo si vad astia ca am stat ilegal.....nu ma mai lasa sa plec.
Orice sugestie sau parere este bine venita.Mersic

nicol

nicol, sper ca stii ca viza turistica se poate prelungi pe inca 6 luni trimitind o cerere (formularul i-531, application to extend non-immigrant status) la ins. o aplicatie de genul asta, pending cu ins-ul, te va acoperi, adica esti in statut legal, pentru toata durata procesarii plus intervalul de timp pe care ins-ul ti-l va da prin ea (in prezent dureaza vreo 8-9 luni sa fie procesata). in felul asta cistigi niste timp ca sa iti poti legaliza cumva statul aici (studenta cu f-1 sau j-1, lucratoare cu h-1), pentru ca idea de a ramine ilegal este cea mai nefericita cu putinta. chiar daca nu te vor prinde prin cine stie ce circumstanta aleatorie (de exemplu driving ticket), in clipa in care vei incerca sa legalizezi statutul tau aici vei avea mari probleme.

Mergi la inceput

Mirela, sumele "cerute" de ambasada ca si dovada a suportului financiar sint in dolari US, nu in euro, ceea ce tot este un cistig pentru noi.

Mergi la inceput