Am primit scrisoare din Kentucky-DV2005!

Am primit scrisoare din Kentucky-DV2005! | Autor: Siminaf

Link direct la acest mesaj

Ce surpriza! Am crezut ca-mi sta inima in loc! Aseara am primit plicul de raspuns de la DV 2005! Nici nu-mi venea sa cred cind am citit pe plic adresa US Dep. of State din Kentucky!
Am crezut ca e iar vreun plic cu cine-stie-ce materiale publicitare, ca doar mie nu mi se intimpla sa cistig ceva!
Dar iata ca a sosit!

Home, wherever you are...

Simina & Andrei (Deiutzu)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Inca nu realizez ce inseamna asta! Noi eram cu pregatirile in curs pt. Quebec, iar aplicatia pt. DV o depusesem asa, sa fie...
Acum, dupa ce am incercat sa citesc toate instructiunile - desi imi joaca literele prin fata ochilor - am si eu niste intrebari pt. cei care au mai plecat cu DV:
1. Care este taxa consulara de procesare a dosarului, pt. fiecare persoana?
2. Care este suma minima ceruta la plecare (ca suport material) de persoana, sau pt. o familie formata din 3 persoane?
3. Eu am diploma de medic, dar nu intentionez sa practic medicina decit dupa ce-mi dau step-urile. Pina atunci pot lucra ceva colateral (reprez. comercial pt. produse farmaceutice sau consumabile medicale) sau chiar ceva total diferit (operator PC - avansat, dar fara programare). Credeti ca voi avea probleme? Asta pt. ca se specifica cazurile in care NU trebuie sa continui procesul, unul dintre ele fiind si cel al medicilor cu diploma din afara US care vor sa lucreze FARA examenele lor.
Multumesc anticipat pt. raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Simina felicitari!! Inseamna ca au inceput sa se primeasca si plicurile de catre cei din Ro. Pt mai multe detalii intra pe forumul loteristilor. Acolo sigur gasesti o groaza de informatzii si raspunsuri la intrebarile tale! Uite aici si link-ul http://webgate.no-ip.com:8080/forum/

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Felicitari pentru reusita, si mult curaj pentru drumul lung ce te astepata pana la reusita finala.

La intrebarile puse de tine cred ca ai raspunsurile cele mai exacte chiar in formularele pe care le-ai primit. Trebuie citite cu multa atentie si urmate intructiunile intocmai. dupa ce trimiti primul set de acte corect intocmite ve-i primi peste ceva timp programare la interviu cu alte instructiuni necesare! Succes!

In ceea ce priveste serviciul tau aici, o sa mai vezi cum stau lucrurile, dar cred ca intai o sa-ti dai examenele pentru rezidentiatul de aici. A te gandi la joburi ca cele de reprezentant comercial la produse farmaceutice sau medicale , sau operator PC,este un pic cam devreme. dar nu imposibil.

Succes inca odata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Felicitari, Siminaf!

oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Tot io! Simina tu in ce perioada ai aplicat? Te intreb de curiozitate pt. ca citisem pe undeva ca plicurile vin in functzie de perioada in care ai aplicat: cu cat aplici mai repede cu atat vin si raspunsurile mai iute. Eu cu frate-meu am aplicat cu cateva ore de inchiderea site-ului oficial ca abia atunci ne-am adus aminte. Oare chestia asta influientzeaza momentul in care primesti raspunsul? Sau sunt doar vorbe?

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

Simina o sa-ti raspund la intrebari...)anul acesta am fost la interviu):
- taxa de procesare a dosarului este de 335 $ de pers plus 100$/pers taxa viza, adica 435$*3 pers=1305 $;
- nu iti cere o suma anume - aprox 5000 $ de pers, dar pot fii in cont, intr-o casa (iti cere evaluarea casei)....
- te mai costa 55 $/pers analizele medicale adult si 40$/pers pt. copil, adica 150$ si 200 000*2=400 000 Rx pulmonar.
- pe ei nu-i intereseaza ce vei lucra, te intreaba de principiu...
SFATUL MEU: completeaza repede formularele primite (intr-o sapt, doua) si trimite-le inapoi (cu confirmare de primire) - eu le-am trimis fara si am avut emotii ca n-au ajuns...
CE CASE NUMBER ai? in functie de el te cheama la interviu, dar si in functie de cat de repede trimiti tu formularele inapoi (eu dupa case number ar fi trebuit sa merg la interviu in oct, dar pt. ca am trimis formularele dupa o luna jumate de cand le-am primit, am fost la interviu in martie)

Sper ca ti-am fost de ajutor...

Eliza si Mara (24.01.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

Felicitari norocoaso!!!!!!
Eu mai astept si mai sper.........
Multa bafta in continuare.
Margot

Mergi la inceput

Eu am aplicat in ultima saptamina dinaintea inchiderii inscrierilor si am Case Number 000053xx, deci nu cred ca este important cind ai aplicat.
In formulare scrie ceva de doctorii care nu au step-urile luate si ar vrea sa lucreze acolo fara ele, cica acestia sa nu mai continue procesul! Eu cum pot demonstra fie ca voi da examenele, fie ca voi lucra altceva? Pt. Canada, de ex., exista un formular pe care trebuie sa-l semnezi, in care declari ca stii de dificultatile pe care le poti intimpina ca medic acolo si nu vei face nimic ilegal in acest sens. Pt. US au asa vreun formular?

Mergi la inceput

Multumesc tuturor pt. felicitari si incurajari. Multumesc, Eliza, pt. informatiile atit de amanuntite! Dovada banilor ca suport material trebuie trimisa acum, cu primul rind de acte sau trebuie avuta la interviu? Multumesc inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela B. spune:

Simina, mult noroc si de acum inainte.
Eu nu te pot ajuta cu nimic, dar iti tinem pumnii strinsi.
Vezi, un noroc mare, o data, face cit multe-multe altele mici...Deci, considera-te o norocoasa!
Felicitari!

Gabriela B.

Mergi la inceput